Zrušení nařizovaných betatestů
Publikováno 08 říjen 2013 - 13:36
Tobias Reviewer
ExReviewer pro ČR – kraje Moravskoslezský a Olomoucký
Publikováno 08 říjen 2013 - 13:47
Publikováno 08 říjen 2013 - 13:48
Publikováno 08 říjen 2013 - 13:53
Aaaaaa, tak zase jedno doporučení od soudruhů z GS pro zlepšení kvality hry.Tobias Reviewer napsal/a:
Drazí přátelé,
pro některé z vás máme špatnou zprávu, pro jiné naopak dobrou.
Na doporučení Groundspeaku
Tak nevím, jestli to náhodou tématem nepatří do toho depresivního koutku.
Počítám, že v budoucích několika měsících, možná několika málo let, přibudou další "zkvalitňující" změny a doporučení a celé to bude komplet v
Publikováno 08 říjen 2013 - 13:53
Publikováno 08 říjen 2013 - 14:20
Groundspeak nechápu a myslím si o něm své, i přes jeho návštěvu v ČR...
hanska napsal/a:
Vzhledem k tomu, jak k tomu někteří betatesteři přistupovali, tak to je asi krok správným směrem. Samotný betatest sám o sobě není špatný nápad, ale jelikož ho mohl dělat kdokoli (vím o betatesterech, kteří se chlubí tím, že finálky mysterek a multin získávají z různých pofidérních databází) a nejaktivnější byli v tomto směru sběrači bodů za jakoukoli cenu, tak to e výsledku nemělo žádaný efekt.
Hele, pokud jeden či dva ze stovek betatesterů k tomu přistupoval špatně, to se najde bohužel všude... I mezi policisty najdeš zloduchy. Takže nemůžeš odsuzovat skupinu, kvůli tomu, co udělá jednotlivec!
A hlavně mi čím dál více připadá, že si stále hledáš důvody proč, vezmeš pofiderní "jedna paní povídala" a rozšíříš to na všechny...
Publikováno 08 říjen 2013 - 14:24
Publikováno 08 říjen 2013 - 14:24
Publikováno 08 říjen 2013 - 14:31
Naprosto souhlasím. Jsem rád, že v těch povzdeších, jak to bylo krásné a teď to bude zase všechno špatné, se našel někdo, kdo má na věc povinných betatestů stejný názor jako já.Pitrus napsal/a:
Takže ještě jednou:
Betatest by neměl být vnucovaný a měl by být jen a jen na uvážení každého kačera. Stejně jako na uvážení každého kačera je, jestli se na nějakou keš vypraví nebo ne. A kdo se honí za FTF, musí počítat s tím, že občas to holt nedopadne. To je riziko podnikání.
Vůbec to není špatná zpráva. Naopak ji vítám jako vítězství zdravého rozumu.
Publikováno 08 říjen 2013 - 14:35
Z posledních deseti mnou betatestovaných keší muselo 9 ownerů něco předělávat (a i přesto se pak našli někteří nespokojenci). Tím, že při betatestu ženu lidi do oprav, se ještě nestalo, že by nějaká keš nakonec nebyla publikovaná. Jednak jim šlo o to, aby byla jejich keš publikovaná, a jednak o to, abych jim přestal spamovat mail s "jak to vypadá s opravou" .
Pokud jim bude keš puštěná, splní se jim, dá se říct, takový jejich sen. Když s ní nebude něco v pořádku, napíšu NA log. A tady se teprve opravdu prokáže zájem o hru. Buď uvedou vše do dobrého stavu (za všeobecné ostudy) po publikaci, nebo se na to vykašlou, keše budou archivovány a tím jednak opět vznikne místo pro novou keš nějakého nováčka, a jednak také vznikne snadný bod pro archeocachery.
Publikováno 08 říjen 2013 - 14:57
GeoKralicci napsal/a:
Je mi celkem líto, že Groundspeak má k situaci takovýto postoj. Betatesty, z mého pohledu, udržují určitý standart, díky kterému máme v ČR kešky na vysoké úrovni.
.......
To je právě něco, s čím nemohu souhlasit :-(
Tiskar94 napsal/a:
......
Z posledních deseti mnou betatestovaných keší muselo 9 ownerů něco předělávat (a i přesto se pak našli někteří nespokojenci).
.......
