Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2.7.8

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
279 odpovědí na toto téma

#161 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 12:59

nic ve zlym, ale tech par malejch obrazku je uplny prd ve srovnani s obrazkama u kesi :DJestli chce setrit data, tak si zapni offline rezim, kterej nebude tahat nic (ani kdyz budes chtet neco stahnout!!), jakmile budes potrebovat net, tak si proste offline rezim zase vypnes.
  • 0

#162 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 13:01

na ty mapy se ti podivam, neni to az tak nesmyslny pozadavek. Kazdopadne ty mrnave mapicky ti dat moc nesezerou, v porovnani s tim, co lide cpou za obrazky do listingu. ;)
  • 0

#163 posmera

posmera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 13:29

HaLuMa napsal/a:
na ty mapy se ti podivam, neni to az tak nesmyslny pozadavek.
Kazdopadne ty mrnave mapicky ti dat moc nesezerou, v porovnani s tim, co lide cpou za obrazky do listingu. ;)

Super, díky za rychlou reakci. Není to samozřejmě nic zásadního co by nějak omezovalo funkčnost, spíše drobnost která potěší ;)
  • 0
Motto: It's not about the number you've found it's about the fun you had along the way.

#164 Cejda

Cejda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2013 - 17:38

gord napsal/a:

HaLuMa napsal/a:

Cejda napsal/a:
ale hlavně jako Hexenschuss na České Kanadě spravujeme několik desítek cachí a stará se o to 8 lidí, K tomu slouží sdílená excelovská databáze.

Tak samozrejmne by pro tento ucel sel udelat specielni skript, ktery by s tim zachazel tak jak potrebujes, tedy v tomto pripade ze by to prepatlaval porad dokolecka ten jeden finalni waypoint. (ale ne kesku, to si zaridi export podle toho finalniho waypointu!)

Take neni probem ten prepis WP do pluginu doplnit.

A také se stalo;) !!! Díky Gordovi krásně funguje import z CSV s přepisem finalky. Takže veřejně mockráte díky:) Asi to nikomu k ničemu moc nepomůže, ale mě, zvyklému na staré pořádky to pořádně helflo. Díkes.

Až se z toho vydýchám a odfrknu od PC, tak ještě začnu otravovat s těma EXPORTAMA ;):D. Ale teď na to nemám.
  • 0

#165 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2013 - 18:01

Exporty mas popsany na araratu ;)
  • 0

#166 Cejda

Cejda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2013 - 18:06

petulinka1 napsal/a:
Exporty mas popsany na araratu ;)

Né teď prosím né, nemám na to sílu. Hele nejsem žádnej IT ale ouplná lama taky né:D, takže jsem si to přečetl, za včerejšek zkusil mraky různejch nastavení exportu, ale furt to není ouplně ono.:) Ale fakt až jindy.;)
  • 0

#167 brtnicek

brtnicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2013 - 18:28

může mi prosím někdo odpovědět, co mám špatně? včera jsem jak trouba hledala keš GC2H9NR a až doma zjistila, že je archivovaná. Tak teď koukám do GG - čerstvě jsem si stáhla databázi i archivované - a i před stažením i po něm se mi tahle keš ukazuje v GG v seznamu normálně, jak kdyby byla aktivní, takže když dám filtr a chci nahrát oblast, tak se mi tahle jako asi jediná archivovaná zařadí normálně mezi aktivní :( Proč, :) :) ? A už se mi to stalo jednou, ale to si teď nevzpomenu jaká keš to byla... každopádně je to "divné" :) díky
  • 0

Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....

#168 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2013 - 18:34

Použij plugin Archivátor
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#169 benysek

benysek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2013 - 19:48

Mám dotázek ohledně keší exportovaných Poi Loaderem. Vše proběhne jak má, keše v GPS jsou, jsou i v seznamu poi. Když na keš v seznamu kliknu, tak se zobrazí mapa a na ní je "jen" ta vybraná keš v okolí jinak žádné jiné. Nedá se nějak upravit či nastavit (nejsem v tomhle ještě zběhlý, dělám si seznamy přes GG makrem pro garminy) aby se mě keše v poi seznamu ukazovali na mapě jako při exportu garminím makrem? Tj, dám vyhledat město, kde mám např. ty keše vygenerované a zobrazí se mě na mapě to město a já vidim keše po okolí co mám v seznamu? Edit: aha, tak už jsem to našel v nastavení v GPS, měl jsem poiky až od detailu 50m :D
  • 0

#170 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2013 - 20:05

brtnicek napsal/a:
může mi prosím někdo odpovědět, co mám špatně?

včera jsem jak trouba hledala keš GC2H9NR a až doma zjistila, že je archivovaná...

To je normální "vlastnost" GeoGetu - viz sáhodlouhá dikuze k bodu 4., kde jsem i navrhoval, jak GG "vylepšit", aby kešky změnily stav na archivované.
  • 0

#171 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2013 - 20:05

Podobna otazka tu byla zodpovezena asi 1000 x. Nepochybne mas nastaveno zobrazeni vlastnich POI v meritku AUTO, coz znamena pri 80 metrech a mene. Nastav si zobraqzeni od jineho meritka, ktere ti bude vyhovovat. A nekdy zkus hledat nez polozis otazku.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#172 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2013 - 20:18

Kreten8 napsal/a:

brtnicek napsal/a:
může mi prosím někdo odpovědět, co mám špatně?

včera jsem jak trouba hledala keš GC2H9NR a až doma zjistila, že je archivovaná...

