Přejít na obsah

Fotka

Aktuální funkčnost serveru geocaching.com

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2787 odpovědí na toto téma

#981 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2016 - 20:44

V poslední době jsem několikrát všiml,  při logování z počítače přes web můj log pravidelně předběhne spolulovce, kteří už zalogovali přede mnou.

Tak mě napadlo, jestli na to třeba nemá vliv systémový čas, který mám v tomto ročním období oproti majitelům windows o hodinu pozadu.

• 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#982 madbin

madbin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 4:01

Ten problem opravdu souvisi s casovymi zonami a novym razenim, ktere se zmenilo nekdy koncem prazdnin. Logy se neradi podle datumu a id kdy byly odeslany, ale podle datumu a casu. Logy, ktere jdou pres API obsahuji lokalni casovou zonu, ale logy delane pres web jsou logovany v casove zone Seatlu. Tim padem logy pres api (tedy z ruznych aplikaci) predbihaji ty z webu. Dale je treba si uvedomit, ze field notes v sobe nesou taky cas v utc, tudiz se chovaji podobne. GS o tom vi a premysli, jak z toho vybruslit...

Tento příspěvek byl upraven od madbin: 24 říjen 2016 - 4:03

• 7

Martin > Madbin > Voyager Reviewer

#983 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 6:06

Jsem zvědav, za jak dlouho vymyslí, aby logy na webu zapisovali v časovém pásmu kešky... Anebo že by zvládli řadit podle času, prepočteného na UTC? Anebo dokonce že by zvládli ten čas zadávat a editovat podobně jako datum?
  • 2

#984 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 6:07

Tohle mi zase připomíná profesionální americký přístup. Tohle se přece musí řešit všude, nejen u geocachingu. Jak by to asi tak dopadlo, kdyby do banky někdo peníze vložil a někdo na druhém konci světa je vybral a tyto dvě informace se prohodily?  A chodily by falešné zprávy o přečerpání účtu? Prostě je to zase ladění za chodu. Které nikdy neskončí, protože se průběžně dělají další vylepšení. Naštěstí tady (skoro) o nic nejde, jen to blbě vypadá.

• 4

#985 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 6:14

A je mi to divné, v Americe je několik časových pásem, Američané ani v aplikacích pro Ameriku nemohou časová pásma ignorovat. Asi by bylo nejlepší mít všechny časy v UTC, jako třeba v leteckém provozu, a na místní čas je konvertovat až při zobrazení na webu. Nastaly by další problémy, třeba u Čecha na dovolené v Americe, ale s tím se už musí počítat.

• 0

#986 Pe_Bo

Pe_Bo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 613 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 7:01

Pořadí logů se dá určit podle jeho identifikace, viz kód ve tvaru GL... na stránce logu. Je to vždy rostoucí číslo v 31 soustavě. Dříve se řadilo podle datumu a pak tohoto čísla, teď se asi řadí jen podle datumu.

• 0

#987 madbin

madbin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 8:39

Jenze oni nechteji radit v poradi jak kdo logoval, ale podle casu. Coz je sice pekne, protoze aplikace i gps funguji skvele a je vse podle casu skutecneho nalezu, ale zaroven kdyz se loguje na webu tak je problem. Nedomysleli, ze se to pomicha, protoze web nezna cas logovani a zaroven neumoznuji zadat cas rucne. A k tomu jeste problem s casovym pasmem, kdy to web z historockych duvodu bere bez ohledu na casove pasma. Je to neprijemne, snad s tim brzo neco udelaji.
  • 1

Martin > Madbin > Voyager Reviewer

#988 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 9:12

Na anglickém fóru je vlákno o problémech s časovými zónami od dubna loňského roku. Zajímavý je v něm hlavně příspěvek od Moun10Bike (#7), který shrnuje, jak je čas různě interpretován a zobrazován. Při logování z webu je k logu zapsána  časová známka s datem nastaveným u logu a časem natvrdo na poledne (12:00:00) a pracují s tím jako se Seattle časem. Naopak přes API do databáze putuje čas z toho kterého přístroje bez jakékoliv konverze. No je to bordel, když to shrnu. :)

Hlavní je, že Moun10Bike píše, že se provádějí postupné kroky nutné k "database overhaul" (a nejspíš taky úpravě UI). Až to budou mít připravené, proběhne určitě větší odstávka a dost možná pak bude možné u webových logů nastavit i čas. Protože druhá varianta by byla, že by časovou informaci úplně odstranili a to asi nemají v úmyslu, když podle ní začali řadit.

