Publikováno 14 listopad 2013 - 9:38
Publikováno 14 listopad 2013 - 9:52
Vydal jsem opravu pluginu CwgList2. Vyzkousejte a dejte vedet.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 14 listopad 2013 - 9:54
k blbnoucimu POI - zatim jsem odhalil chybu kodovani, ale je jen v obsahu hintu. Asi ta rutina, co generuje ten hint do vystupu, ma nejaky problem. Jinde je totiz kodovani v poradku.
Publikováno 14 listopad 2013 - 9:57
gpxgarmin, a asi i jine pluginy vyuzivajici to jadro s templaty, ma nejaky problem. problem se hleda.
Kdyz si zkusis vygenerovat vystup standardnimi exporty do GPX, tak by to melo byt v poradku.
Publikováno 14 listopad 2013 - 10:30
Tak, nalezeno a opraveno.
Chyba byla ve funkci generujici text pozpatku.
Takze pokud jste meli ve VarSubst sablone nekde %REVERSE%, a zaroven v datech byl nejaky znak s diakritikou, vygeneroval se tam nesmysl, na kterem pak POIloader pada.
Publikováno 14 listopad 2013 - 11:31
První číslo je řádek, druhy pozice znaku v onom řádku
Nojo, radek, ale zjevne radek toho docasneho souboru xxxx_0007.gpx, ktery jsem nikde nenasel, protoze ho zrejme ggzgen po sobe smazal. Zkousel jsem ten vysledny GPX prohnat jeste XML validatorem a nasel chybu "neplatný znak" u keše GC382NA, konkrétně zřejmě text na konci popisu, viz kód. Obecně se tam problém s chybným znakem na konci zkráceného (uříznutého) textu vyskytuje častěji
Samozrejme, že to nebyla pravda, když vĝ]></groundspeak:short_description>
Publikováno 14 listopad 2013 - 11:33
A proc je to zkracene? To neco zkracuje?
Publikováno 14 listopad 2013 - 11:40
A proc je to zkracene? To neco zkracuje?
Po podrobnějším průzkumu zjišťuji, že zřejme gpxgarmin rozděluje text listingu a při tom rozdělení někde sekne chybu. Není to u všech textů. Příklad také u keše GC1M2CE. Ty tečky jsem tam doplnil, abych neopisoval celý bezchybný kus kódu. Chyba je v obou řádcích ve vadném znaku "š".
.... Valná vetšina stromu a keru je vŀ]]></groundspeak:short_description> <groundspeak:long_description html="True"><![CDATA[¡ak prerostlá, .....
Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 14 listopad 2013 - 11:41
Publikováno 14 listopad 2013 - 11:41
Jo, GPX Garmin dela to, ze vezme celej listing a narve ho co nejvic do Short desc. aby se co nejvic veslo i do Long desc.
Publikováno 14 listopad 2013 - 11:45
Nevím, jestli je to nějaká chybka, ale teď jsem odklik aktualizaci GG na novou verzi a spuštěný GG se neukončil a aktualizaci se to, přirozeně, nelíbilo.
Po ručním uzavření a volbě opakovat vše doběhlo.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 14 listopad 2013 - 11:48
To me delala uz unicode RC verze. Ale rekne si o ukonceni, tak jsem to moc neresila
Publikováno 14 listopad 2013 - 11:50
Jo, GPX Garmin dela to, ze vezme celej listing a narve ho co nejvic do Short desc. aby se co nejvic veslo i do Long desc.
Takže je jasno, zřejmě nějak špatně počítá znaky a u "ž" a "š" to prostě rozdělí v půlce znaku (v UTF8 jsou 2bajtové) a tím vzniknou 2 nesmyslné znaky (na začátku long a na konci short desc. ), na kterých to pak padá
Publikováno 14 listopad 2013 - 11:53
Nevím, čím to je, ale při pokusu o aktualizaci geogetu mi to vyhodilo hlášku: Došlo k chybě při pokusu o nahrazení existujícího souboru. DeleteFile selhala; kód 5. Přístup byl odepřen.
Publikováno 14 listopad 2013 - 12:13
Takže je jasno, zřejmě nějak špatně počítá znaky a u "ž" a "š" to prostě rozdělí v půlce znaku (v UTF8 jsou 2bajtové) a tím vzniknou 2 nesmyslné znaky (na začátku long a na konci short desc. ), na kterých to pak padá
To mas pravdu, nicmene tohle by mela byt obecna chyba v tom pluginu, nemelo by to souviset s novou verzi GG, to by melo delat i se starou verzi, ne? nebo se pletu?
To me delala uz unicode RC verze. Ale rekne si o ukonceni, tak jsem to moc neresila
A ja to vcera zrovna zkousel na notebooku, ale funguje mi to bezvadne.
Publikováno 14 listopad 2013 - 12:15
Ja zrovna dneska aktualizovala a GG se neukoncil Musela jsem to udelat az v instalatoru pri ty hlasce
Publikováno 14 listopad 2013 - 12:19
To mas pravdu, nicmene tohle by mela byt obecna chyba v tom pluginu, nemelo by to souviset s novou verzi GG, to by melo delat i se starou verzi, ne? nebo se pletu?
No jestli stará verze nebyla v UTF8, tak to teoreticky mohlo počítat dobře, ne?
Publikováno 14 listopad 2013 - 12:26
Chyba bude ve funkci
function GetNonUTF8MultibyteCharPosition(source : String; startPosition : Integer) : Integer; var ch : Char; begin for Result := startPosition downto 1 do begin ch := source[Result]; if ((ch > #126) or (ch < #32)) then continue else break; end; end;kde source je typu string, což se v nové verzi přetypuje na UTF8
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 14 listopad 2013 - 12:33
No jestli stará verze nebyla v UTF8, tak to teoreticky mohlo počítat dobře, ne?
Data byla v UTF8 vzdycky. Viz. muj blog o Unicode.
Publikováno 14 listopad 2013 - 12:38
Asi toto uz dnes zmineno - ten POIGARMIN nema rad napr. kes GC3WKRF, v XLMku zjisten oproti predchozi GG 729 verzi rozdil v <br><b>Hint:</b> .gnitsil ni si llA<rb>.ugnitsil v ej eۖ.
Publikováno 14 listopad 2013 - 12:42
Asi toto uz dnes zmineno - ten POIGARMIN nema rad napr. kes GC3WKRF, v XLMku zjisten oproti predchozi GG 729 verzi rozdil v <br><b>Hint:</b> .gnitsil ni si llA<rb>.ugnitsil v ej eۖ.
Sory, POILoader a GG verzi 279
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget
Projekty →
GeoGet →
Geoget 2.13.0Založeno od HaLuMa , 06 dub 2024 geoget |
|
|
||
|
Hardware a software →
Programy na PC →
Stator verze 2.3.0.33?Založeno od KulisekW , 29 led 2024 geoget |
|
|
|
|
Geocaching →
Poradna →
Geoget a zveřejnění statistiky na geocaching.czZaloženo od karel1957 , 25 čec 2023 geoget |
|
|
|
|
Projekty →
GeoGet →
Geoget 2.12.1Založeno od HaLuMa , 25 kvě 2023 geoget |
|
|
|
|
Projekty →