Přejít na obsah

Fotka

Aktuální funkčnost serveru geocaching.com

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2787 odpovědí na toto téma

#1021 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 9:35

To nemusíš hlásit, to nejde nikomu :-)

Zajímavé je, že www.geocaching.com nejde vůbec. Ale při odkazu na keš (třeba z fóra - GC3TMG7 ) se odkaz v pohodě načte - ovšem bez přihlášení...

• 0

#1022 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 9:38

Dokonce funguje i https://www.geocaching.com/play (alespoň chvílemi, teď mi to na chvíli taky vypadlo) a odkaz na přihlášení - ovšem po kliknutí na přihlásit už to stejně nejede...

• 0

#1023 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 9:39

Trochu to funguje. :D Jako nepřihlášený se tam dostaneš, ale přihlásit se nejde. :angry:

• 1

#1024 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 9:46

Tak i Pocket Query se normalne generuji. Ted mi jedna pristala v mejlu.....

• 0

:ph34r:  Google Pixel 8 PRO + Android 14 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

hlavsic.png

#1025 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 9:58

Groundspeak vyhlásil challenge Den bez geocachingu. Každý, kdo se pokusil minimálně 20x přihlásit, dostane suvenýr Trpělivý kešer.
  • 2

Co nevidím, nahmatám . . .

#1026 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 10:02

....a sotva jsem to dopsal, už to funguje...
  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .

#1027 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 10:02

Už mi to najelo...

• 0

#1028 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 10:08

Krecci se probrali....

• 0

:ph34r:  Google Pixel 8 PRO + Android 14 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

hlavsic.png

#1029 pajase

pajase

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 10:36

Také hlásím úspěch.

• 0

#1030 BellaUH

BellaUH

• Members
  • PipPipPip
  • 547 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 11:03

Sice to jede, ale Field Notes, co jsem si včera večer nahrál má posunuté časy. 

• 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#1031 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 11:46

Sice to jede, ale Field Notes, co jsem si včera večer nahrál má posunuté časy. 

to už jsem psal včera  :)

• 0

#1032 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 16:26

Reportují to lidé na ofic. fóru, ale odpovědi zatím nic.

http://forums.ground...howtopic=342064

http://forums.ground...howtopic=341943

• 0

#1033 BellaUH

BellaUH

• Members
  • PipPipPip
  • 547 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 17:29

Sranda je, že některé přepsané souřadnice se vrátily na úvodní. U některých mysterek to bude rutina, ale u některých ne.

• 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#1034 Y&MD

Y&MD

Advanced Rejpal

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 19:59

Oni posledni dobou celkem laborujou se vzhledem stranek, podle me behem par dni nebo tydnu prijde novy vzhled webu. Vsiml jsem si minule, ze po odhlaseni je stranka libovolne kese podstatne jina nez byvala, byla totiz plne responzivni (tzn. pripravena pro mobilni zarizeni). Myslel jsem, ze to tak zustane, ale ted kdyz jsem koukal, tak uz je to zase ve starem formatu, tak nevim. Mozna nahodili novy vzhled a zjistili, ze je nefunguje a zase to stahli.

• 0

#1035 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2016 - 22:12

A už to zase jde podle hesla Šnek je náš rychlejší brácha.

• 0

#1036 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2016 - 22:22

Stejně je to ale díky situaci s časy, jak už je to tu popsané, jeden velký nepřehledný b.r.el.
Včera jsem se podívala na novou keš věnovanou Martinovi a tam bylo několik logů a až po nich publikační od revírníka.
U eventů ani nemluvím, tam aby si owneři psali podle mailů pořadí....Nějak to jde od desíti k pěti, hlavně, že máme místo mašlí srdíčka.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 12 listopad 2016 - 22:23

• 2

#1037 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2016 - 22:43

Tak teď chvíli svižně, chvíli vůbec...

• 2
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#1038 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2016 - 8:26

Hmm, tak nevím, jak teď mám logovat. Skluz v logování mám něco přes měsíc a pomalu se snažím to dohnat. Už ten měsíc mám nahrané FN a už před týdnem jsem se díval, že najednou jsem spoustu keší hledal "o půlnoci" :-( Tak teď čekám, jestli se to spraví...