Kdy to proběhne, si netroufal odhadovat. Kdo ví, třeba to bude dárek k Vánocům? ;)

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#989 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 9:25

Jenze to je opravdu pred vice jak rokem...

V prosinci 2015 napsali:

Starting Monday January 18th, we'll be stripping away the time precision and setting the time to be noon of the date, regardless of timezone. This is the approach that has been used historically by geocaching.com. This change will standardize how the date logged parameter is interpreted across all platforms.

• 0

#990 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 9:52

Když odstranili ten timestamp logu, tak to pořád ještě fungovalo, protože pravděpodobně řadili podle ID logu, tedy primárního klíče. Ten mají v databázi pořád, a chraň nás signál, jestli nějakého jejich "odborníka" napadne tento primární index odstranit. Masivně se ten problém začal projevovat někdy v létě, ale už někdy na jaře jsem to zaznamenal také. Změnili tedy ještě něco, čert ví co.

Řešení je tak prosté, že prostější být nemůže: vykašlat se na časové zóny a řadit pouze a jedině podle ID logu.

• 4

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#991 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 10:02

Řešení je tak prosté, že prostější být nemůže: vykašlat se na časové zóny a řadit pouze a jedině podle ID logu.

Jenomže to se pomíchá, když někdo loguje s dřívějším datumem. Staré nálezy, hromadně po dovolené, atd. Tam je řazení přeházené správně. Takže podle data i čísla. Tj. jak to bylo před tím.

• 1

#992 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 10:10

Nepřesně jsem se vyjádřil. Primární klíč má být samozřejmě datum+ID. V datu logu (zatím) naštěstí nepořádek není.

• 1

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#993 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 10:17

Tak tomu bylo dřív, jak to potvrzuje i madbin, který ze své pozice do toho má asi větší náhled než my. Ale začali třídit dle datumu + času a z toho taky vyplývá, že přehodnotili informaci, kterou rozesílali koncem roku 2015 a kterou HaLuMa citoval. Čas zůstal zachován a zjevně se s ním počítá.

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#994 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2016 - 10:48

To by mne fakt zajímalo, jakým způsobem se řadí podle času, když se logy přeřazují během minut i hodin.

Příklad:

Log 1: 10:15

Log 2: 10:15

Log 3: 10:16 a zařadí se na druhé místo, mezi Log 1 a 2

Log 4, 5, 6... řadí se normálně

Log 7: 12:30 a zařadí se na druhé místo.

• 0

#995 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 20:33

Tak teďko jsem se zahlásila na jeden dost úzkoprofilovej event a sleduju, jak se tam hlásí další lidi. Po mým WA logu se tam objevil jeden další a po refreshnutí listingu se mezi mým a tímto logem objevily dva další logy.

Edit: tak teďka už jsou to čtyři logy - mezi mnou a člověkem, kterej se logoval bezprostředně po mně. Takže opravdu, podle pořadí logů v listingu se nedá určit vůbec nic. Zajímalo by mě, jestli v mailech to je nebo není správně.

Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 31 říjen 2016 - 20:36

• 0

#996 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2016 - 16:38

Tak se teď snažím stahovat kešky a dostávám hlášku, že byl vyčerpán limit, přitom jsem minimálně 25h nic nestahoval...
  • 0

#997 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2016 - 17:13

Tak se teď snažím stahovat kešky a dostávám hlášku, že byl vyčerpán limit, přitom jsem minimálně 25h nic nestahoval...

Pokud stahuješ do GG, nic se neděje, počkej až se stahování obnoví. Celkem normální stav.

• 0

#998 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2016 - 21:10

GS si patrně zase hraje, protože teď je ve Field notes čas 9 hodin v budoucnosti - nebo používají papuánské časové pásmo...?

• 0

#999 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 7:17

A teď se pro změnu nejde přihlásit na GC profil vůbec. Po 7. hodině jsem logoval dnešní ranní kešku a při odeslání logu mě to shodilo do přihlašovací stránky a už se přihlásit nejde,

Čím dál lepší

• 0

#1000 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 7:17

Tak prave ted se vubec neprihlasim na geocaching.com Pri prihlaseni to haze 500-Server Error. Asi nejaka novinka!

• 0

:ph34r:  Google Pixel 8 PRO + Android 14 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

hlavsic.png

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama