Tak bych rád shrnul moje připomínky s ohledem na novou vezi GG 2.7.7
ad 1) co mi způsobuje změnu ikon není jasné ani vyřešené (a děje se to na všech PC, které používám, není to tedy problém jen jednoho počítače, ale může to souviset s tím, že grafické rozhraní mám na všech nakonfigurované stejně).
ad 2) dlouhá prodleva při kopírování z OpenOffice nebo Libre Office je problém v těchto aplikacích, který už před lety byl nahlášen a dodnes nevyřešen. Možná bych poprosil HaLuMu, když se v tom jako programátor trochu šťoural a přiblížil se k jádru problému, jestli by chybu znovu a možná lépe nepopsal a nereportoval k danému bugu vývojářům těchto aplikací.
ad 3) prodloužený timeout pomohl ke komunikaci s GC.Live, nicméně nyní stažení balíku 50 kešek trvá cca 30 vteřin (20s generování na serveru a 10s stažení souboru), takže z hlediska zátěže tohoto serveru si myslím, že stahování po menších částech by opravdu bylo lepší. Nyní se stahuje soubor v průměru asi 700kB (moc jsem to nesledoval, ono čekat těch 30s na další stahování je dost nuda), takže po celou tu dobu, co GG provádí aktualizaci (což je třeba 1h, pokud se stahuje to maximum 6000 kešek) zabírá těmi 700kB dat paměť serveru. Pokud by se stahoval balík 5x menší, tak by stahování netrvalo 30 vteřin, ale 5x méně (což není tak důležité, nicméně dotaz opakovaný po 6-ti vteřinách rozhodně nebude ten server nějak zásadně přetěžovat a ani se nenarazí na omezení v počtu dotazů za minutu), ale hlavně se bude generovat 5x menší soubor, takže i paměť serveru bude 5x méně vytížená - což by serveru určitě ulehčilo. Možná se někomu 700kB paměti zdá málo, ale je třeba to ještě vynásobit počtem aktuálně připojených uživatelů a dostaneme se k číslům o několik řádů vyšších.
ad 4) jak píše dr.vota
ad 4) jsem zásadně proti tomu, aby program sám stahoval něco, co stahovat v danou chvíli nechci
- s tím plně souhlasím a ani já nechci, aby program sám stahoval něco co nechci, ale pokud vyberu bod a zadám poloměr, ve kterém chci zaktualizovat kešky, tak chci, aby mi zaktualizoval všechny, které jsou uvnitř kružnice zadané tím bodem a poloměrem. Teď jsem si třeba vybral určitou oblast, první aktualizaci jsem provedl 10. a druhou za 6 dní tedy včera 16. - a v GG jsem našel 16 kešek, které v dané oblasti ležely a GG mi je napodruhé nezaktualizoval. A bohužel jsou to kešky, které mezitím byly na GC serveru zaarchivovaný. Takže to je to, co mi na tom nejvíc vadí - v GG zůstávají kešky, které už "neexistují" a člověk si je pak vyexportuje do navigace a marně hledá. A přijde mi zbytečný na to dělat nějaký extra skript, když tohle by se podle mě mělo dít "samo".
ad 6) pokud jsem si dobře všimnul, tak se ta priorita barev změnila, takže nyní jsou disablovaný kešky červený i když jsou u nich nějaké soubory, takže jsem rád, že tato moje připomínka byla úspěšně zapracovaná.
Tímto bych HaLuMovi rád poděkoval za novou verzi, nicméně bych se přimlouval za to, aby body 3. a 4. ještě úplně nevypustil z hlavy a trochu o nich popřemýšlel.