Cyril a Metoděj - nový geocoin
Publikováno 25 červen 2013 - 14:47
Geocoin je věnován vzniku slovanské abecedy a 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu v roce 863. Celý název geocoinu je Cyril & Metoděj – Slavic Alphabet 863 AD Geocoin.
Na přední straně je vyobrazení Cyrila a Metoděje a jejich jména česky, řecky a v hlaholici. Na zadní straně je úryvek z Proglasu, prvního známého literárního díla psaného ve staroslověnštině.
Na geocoinu je použita nejstarší forma hlaholice - prvního slovanského písma. Text v hlaholici vychází z odborné historické rekonstrukce textu z Proglasu, který je dochován pouze v novější cyrilici. Pro maximální historickou věrohodnost byl připraven ve spolupráci s předními odborníky na staroslověnštinu.
Publikováno 25 červen 2013 - 15:26
Publikováno 25 červen 2013 - 17:49
Publikováno 26 červen 2013 - 4:52
Předpokládám, že to bude záviset zejména na nadšení, a na rychlosti s jakou je začnete objednávat, aby to Slávka přesvědčilo, že bude zájem . Jsou opravdu nádherné, mám z nich velikou radost. Slávkovy coiny jsou něco, co nás ve světě opravdu dobře reprezentuje. Jen se obávám, že málokdo něco tak krásného pustí do oběhu !kelisovka napsal/a:
krásné kousky
Můžu se zeptat, v jakém nákladu budou vydány?
Publikováno 26 červen 2013 - 7:39
Tak moje otázka směřovala spíš k LE a XLE, který by ztrácely smysl kdyby byly v nákladu několika set kusů...Jacka_dominikanka napsal/a:
Předpokládám, že to bude záviset zejména na nadšení, a na rychlosti s jakou je začnete objednávat, aby to Slávka přesvědčilo, že bude zájem . Jsou opravdu nádherné, mám z nich velikou radost. Slávkovy coiny jsou něco, co nás ve světě opravdu dobře reprezentuje. Jen se obávám, že málokdo něco tak krásného pustí do oběhu !kelisovka napsal/a:
krásné kousky
Můžu se zeptat, v jakém nákladu budou vydány?
Publikováno 26 červen 2013 - 8:15
Konečné počty zatím nebyly rozhodnuty, rozhodně se budou pohybovat v obvyklém měřítku.kelisovka napsal/a:
Tak moje otázka směřovala spíš k LE a XLE, který by ztrácely smysl kdyby byly v nákladu několika set kusů...
Publikováno 26 červen 2013 - 9:25
Publikováno 26 červen 2013 - 18:58
Publikováno 26 červen 2013 - 19:10
jezevcik napsal/a:
Velmi krásné kousky. Nevím, pro které barevné řešení se rozhodnout.
Prosím o vysvětlení: Co znamená LE a XLE ?
LE = Limitovaná Edice - geocoinů v této variantě bude ražen pouze omezený počet, už nikdy v budoucnu nebudou doraženy
XLE = eXtra Limitovaná Edice - podobně jako předchozí, ale menší počet
Publikováno 26 červen 2013 - 22:22
No vidíš, mi se právě zdají mnohem, ale fakt o hodně hezčí ty dvě nelimitovaný verze. Nejvíc se mi líbí ten starobronz. Ale všechny se moc povedly.hoblik napsal/a:
LE = Limitovaná Edice - geocoinů v této variantě bude ražen pouze omezený počet, už nikdy v budoucnu nebudou doraženy
XLE = eXtra Limitovaná Edice - podobně jako předchozí, ale menší počet
Publikováno 28 červen 2013 - 6:26
Publikováno 28 červen 2013 - 6:31
Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!
Publikováno 05 červenec 2013 - 9:37
Publikováno 05 červenec 2013 - 18:21
Publikováno 30 červenec 2013 - 18:56
Publikováno 14 srpen 2013 - 10:51
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů