Publikováno 05 červen 2013 - 21:21
Nyní, když se přehnala první vlna rozvášněných a místy urážejících příspěvků, jejichž autoři či autorky se nepodloženě ohánějí porušováním pravidel ze strany reviewerů (tedy mě) a začínají na tyto absolutně nesmyslné a ničím nepodložené informace nabalovat další absurdní a nesmyslná obvinění, předkládám i já své stanovisko. Odmítám v něm však jakkoliv komentovat vitajovy pomstychtivé, polopravdivé a z kontextu vytrhané citace k nepublikovanému eventu v Pardubicích. Jak si s mým stanoviskem každý naloží, je jen a jen na něm.
Ten večer mi volalo neznámé číslo ze zahraničí – volá mi Benjo, že sedí na chatě pod Mount Blancem s nějakými přáteli a že tam vymysleli keš, jestli se na to můžu podívat a popřípadě to pustit, že neví, jak se kontaktovat na místního reviewera, proto volá mě. Podobné situace řeší každý reviewer, samozřejmě na území republiky nebo regionu a nikdo z nás v tu chvíli nezkoumá, zda volající či zakladatel či někdo „okolo“ má zaděláno na nějaký majlstoun. Na to opravdu nemám čas ani já, ani mí kolegové. Po ujištění, že keš má zajištěnou údržbu a protože listing v tu chvíli nevykazoval nic, proč by nemohl být publikován, publikoval jsem jej. Opakuji: publikoval jsem již několikrát keš, kterou založila parta kačerů na nějakém eventu a nezkoumal jsem, kdo tam má nebo nemá nějaký majlstoun nebo ne, publikuji takto „na přání“, „na čas“ apod. Snažím se vyjít vstříc všem, kteří o to požádají. A pokud je listing v naprostém pořádku, nevidím důvod publikaci nějak protahovat. A budu opakovat i další skutečnost: o Benjových majlstounech jsem nevěděl a už vůbec si se mnou Benjo dopředu nic nedomlouval, jak se objevilo v některých vykonstruovaných a zaručených zprávách. Navíc jsem místně příslušného kolegu následně o publikaci informoval.
Tohle je mé vyjádření k celé situaci. S odstupem bych se zřejmě zachoval jinak, ale to asi každý, obzvláště po této neočekávané a hysterické reakci okolí. Nebylo to totiž poprvé, kdy jsem někomu s dobrým úmyslem vyhověl a následně jsem byl veřejně pranýřován… Ne nadarmo se říká: „Za dobrotu…“
Omlouvám se, chce se mi blít!