To je normální "vlastnost" GeoGetu - viz sáhodlouhá dikuze k bodu 4., kde jsem i navrhoval, jak GG "vylepšit", aby kešky změnily stav na archivované.

Brtnicek: asi bude potreba nam rict, co a jak jsi nahrala databazi a archivovane. server totiz informaci o archivovanych kesich v nekterych zasilanych formatech vubec neobsahuje.

K8: pekne si prihrivas polivcicku, ale tady bylo zmineno, ze nahrala archivovane! Takze podle meho jsi ponekud vedle.
  • 0

GeoGet:

#173 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 8:29

gord napsal/a:
K8: pekne si prihrivas polivcicku, ale tady bylo zmineno, ze nahrala archivovane! Takze podle meho jsi ponekud vedle.

Ale ona píše, že byla archivovaná, ne že nahrála archivované.

Základní problém je v tom, že od serveru vůbec nechodí informace o archivovaných keších a tak si GG nedokáže označit keš příznakem archivace :-(

Takže než si nahraji data do GPSky, tak pouštím kontrolu stavu keší, která prověří, jestli keš opravdu funguje.

A dobrá metoda je i to, že jednou za čas seřadím keše podla data poslední aktualizace a prověřím stav u té skupiny keší, co se dlouho neaktualizovala. Bohužel, tahle metoda předpokládá, že se jednou za čas stáhnou do databáze všechny keše ve sledované oblasti.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#174 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 9:28

kolombo napsal/a:

gord napsal/a:

Opravdu? Ja v jejim prispevku ctu: čerstvě jsem si stáhla databázi i archivované. Tak kde je pravda? ;) Ale to jsem trochu mimo dotaz, ze?

Faktem je, ze pricina tu byla vysvetlena a bez upresneni toho, co skutecne udelal nic blizsiho rict nemuzeme.
  • 0

GeoGet:

#175 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 12:06

gord napsal/a:

kolombo napsal/a:

gord napsal/a:

Opravdu? Ja v jejim prispevku ctu: čerstvě jsem si stáhla databázi i archivované. Tak kde je pravda? ;) Ale to jsem trochu mimo dotaz, ze?

Faktem je, ze pricina tu byla vysvetlena a bez upresneni toho, co skutecne udelal nic blizsiho rict nemuzeme.

Přesně píše tohle:
Tak teď koukám do GG - čerstvě jsem si stáhla databázi i archivované - a i před stažením i po něm se mi tahle keš ukazuje v GG v seznamu normálně, jak kdyby byla aktivní, takže když dám filtr a chci nahrát oblast, tak se mi tahle jako asi jediná archivovaná zařadí normálně mezi aktivní

Ze serveru přece archivovanou keš nestahneš, tam ji stáhnout nemohla. Takže mluví o nastavení filtru, ale pak ještě píše, že ji, v databázi, má aktivní.

Takže je to stejný problém, jako u K8, kdy se keš neaktualizuje a neodráží svůj skutečný stav. Pokud někdo používá data uchovávaná v databázi, tak to vadí, v PQ archivované keše nejsou.

Já si to vyřešit tím, že kontroluji datum poslední aktualizace a docela přesně to filtruje neaktivní keše.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#176 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 12:15

Pise ze stahla archivovane. Archivovanou kes je pochopitelne mozne stahnout. Trepa modle GC kodu, pomoci GJ a urcite bych nasel i jene moznosti.

To je problem nepresneho vyjadrovani. Pod pojmem stahnout si muzeme predstavit leccos, ale filtrovani, ktere v tom vidis ty, si pod tim tedy rozhodne nepredstavim. Tak treba stahnout z PC do GPS, stahnout GPX soubor ze serveru do PC/GPS (bez importu do GG), import kesi do GG, ...

Ve vysledku je to jiste stejny problem jako mel K8, ale dokud nebude znamo co vlastne dela, spekulujeme zbytecne.
  • 0

GeoGet:

#177 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 12:16

Nechte toho spekulovani vy dva, domluvim si to s Evou (brtnickem) sama :D
  • 0

#178 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 12:18

To je pekne, ze si to domluvis sama. Ale kdyz polozi dotaz, ma tu nejake odpovedi, tak by tak emohla reagovat.
  • 0

GeoGet:

#179 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 12:46

gord napsal/a:
To je pekne, ze si to domluvis sama. Ale kdyz polozi dotaz, ma tu nejake odpovedi, tak by tak emohla reagovat.

Třeba nesedí u počítače, ale někde si trajdá po keškách :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#180 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 15:29

Jiste. Otazku psala v pul na dvacet :) Netvrdim, ze se v noci neda lovit, ale precijen, kdyz napisu otazku, cekam odpoved. Ale je to jedno.
  • 0

GeoGet:

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama