Neintuitivní je pro mě i Explorer jako souborový manažer, když jsem "vyrůstal" na M602, Norton Commanderu a teď Total Commanderu :-)
Stejně tak jako je pro člověka neintuitivních spousta programů, které jsem se naučil používat, protože dělají něco "nového" co jsem do té doby nepotřeboval. A tady je možná nejvíc zakopaný pes...
Po prvním otevření GG - jo, jak se tohle používá? No, tak asi někde nějaký návod. Jo, ono se dá dělat tohle a tohle? To je super! A pak vlastně zjistíš, že to má logiku. Stačí překonat ten počáteční odpor k tomu neznámému.
Pokud někdo, kdo nezná kolo, přijde k němu, vleze na něj, spadne, řekne si, tohle je věc na nic a půjde pryč, pak ale neuvidí, co se s tím kolem dá dělat.
Opravdu dobré srovnání různých postupů má jen ten, kdo všechny ty postupy opravdu zná. A to je opravdu málo lidí...
Na druhou stranu je to i o tom, jak se kdo připravuje na výlety. Někomu stačí C:Geo v telefonu, nemá PM členství, neluští si dopředu keše, má čas si před výletem naťukat souřadnice po jedné do GPSky. Pro toho stačí v pohodě webové rozhraní. Nemá pak cenu zkoušet něco jako GG. Zvlášť, když při stahování dat teď GS to dost zkrouhnul pro BM členy. Pro toho je GG asi zbytečný, tomu ho taky nebudu doporučovat. Ale pokud se někdo bude ptát proč používám GG, tak protože jakmile si zvyknete na logiku, s jakou pracuje, je to výborný program.