Přejít na obsah

Fotka

Aktuální funkčnost serveru geocaching.com

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2787 odpovědí na toto téma

#1061 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2016 - 23:25

Tak podle mého názoru, pokud na něco zmizí link, je to předstupeň k tomu, aby ta funkce zmizela úplně. Záleží jenom na tom, jak dlouho ten předstupeň bude trvat.

• 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#1062 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2016 - 23:40

Poslední velká změna menu před touto byla v březnu 2015. A odkazy stále fungují. Proč je nevyužívat, dokud to jde?

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#1063 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2016 - 23:43

To jo, to je v pořádku, ten seznam odkazů je moc fajn. Já si taky nemyslím, že to zaříznou nějak brzy (jsou to v tomhle směru docela lemplové). Ale pokud se rozhodnou to po nějaké době přece jenom zaříznout, nebudou muset nikomu nic zdůvodňovat. Prostě jenom ty „nedokumentované“ funkce jednoho dne přestanou fungovat.

• 0

#1064 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2016 - 7:20

Zbývá ještě Project-gc, mají hledání přesměrováním dotazu na Groundspeak (do toho starého vyhledávání, takže taky bez záruky budoucí funkčnosti), ale i podle vlastních indexů. A jak jsem zkusil, i když napíšu do vyhledávacího políčka jméno kraje, najde to. Jen to neumí nejbližší, nebo nejnovější. Ale co není, může být, informace k tomu v databázi mají a pokud bude zájem a nebudou přílišné obstrukce ze strany GS, možná to tam přidají.

Jinak pro PM je možnost držet si databázi celé republiky lokálně v (například) Geogetu a hledat tam. To všechno pochopitelně není zcela aktuální, na FTF to není.

EDIT: Nejbližší od nějakého místa Project-GC umí. A s jedním mezikrokem i nejbližší nenalezené. Chybí mi tedy jen výpis kraje, seřazený podle času publikace. To je to, co používám nejčastěji. Ale zatím odkazy fungují, tak není co řešit.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 23 listopad 2016 - 7:30

• 0

#1065 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2016 - 18:01

Mám dotaz, zda vám funguje permanentní nastavení češtiny v možnostech účtu. Nesčetněkrát jsme to v nastavení dávali na češtinu, ale ono se to na druhý den, někdy i dřív hodí zpátky do english.

• 0

#1066 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2016 - 18:04

Mám dotaz, zda vám funguje permanentní nastavení češtiny v možnostech účtu. Nesčetněkrát jsme to v nastavení dávali na češtinu, ale ono se to na druhý den, někdy i dřív hodí zpátky do english.

Moje křišťálová koule odhaduje, že používáte c:geo

• 2

#1067 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2016 - 18:13

Tak to nebude kříšťálová koule, ale asi s tím už máte nějakou zkušenost.
EDIT: Co proti C:geo všeci mají <_< řešení tedy krom nepoužívání neexistuje, hádám.

Tento příspěvek byl upraven od DoggyCZ+EwECZ: 24 listopad 2016 - 18:25

• 0

#1068 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2016 - 18:32

Nevím, co kdo má proti c:geu. Mně funguje perfektně. Ale jazyk mám asi angličtinu, nikdy jsme nic nenastavoval (angličtina mi nevadí, vlastně ji ani nevnímám jako cizí jazyk). 

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#1069 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2016 - 19:10

Co proti C:geo všeci mají <_< řešení tedy krom nepoužívání neexistuje, hádám.

Kromě jiných věcí ve tvém případě např. to, že si stěžuješ na chování, které je přímým důsledkem jeho používání. Kromě nepoužívání c:geo existuje ještě jedno řešení - nechat si gc.com v angličtině.
  • 1

#1070 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2016 - 19:10

Nikdo tu nic proti c:geo nerikal, jen konstatoval, ze za to muze. Ano, c:geo si to zcela zamerne do anglictiny prepina, tak si pak nestazujte. Kdyz neverite, prectete si na webu c:geo jejich FAQ...

• 2

#1071 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2016 - 19:20

Dobře díky za vysvětlení, moje chyba, špatně sem to formuloval.