Zkusil jsem dnes nahrát část FN znovu, a NIC.

Má cenu ve FN opravovat časy, nebo se může stát, že se pak všechny posunou opět "dozadu", kvůli této chybě?

Reportují to lidé na ofic. fóru, ale odpovědi zatím nic.

http://forums.ground...howtopic=342064

http://forums.ground...howtopic=341943

Jestli to dobře chápu, tak aby opravili špatné logování z oficiální aplikace přes API, tak pokazili logování přes FN, protože je obtížné to opravit, kvůli historickým souvislostem, bez kompletní změny v databázi.

By mě docela zajímalo, jak to u GS docela chodí s časem logu. Předpokládám, že ze začátku nebyl čas vůbec k logu přiřazován a tato položka v databázi chyběla (možné bylo jen logování přes Internet). Později se přidala možnost logování přes FN, kam se zapisoval čas, přidal se čas i do databáze, ale stále spousta logů je s "nulovým" časem. Ještě později začalo být logování přes API - zde už se čas také zapisuje (je otázka, zda čas logování, nebo čas skutečného nalezení keše). Proč je tedy tak složité implementovat opravu. Databáze u starších logů přece nepotřebuje povinnou položku času. A pokud ano, tak by stačilo přiřadit nulový čas z příslušné časové zóny dané keše ve formátu UTC.

• 0

#1039 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2016 - 9:26

FieldNotes: Prostě každý update GC.com v tom udělá bordel. Včerejší nálezy po (13.11.) 18h mi přepsal na (14.11.) na 1h po půlnoci. Fakt dost dobrý. Proč do toho pořád rejpaj :angry: !!!

• 0

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)

#1040 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2016 - 10:03

Hmm, tak nevím, jak teď mám logovat. Skluz v logování mám něco přes měsíc a pomalu se snažím to dohnat. Už ten měsíc mám nahrané FN a už před týdnem jsem se díval, že najednou jsem spoustu keší hledal "o půlnoci" :-( Tak teď čekám, jestli se to spraví...

Zkusil jsem dnes nahrát část FN znovu, a NIC.

Má cenu ve FN opravovat časy, nebo se může stát, že se pak všechny posunou opět "dozadu", kvůli této chybě?

Jestli to dobře chápu, tak aby opravili špatné logování z oficiální aplikace přes API, tak pokazili logování přes FN, protože je obtížné to opravit, kvůli historickým souvislostem, bez kompletní změny v databázi.

By mě docela zajímalo, jak to u GS docela chodí s časem logu. Předpokládám, že ze začátku nebyl čas vůbec k logu přiřazován a tato položka v databázi chyběla (možné bylo jen logování přes Internet). Později se přidala možnost logování přes FN, kam se zapisoval čas, přidal se čas i do databáze, ale stále spousta logů je s "nulovým" časem. Ještě později začalo být logování přes API - zde už se čas také zapisuje (je otázka, zda čas logování, nebo čas skutečného nalezení keše). Proč je tedy tak složité implementovat opravu. Databáze u starších logů přece nepotřebuje povinnou položku času. A pokud ano, tak by stačilo přiřadit nulový čas z příslušné časové zóny dané keše ve formátu UTC.

Vždyť "nedávno" právě timestamp z logů odstraňovali. Také proto zmizela věta "This log has been edited on ... at ..." To byla docela velká změna v databázi.

Teď se v tom hrabou ještě víc. Když posílám Announcement, zařadí se třeba za deset logů, které u listingu byly předtím, než jsem ho odeslal.

Máš pravdu, databáze nepotřebuje povinnou položku času, je to jenom "best practice" a používá se to, nu, skoro všude. Ale jako jsem tu již psal, jako primární klíč můžeš použít pořadové číslo logu. A kupodivu by se pak logy řadily správně. Takže si s časem nějak, nesmyslně, hrají. :-(

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama