hanska napsal/a:
Buďto ať se pouští vše neodporující zákonům a vzdálenosti 161 m bez problémů ...
A ono se tak neděje? Já si myslím, že většina keší, které měly problémy s publikací, právě odporovala nějakému zákonu nebo nařízení.
Existuje takové hezké přísloví: „Když už žereš, aspoň nemlaskej.“ Hodí se to na cokoliv, nejen na politiky. Jestliže dřív bylo publikováno pár keší, které byly za hranou zákona, bylo to s vědomím, že to jsou výjimky a stejně tak že je celkem málo lidí, kteří je půjdou lovit. To by bylo to „žraní“. A „mlaskáním“ je ztráta soudnosti, to, že dneska si leckdo, kdo někde objeví vlez do nějakého kanálu nebo nějaký vysoký strom, chce hned založit T5, že se na tyto keše pořádají hromadné „zájezdy“, někteří kačeři při odlovech neberou ohled na nic a na nikoho, a vůči tomu, kdo si opováží proti tomu něco namítat, se chovají arogantně až drze. A k tomu si přidejte půtky typu „támhletomu jste to pustili, tak já požaduju, abyste to mně pustili taky“.
Ačkoliv jsem taky nebyl hnedle nadšený z dalšího utahování šroubu, když si ta pravidla přečtu a zamyslím se nad nimi, tak tam stále je zmíněna důležitá věc: Pokud budeš mít souhlas majitele, udělej si kešku, kde chceš, třeba v kanále, na stromě či na komíně. Pokud souhlas majitele mít nebudeš, tak můžeš udělat kešku jenom tam, kde to je obecně povoleno. Ať se na to koukám, z které chci strany, nevidím v tom nic nerozumného.
hanska napsal/a:
... nebo ať se jde tvrdě po kvalitě keší (provedení, místo) - tj. povinný betatest lidmi odsouhlasenými komunitou (např. doporučení od 25 kačerů lovícími více jak 2 roky) ...
Čím to, že mám pocit, že bys rád šel příkladem a jako první se do takového seznamu nechal zapsat?