Ahoj,
Chtěl by jsem si udělat vlastní Geocoin. Je něaký program na tvorbu návrhu??
Děkuji moc....
Tento příspěvek byl upraven od EddieP: 25 October 2013 - 12:59
Publikováno 25 October 2013 - 12:59
Ahoj,
Děkuji moc....
Tento příspěvek byl upraven od EddieP: 25 October 2013 - 12:59
Publikováno 25 October 2013 - 13:12
Ahoj,
Děkuji moc....
Pokud si chceš udělat geocoin, je to složitější než jen sehnat program (podle mě návrh uděláš i v Corelu). Radím zkusit kontaktovat někoho, kdo se ve výrobě geocoinů vyzná a určitě poradí. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit Hoblíka.
Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!
Publikováno 25 October 2013 - 13:24
Ahoj,
Děkuji moc....
Teoreticky stačí papír a tužka, ale vyrobit jeden coin, to se nedoplatíš.
Pokud tedy opravdu myslíš normální trackovatelnou minci, co chodí z keše do keše nebo kterou si majitelé přenáší po eventech.
Nemyslíš dřevěné kolečko CWG ??
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 25 October 2013 - 13:53
Mrkni třeba do tohoto vlákna, máš tam ukázku, jak vypadá podklad pro výrobu geocoinu. Něco takového zvládneš udělat v jakémkoliv lepším grafickém programu. Až budeš mít návrh coinu, už ho "jen" dát vyrobit
Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!
Publikováno 25 October 2013 - 14:16
Tak jde o to, jak by takový tvůj geocoin měl vypadat? Může to být klasická odlívaná mince, gravírovaný plast, potištěný plech, ... - každá věc se vyrábí někde jinde. Měl bys tedy nejprve rozmyslet jak by ten tvůj geocoin měl vypadat, následně zjistit která firma něco takového vyrábí a následně se do té firmy jít zeptat, v jakém programu bys měl dodat svůj podklad.
Klasickou odlívanou minci bych ti však nedoporučoval při plánovaném jednom kusu, šablona stojí celkem velké peníze.
Publikováno 25 October 2013 - 14:41
Já teda kdybych si chtěla udělat vlastní coin v nákladu 1-3 kusy, tak si seženu někde u Hoblíků číslo a pak zvolím buď tento materiál: http://www.arsbay.cz...-copper/c-1143/
případně, pokud chci coin např. jako přívěsek na krk nebo šperk, tak tento materiál: http://www.arsbay.cz...50-10g/d-70286/
A udělám si to celý sama
Tento příspěvek byl upraven od Jacka dominikánka: 25 October 2013 - 14:46
Publikováno 25 October 2013 - 18:33
Ahoj, stál jsem u zrodu několika coinů (osobní, geokladenské, GPS Maze). Návrh a výroba klasického kvalitního geocoinu (raženého nebo odlévaného) je časově i finančně náročná záležitost. Vzhledem k jednorázovým nákladům (grafický návrh, výroba raznice nebo formy, poštovné) je nutné vyrobit poměrně velký náklad, obvykle 200 - 300 kusů, jinak cena za kus bude příliš vysoká. Část takto vysokého nákladu zase asi budeš potřebovat prodat - a to v dnešní době není vůbec jednoduché.
Od první myšlenky k hromádce hotových coinů na stole to trvá 3 - 6 měsíců a potřebuješ vstupní kapitál v řádu desítek tisíc Kč.
Pak můžeš jít samozřejmě levnější a jednodušší cestou - gravírované nebo potištěné plechové nebo plastové kolečko je mnohem levnější a můžeš si ho nechat vyrobit klidně i jen v jednom exempláři.
A úplně nejlevnější je postup navrhovaný Jackou - coin si vyrobíš sám, koupíš si jen trackovací číslo. Získáš tak jedinečný originál.
Pro informaci, tady je krátké povídání o tom jak vznikal první kladenský coin.
Projekty →
GeoGet →
export poznámek z GG na geocaching.comZaloženo od Irwing_W , 29 Nov 2022 návod, geoget |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
Provoz geogetu na MacBooku s procesorem M1Založeno od plavcik , 17 Oct 2021 geoget, návod, ios |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Počet keší bez labek - jak vložit do ProfiluZaloženo od jezevcik , 18 Mar 2021 návod, statistika |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Panel Nastavení soukromíZaloženo od plavcik , 19 Dec 2020 doporučení, návod, moderátor |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
Oregon 700Založeno od Balin50 , 30 Jun 2016 garmin, návod |
|
|
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů