Hledám přesnou navigaci s minimem funkcí
Publikováno 09 červen 2013 - 21:08
Publikováno 09 červen 2013 - 21:15
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 09 červen 2013 - 21:19
neschovávejte mi pořád ty žaludy do různých kešek (už z toho šílím ...)
Publikováno 09 červen 2013 - 21:20
proč protikladné? je fakt, že zatím spíše začínám, vždy jsem zatím používal mobil, ale přesnost je dost špatná tedy u mne (A997D). Má představa je, že bu pomocí mobilu nebo i klasických map či popisu, podle situace, dojdu na místo a teprve tam v okruhu pár metrů použiji popsaný přístroj k nasměrování. Možná je má představa špatnákolombo napsal/a:
Trochu protikladné požadavky :-)
A k čemu Ti je přesnost, když keš bude zaměřená mobilem o 30 metrů vedle ?
Publikováno 09 červen 2013 - 21:22
Smrk napsal/a:
Garmin eTrex 10, stojí tři tisíce korun.
na ni jsme koukal, ale podle parametrů nemá elektromagnetický kompas.
Publikováno 09 červen 2013 - 21:22
neelie_cz napsal/a:
bluetooth GPS k mobilu + nějaká aplikace v mobilu ?
klidně, ale zatím v modulech tápu ještě víc:)
Publikováno 09 červen 2013 - 21:30
Publikováno 09 červen 2013 - 21:41
Moc jsem toho s ní nenachodil, ale obávám se, že Tvá představa je špatná. Hustý les, budovy, skály atd.=nepřesnost GPS. Hustý les, skály atd.=nepřesnost zaměření keše. Nepřesnost+nepřesnost=v okruhu pár metrů.keramiko napsal/a:
dojdu na místo a teprve tam v okruhu pár metrů použiji popsaný přístroj k nasměrování. Možná je má představa špatná
Publikováno 09 červen 2013 - 21:43
keramiko napsal/a:
neelie_cz napsal/a:
bluetooth GPS k mobilu + nějaká aplikace v mobilu ?
klidně, ale zatím v modulech tápu ještě víc:)
koukni na aukro/bazos, atd ... ať nemusíš kupovat nový ... pokud ti nebude vyhovovat, tak ho zas prodej, pokud jo, tak si třeba kup nový
neschovávejte mi pořád ty žaludy do různých kešek (už z toho šílím ...)
Publikováno 09 červen 2013 - 21:46
Přesně tak. Jen výjimečně tě dovede jakákoli gps přímo ke krabičce.zdeziz napsal/a:
Moc jsem toho s ní nenachodil, ale obávám se, že Tvá představa je špatná. Hustý les, budovy, skály atd.=nepřesnost GPS. Hustý les, skály atd.=nepřesnost zaměření keše. Nepřesnost+nepřesnost=v okruhu pár metrů.keramiko napsal/a:
dojdu na místo a teprve tam v okruhu pár metrů použiji popsaný přístroj k nasměrování. Možná je má představa špatná
A k věci - já používám např gps modul Nokia LD-3W, ten za pomoci bluetooth komunikuje s mobilem a nějaký instalovaný program v mobilu pak funguje jako normální a přesná navigace.
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Publikováno 09 červen 2013 - 21:51
Publikováno 09 červen 2013 - 22:06
Publikováno 09 červen 2013 - 22:20
keramiko napsal/a:
Nepotřebuji mapové podklady, nepotřebuji sledování trasy, nepotřebuji nahrávání souborů s informacemi o keškách apod.
- nepotřebuješ mapy? představ si že se naviguješ lesem, za bodem v prostoru a najednou řeka, skála, nebo jiná terénní nerovnost? bez mapových podkladů navíc nevíš kde jsou jak vrstevnice a mnoho dalšího .. to jen tak co mně teďka napadá ..
- žádné info o keškách? vhodíš si tam PQčko, dojdeš na místo a nemůžeš kešku najít .. a protože nemáš žádné info, neznáš hint, a nevíš třeba že to je terén 5 a keška je nad Tebou na stromě, nebo pod Tebou pod mostem / v kanále .. a stejně tak si nepřečteš že už dva měsíce tam lidi logují DNF (takže tam asi vůbec není)
ale jinak jak tu lidí říkali, nejlíp asi si vystačí s etrexem nebo nějakým BT modulem k mobilu .. ale stejně si myslím že časem prohlédneš a budeš chtít něco s mapou
EDIT - a doporučil bych něco co jede i na tužkové baterky, protože nosit jich pár po kapsách (vybrat z čelovky) je pohodlné a navíc jsou universální, nejen pro geocaching, a v nejhorším si můžeš koupit i v trafice .. ale se spešl akumulátory to může být kolikrát problém a pokud jdeš s mobilem s modulem tak jak si ho na geocachingu vybiješ tak si už ani nezavoláš taxi , atp ..
Publikováno 09 červen 2013 - 22:25
Publikováno 09 červen 2013 - 22:37
Publikováno 09 červen 2013 - 22:47
Nemá, ale ad výše, Glonass je ti stejně k prdu...keramiko napsal/a:
ad Oregon 450 - ten nemá glonass nebo se pletu?
Publikováno 10 červen 2013 - 5:22
Publikováno 10 červen 2013 - 6:28
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů