Kreten8 napsal/a:
No já si zase myslím, že je špatně, když si dám stáhnout kešky v určité oblasti a oni se mi zaktualizují jen některé a né všechny, které v GG mám.
Rozumim ti.
Dam stahnout a Aktualizovat neni totez, ackoli to zamenujes. Tady je ten rozpor a tvoje nepochopeni (asi zdaleka ne jen tvoje). Ty proste chces aktualizovat kese, co mas v DB, a pridat nove. Na to jedna funkce proste neni.
Kreten8 napsal/a:
A tahat do toho limit počtu kešek mi přijde zbytečný, neboť předem také nevím, kolik nových kešek přibylo a tedy kolik mi z limitu celkem ubyde - ubyde ten limit, který jsem si vybral, že stahuji a logicky očekávám, že mi ubyde o něco víc, než nyní v databázi mám, neboť se stáhnou i nějaké nové kešky - to byla jedna z informací, která mi začala vrtat hlavou a na tento problém mě přivedla, když jsem zjistil, že se mi stáhlo míň než minule a než mám v databázi. Naopak si myslím, že když by se to dělalo mnou popsaným postupem, že z těch limitů by se ubralo jen to nutné minimum, některé zde výše uváděné postupy by ty limity čerpaly mnohem víc.
A domnívám se, že by to měl GG řešit "sám", né každý je programátor, aby si na to psal skript nebo to složitě řešil nějakým filtrováním (když ani netuší, že něco takového je třeba dělat) a následnou ruční aktualizací. Prostě považuji za chybu, když v programu na evidenci kešek mám kešku o které si myslím, že je funkční a můžu jí jít hledat a ona ve skutečnosti už je v archivu, i když využívám dostupné funkce a pravidelně si nové kešky stahuji a staré aktualizuji.
Jak řešíte problém vy ostatní s tím, že v GG máte kešky, které už jsou v archivu, ale GG je stále exportuje a vy je tedy máte v navigaci a tak je hledáte?
Ty nami zminovane postupy budou cerpat limity uplne stejne. Limity nejsou omezenim GG, ale GS. Jestlize GG bude ty funkce kombinovat sam od sebe, stejne bude limity cerpat. (Opakuji, ze nevim, zda na aktualizaci stavu nejaky limit je nebo neni, navic limity se kdykoli mohou menit a obcas se i meni.)
Reseni je v moznostech kazdeho, kdo chape princip. To neni podmineno programovanim. Ostate Dr.vota tusim take neni programator. Podstatne je si uvedomit, co ta ktera funkce dela a co ja chci ve vysledku mit. Jestlize principu nerozumis a v toto dusledku mas v databazi stav, ktery je pro tebe nezadouci, neni to chyba programu. Je to stejne jako kdyz si nastavis spatne filtr z neznalosti a budes do gps davat kese, ktere tam nechces.
Popis API funkci neni nikde - ani GS nema zadny rozumny popis (pokud se za posledni dobu neco nezmenilo) a ziskane vedomosti jsou veci pokusu. Asi by nebyl problem neco k tomu napsat na ararat. Ale zatim to proste nikdo neudelal. Pokud mas zajem, napis to tam, vysvetli. Par lidi dokumentaci venovalo opravdu hodne casu a pravidelne se tu opakuji otazky na mnohokrat popsane a vysvetlene veci. To pak clovek trochu ztraci motivaci.
Ja to resim tak, ze pri aktualizaci kesi si cas od casu projedu kese, ktere nejsou dlouho aktualizovane a spustim na ne API funkci Aktualizace stavu. Ta je velmi rychla a nastavi prave jen ten stav. Tose tyka oblasti, kde lovim porad. U oblasti, kam jedu vyjimecne, aktualizuji stav vzdy, kdyz kese davam do GPS.