hlavsic napsal/a 22 Úno 2017 - 18:18:
UPDATE: Kese na mape se mi nezobrazi pouze tehdy, kdyz jsem pripojeny prez UPC! V okamziku pripojeni prez T-Mobile vse ok...No, opet po urcite dobe paradni zavada.....
Proboha lidi! PŘES, PŘES, PŘES.
Omlouvám se za "offtopic", ale to je jak kladivem po hlavě.
Ještě před pár lety by mi kvůli tomu "přez" taky vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Ale už jsem docela rezignoval. Velký podíl na "pravopisném znejistění" populace totiž mají tvůrci a vykladači pravidel českého pravopisu. A ta se stále mění. Dřív jsme psali předložku a předponu "s" v případě pohybu shora dolů nebo směrem s povrchu, ale to teď platí pouze u předpon. U předložek se pojí s 2. pádem "z" (třeba i ve frázi "Spadl z koně" ), ale u předpony "s-" zůstalo vše při starém. Ovšem kdo chce, ten může psát i předložku "s" s 2. pádem. Ale kdo píše s 2. pádem předložku "z" a se 7. pádem "s", tak chybu t.č. neudělá... A navíc, přece se píše "přezka", ne "přeska". I když přezka spíná dva konce opasku přes břicho. Logické, co?
Jsem zvědav, s čím přijdou jazykovědci příště, abysme si ulechčili pravopis... Možná bude i abisme. Nebo po vzoru jistého novopečeného prezidenta zavedeme alternativní pravopis?
Ale k tématu: dnes jsem upravil listing jedné mé ukradené keše (dovolil jsem si i změnit krabku na mikro ) a když jsem ho odeslal, tak server nereagoval. Musel jsem jít na autobus, tak to musím poslat znova. Včetně nových souřadnic, waypointů a hintu...
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 07 březen 2017 - 20:06
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).