• 0

#1072 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 15:24

Nevím, jestli jste si toho všimli, ale inženýři z GS se nám rozhodli „vylepšit“ stránku se seznamy (tj. bookmarky a spol.): https://www.geocachi...m/my/lists.aspx (zaměřte se na žlutohnědý pruh v záhlaví)

Jak už to tak bohužel bývá, je to spíš k horšímu. V novém návrhu už nikde nevidím odkaz na seznam favoritních keší ani na watchlist. Asi nám pak poradí, abychom si URL uložili do bookmarků v prohlížeči, jak to udělali kdysi při odebrání odkazu na nové keše v okolí domovských souřadnic. Nový návrh zobrazuje pouze vlastní bookmarky a pak jeden speciální odkaz pro Ignore List. Je tam ale taky kupodivu odkaz na feedback, kde můžete hvězdičkami ohodnotit novou stránku a i napsat slovně nějakou připomínku. Já jsem toho využil. K ničemu to ale asi nebude.

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 28 listopad 2016 - 15:25

• 1

#1073 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 15:38

Nevím, jestli jste si toho všimli, ale inženýři z GS se nám rozhodli „vylepšit“ stránku se seznamy (tj. bookmarky a spol.): https://www.geocachi...m/my/lists.aspx (zaměřte se na žlutohnědý pruh v záhlaví)

je to spíš k horšímu

(zdůraznil jsem já) Jak taky jinak, že ano. Prostě další odkaz, kterej si budu pamatovat (geocaching.com/my/lists.aspx), abych se dostal na starou stránku, až definitivně nasadí novou verzi.

• 0

#1074 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 15:44

Dík za odkaz. Taky jsem jim napsal připomínku. Dojem z nového řešení je takový žlutohnědý, víc do hněda. :-(

• 2

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#1075 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 15:54

Nechápu proč GS, když udělá něco nového (vylepší), tak se z toho ztratí hromadu funkcí. To je pak spíše tzv. "downgrade", ale tak hlavně, že to má modernější grafiku.

• 1

#1076 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 15:55

Vaječný likér a čokoláda? To nebude tak zlé.
  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#1077 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 16:07

I z toho se můžeš po...t.

• 0

#1078 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 18:49

Uf, to je zase změna! :-(((

Mají štěstí, že v Aj nemám moc bohatý slovník, jinak bych se rozepsala víc než dvě věty. A radost jsem jim rozhodně neudělala.
To nás chtějí naštvat nebo PROČ je každá změna k horšímu? Fakt jim nerozumím. :-(
  • 1

#1079 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2016 - 21:41

A to ještě povětšinou nevíte, jak ty změny vypadají u těch, kdo nemají PM :D. Například přechod na nové sofistikované vyhledávání měl za důsledek to, že pro BM se ztratila většina možností, podle čeho vyhledávat, které ve starém vyhledávání normálně byly. Po čase pak zmizel i odkaz na staré vyhledávání, takže BM, který neví, že něco takového existuje, nemá už šanci například hledat podle klíčového slova. Předpokládám, že další fáze bude úplné zrušení starého vyhledávání.

Jo, a to nové řazení logů je fakt naprd. Žádným způsobem nemůžu dosáhnout toho, aby se WN s druhou půlkou dlouhého logu zařadila až pod FI s první půlkou logu, a to jsem tu WN poslala první a tu FI jsem už dvakrát úplně smazala a znova odeslala, aby zůstala nahoře. Owner a všichni watchlistující ze mě maj asi radost.

Edit: A mimochodem, teď jsem ještě zjistila, že v celý řadě logů ze včerejška, jak se člověku zobrazujou, když na GC.com klikne na svuj nck, to taky dělá pěknej binec. Místo pořadí, ve kterým jsem logovala, tam mám napřed všechny FI, potom log NM, posílaný zároveň s FI někde v prostředku šňůry nálezů, a na samým konci po tom všem WN s druhou půlkou delšího logu, úplně jinde než příslušný FI.Předpokládám, že kdyby náhodou někdo tu keš našel ve stejnej den (což je naštěstí opradu nepravděpodobné :D), tak se FI logy dalších nálezců dostanou mezi muj FI a jeho pokračování ve WN, čímž bude zmatek už úplně dokonalej.

Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 30 listopad 2016 - 22:11

• 0

#1080 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2016 - 3:45

Jacko, pokud se jedná o log na keši GC6899R, tak ho vidím ve správném pořadía správné posloupnosti. Pokud by jsi WN chtěla mít pod FI, musíš ho poslat jako první, před FI. I je možné, že ti mezi tvé dva logy vleze někdo jiný, kdo bude logovat ve stejný čas. Mě osobně to nevadí, jsem na tuhle posloupnost naučenej z emailů. Stejně tak vidím v tomto pořadí i ostatní logy na jiných keších. Prostě čtu odspoda nahoru.

P0Zq8.jpg

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama