Když vidím ta videa a to, kolik úsilí věnuje Groundspeak kvůli "keši pro jedince", tak se čím dál více divím...
A čím dál více ve mě sílí názor, že se mi všeobecně koncept LAB keší nelíbí - vnáší to zmatky do hry. Ať už kvůli statistikám, tak už kvůli tomu, že vynakládají energii na něco, co nemá dlouhého trvání a je pro hodně omezený okruh lidí...
Samozřejmě jako každý bych i já bral mít další "ikonku" ve statistikách, ale za cenu, že moje peníze, co jdou do PM členství, budou využity na tyhle blbosti (vývoj něčeho, jako byly čelenky), tak to raději ne... I když samozřejmě pokud bych byl někde, kde bude k dispozici, asi si ji odlovím...
Účel nového typu LAB keší - vůbec nechápu, protože pro podobné účely, pro které tento typ LAB keší vzniká (alespoň dle toho videa), jsem v pohodě založil normální krabku a doteď jsem rád, že jsem to tak udělal, protože nyní z ní má radost i více lidí, než jen ten obdarovaný....
Bohužel mi čím dál více připadá, že Groundspeak jde cestou konzumu, dává se důraz na jednorázové akce, které se zalíbí masám, místo toho, aby byla práce využita na to, s čím jsou problémy a co by chtělo vylepšit...
Chápu, jsem jeden z mála, kdo si to myslí, ale je to můj názor. Samozřejmě pokud se naskytne příležitost, i LAB keš si odlovím, ale to neznamená, že budu sdílet nadšení o tom, jak skvělou věc někdo vymysleli, když ke stejnému účelu se dají využít normální kešky :-( (Vyzkoušeno z vlastní zkušenosti)...
Připadá mi to jako jít s dělem na mouchu...
PS.: Když jsem viděl pár fotek v článku ČAGeo, chápu, že byly hezké, ale přišlo mi, že mohly být klidně udělané jako normální keše (tedy, musely by být trochu dál kvůli kolizím), nebo jako se to dělalo doteď na eventech - že se pro ty eventy dělaly "kešky" či skrýše, které se prostě nepočítali... Ovšem asi to některým bylo málo, tak kvůli tomu museli vzniknout tyto LABky, aby i za ty byly body.