Protože ten nespokojenec jsem já, tak si myslím, že pokud betatest nevede k tomu, aby keš měla, a to s minimálním úsilím, listing, který jde přečíst a který obsahuje základní informace o místě, tak je zbytečné to betatestovat :-(
Pozastavil jsem se nad touto keší GC4P93X.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 08 říjen 2013 - 15:06
Publikováno 08 říjen 2013 - 15:15
Publikováno 08 říjen 2013 - 15:21
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 08 říjen 2013 - 15:29
Když se podíváte na úroveň listingu keší třeba jen u sousedů a u nás, tak je to znát. A je to k dobru. V Rakousku je třebas všichni milujeme jejich "oblíbený hint" - tj žádný. A k tomu pokud možno žádné atributy. O celkové úrovni listingu ani nemluvě.Pitrus napsal/a:
No minimálně je vidět, že naši revivři jsou občas "papežštější než papež".
Docela by mi zajímalo, jestli se ještě někde ve světě požaduje při zakládámí keše "betatest" nebo to je (vlastně byla) jen naše kuriozita.
Publikováno 08 říjen 2013 - 15:29
kolombo napsal/a:
Tiskar94 napsal/a:
......
Z posledních deseti mnou betatestovaných keší muselo 9 ownerů něco předělávat (a i přesto se pak našli někteří nespokojenci).
.......
Protože ten nespokojenec jsem já, tak si myslím, že pokud betatest nevede k tomu, aby keš měla, a to s minimálním úsilím, listing, který jde přečíst a který obsahuje základní informace o místě, tak je zbytečné to betatestovat :-(
Pozastavil jsem se nad touto keší GC4P93X.
Vysvetloval jsem ti to na FB, ale vzhledem k tve urovni chapani asi marne: ve vysledku betatestu, ktery posilam autorovi a v kopii reviewerovi, striktne oddeluji veci, ktere autor musi splnit, aby mohla kes byt publikovana, a veci, ktere jsou jen doporucenim, aby se kes vic libila, aby vic vydrzela apod. je ciste na autorovi, jak s druhou casti nalozi.
A to je ukol betatestera i reviewera. Nepustit kese odporujici pravidlum. Pokud pravidla neporusuje, musi ji publikovat se sebeblbejsim listingem. Tam muze jak betatester tak i reviewer maximalne doporucit zmenu, ale pokud to ma owner na haku, zabranit v takovem pripade publikaci nelze. Pokud nechapes ten rozdil, nech prosim diskuzi o betatestech na tech, kteri ano.
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 08 říjen 2013 - 15:30
fotrik napsal/a:
A s timhle experti kolombo a hanska souhlasi...
Kromě toho, nechápu jak souvisí betatest s tím jakou metodou kačer loví keše nebo získává finálky
Publikováno 08 říjen 2013 - 15:38
To není nic pofiderního a bohužel v mém okolí je takových poidvných betatesterů bohužel ne jeden či dva, ale několikanásobně více. Navíc betatester by měl zkntrolovat, zda je keš dobře zaměřena, není tam kolize, obsahuje povinnou vývavu (krabička + logbook), kvalita provedení keše není důvodem k tomu, aby nebyla keš publikována. A rozhodně by měl být betatest dobrovolný a reviewer by neměl mít právo nařizovat, kdo daný betatest provede (jak se občas stávalo...), ale měly by být nějaké obecné požadavky na betatestera (určitě ne jen samotný počet nálezů, ale určitý počet založených keší i podle typu - kačer bez založené multiny by nesměl testovat multinu), délka kačerské kariéry, dodržování alespoň základní geocachingové etiky)Roman_Jaromer napsal/a:
Hele, pokud jeden či dva ze stovek betatesterů k tomu přistupoval špatně, to se najde bohužel všude... I mezi policisty najdeš zloduchy. Takže nemůžeš odsuzovat skupinu, kvůli tomu, co udělá jednotlivec!
A hlavně mi čím dál více připadá, že si stále hledáš důvody proč, vezmeš pofiderní "jedna paní povídala" a rozšíříš to na všechny...
Publikováno 08 říjen 2013 - 15:48
Ještě si, fotříku, k nim připoj i mě.fotrik napsal/a:
Kolombo a hanska necht si polibi na neslusnem miste, treba i sobe navzajem! Nezklamali. Prosel jsem si betatesty za posledni rok. ... Vice nez tretina mela zavazny nedostatek:
...
A s timhle experti kolombo a hanska souhlasi...
Jinak používáš metodu argumentačního faulu, řekl bych, že se jedná konkrétně o „argument klacku“:
Neboli: Pokud nebudete souhlasit s povinným betatestem, pak budou mít nové keše závažné nedostatky. Tohle opravdu chcete?Cíl klamu místo zdůvodnění přesvědčíme nepříjemnými důsledky, které vyvstanou, jestliže nebude souhlasit.
Takže sám za sebe ještě jednou:
Nemám rád, když keš má závažné nedostatky.
Nesouhlasím s povinnými betatesty.
Protiřečím si? Nikoliv.
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů