Slaneček
Jasne, nechame jen okapovky a mikrosky na znackach. Vsechno bude 1,5/1,5. Proc porad potrebujete neco omezovat a zakazovat? Zivot je i o extremech, ne jen o prumeru.
ide o to aký extrém. Zákaz kanálov nie je pre nič za nič. Pamätám v 82om na škvrnitý týfus po čistení zvodu povrchovej vody. Niekto tu nadhodil, že keď vadí smrad tak požičia gázmasku, aká to blbosť. Nie darmo sme fasovali ochranné obleky a masky, ovšem iné než gázmasky. K tomu zvod povrchovej vody je nebezpečný aj z iného dôvodu. Slabý jarný dážď môže behom pár sekúnd zvod zaplniť a to aj dosť ďaleko od miesta dažďa. O zákaze vstupu do zvodu domového odpadu ani nehovorím.
Ďalšia vec sú zvodu vody v prírode. Aj tam vzniká riziko počas dažďa a to aj niekoľko km od výpustu.
T5 si myslím, že sa časom povolia, aspoň niektoré. Je rozdiel aké T5.
Stromolezecké sú rôzne. V mojom okolí je ich niekoľko, podla mňa nešťastne umiestnené. Mäkké dreviny a v chránenej oblasti. Ako to za sezónu dopadlo radšej nehovorím. Proti kvalitnej stromolezeckej na tvrdej drevine nič nemám ale asi sa časom poškodí aj taký strom.
Aj mosty, konštrukcie a pod. je na hrane zdravého rozumu ale fakt je ten, že niektoré sú velmi kvalitne urobené a dobre umiestnené.
Proti skalolezeckým a horolezeckým nie som proti pokiaľ sa do nich pustí ten kto to ovláda.
Ďalšia kategória sú rôzne stožiare, stĺpy a podobne. Keška na stĺpe s trafom je blbosť. Je to nebezpečné a preto je tam zákaz vstupu.
Všetci by si mali uvedomiť, že zákazy sú pre nejaký dôvod a nie len tak.
To citecka
v rakúsku sú skutočne tabulky ktoré informujú ostatných napr. o neplašení dobytka a pod. nad ktorými sa pousmejeme. Fakt je ten, že tam to akceptujú a u nás nie. Preto bude asi problém v nás.