Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 1 Hlasů

Vlastnictví PMO keše s BM členstvím

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 21:01

Hezký den,

bude mi končit platnost PMO členství a pokud bych chtěl (chci ;)) založit PMO keš, netušíte někdo jak PŘESNĚ bych mohl poté svůj vlastní listing spravovat a k čemu se nedostanu.

Na netu jsem narazil jen na GeoWiki zmínku

Založil(a) jsem PMO cache. Skončilo mi prémiové členství, které však nehodlám obnovovat. Co mám dělat?

Po skončení prémiového členství sice máte možnost upravovat listing, ale nebudou vám některé funkce přístupné. Pokud chcete zpřístupnit cache pro všechny geocachery, požádejte buď reviewera, nebo pošlete žádost na adresu contact@groundspeak.com. Nezapomeňte v žádosti uvést GC kód cache.

ale "nebudou vám některé funkce přístupné" je fakt všeříkající  :(

Díky všem za odpověď.

(prosím o jiné rady než: prodluž si PMO  :) )

• 0
V cizích městech chodím hlavně po památkách, a až pokud zbyde čas po okapech. Ve dřívkách nejedu, topím plynem. Nechápu šílené opisování tracků na eventech. Jo, a čtu listingy. Jsem prostě zcela out.

#2 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 21:12

Tak já být na tvým místě, tak kdybych to chtěla vědět opravdu přesně, tak si založím novej BM účet nebo lépe požádám důvěryhodného BM kolegu o spolupráci, předám tam tu keš k adopci, pořádně si prohlídnu a vyzkoušim, co mi to dělá, a pak to adoptuju zas zpátky na původní účet.

• 0

#3 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 21:25

... a tak co víc potřebuju, než v případě potřeby updatovat listing (tedy ho vidět  ;)) a vidět logy a galerii (což tedy může jakýkoli BM pravda).

(aneb: narazil jsem na krásné, opravdu krásné místo, kupodivu bez kolize (pokud tam nekončí nějaká pofidérní mysterka z druhého konce Prahy) ale obávám se, že nájezdy kačerů by ho znehodnotily...  :wacko:  takže teď váhám, jestli na místo vůbec tu keš dávat... a pokud, tak hodně omezit návštěvy, mj. právě tím prémiem...)

• 0
V cizích městech chodím hlavně po památkách, a až pokud zbyde čas po okapech. Ve dřívkách nejedu, topím plynem. Nechápu šílené opisování tracků na eventech. Jo, a čtu listingy. Jsem prostě zcela out.

#4 vavros

vavros

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 21:48

... a tak co víc potřebuju, než v případě potřeby updatovat listing (tedy ho vidět  ;)) a vidět logy a galerii (což tedy může jakýkoli BM pravda).

(aneb: narazil jsem na krásné, opravdu krásné místo, kupodivu bez kolize (pokud tam nekončí nějaká pofidérní mysterka z druhého konce Prahy) ale obávám se, že nájezdy kačerů by ho znehodnotily...  :wacko:  takže teď váhám, jestli na místo vůbec tu keš dávat... a pokud, tak hodně omezit návštěvy, mj. právě tím prémiem...)

Pokud hned na začátku zakládání plánuješ, aby Ti na keš nechodili kačeři, tak se na to raději rovnou vykašli.

• -1

#5 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 22:38

Jediné co ti nebude, jako BM hráči vlastnícímu PM keš, fungovat je přehled o hráčích, kteří se dívali na její listing a pak také samozřejmě nebudeš mít tu možnost o které se sám zmiňuješ - tzn, že si sám u takové keše nemůžeš zrušit PM status.

Jiné "nefunkčnosti" jsem si, po dobu svého dočasného neprémiového fungování, u svých krabek nevšiml.

Ono jich vlastně pro ownera snad ani víc není  ;)

Tento příspěvek byl upraven od PRESEKA: 23 listopad 2013 - 22:43

• 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#6 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 22:51

A co kdybys měl spoluautora PM? Domluvit se s někým ze známých v okolí? Jak by to fungovalo, kdyby jeden byl BM a druhý PM? Často jsou autoři i tři. Nebylo by to řešení?

• 0

#7 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 23:08

Spoluautor může editovat listing? Myslela jsem, že to je jen formální, spíše "čestná" záležitost, když je uvedenej spoluautor.

• 0

#8 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 23:15

A co kdybys měl spoluautora PM?

Jedna vec je to, co je napsane v tom textu toho odkazu - muze tam byt cokoli (spoluautori, puvodni autor pred adopci, atd..) a druha je owner - tedy kam ten odkaz vede... Owner muze byt jen jeden.

• 0

#9 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2013 - 23:59

Koukám, že se tu rodí zasvěcené rady těch co  s tím nemají zkušenosti a tak jen připomínám, že co jsem napsal mám ověřeno - sám na svých pikslách B) 

Když to shrnu tak pokud si jako BM člen necháš svoji  keš jako PM tak tě to jako jejího ownera, při její správě, omezuje v jediném a to v tom, že na běžnou keš ti ji může změnit pouze rewírník nebo to jde řešit předáním keše k adopci někomu kdo má PMko, ten ti ji "odblokuje" a pak ti jí vrátí. Funguje to samozřejmě i opačně a je tedy takto možné získat PM status na jakoukoli již existující keš. Takové řešení je rychlejší než žádat o totéž tvého rewírníka, ale hlavně mu to zbytečně nepřidělává práci.

No, myslím si, že nic víc relevantního už ti tu k tomu dotazu nikdo neporadí a klidně sem můžeš dát zámek. Disputace o tom k čemu je nebo není vhodná "čestná" funkce spoluatorů keše tvůj problém nijak neřeší ;) 

• 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#10 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 9:44

Když chceš málo lidí, udělej z tradičky cokoliv jiného. Stačí ofsetová multina a je hotovo, nebo taky krátké wigo. S tím ti klidně pomůžu. Samotné PM funguje minimálně.

• 2

#11 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 9:53

Když chceš málo lidí, udělej z tradičky cokoliv jiného. Stačí ofsetová multina a je hotovo, nebo taky krátké wigo. S tím ti klidně pomůžu. Samotné PM funguje minimálně.

Ze zkušenosti (koukni na mé keše) je řešením "zmultinkování". A je opravdu jedno, že je krabička třeba 2-5 metrů od úvodek, jak u mých keší někdy bývá. Už jen to, že je to multinka odradí přesně ten typ bodohoničů a lovců nedívajících se napravo/nalevo, kteří jsou pro podobná místa, jaké asi chceš obsadit zhoubou. Navíc tím nikoho neomezujes v odlovu, jako PM cache omezuje i "dobré" lovce :D

• 3
Užívej života...

#12 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 877 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 10:44

Wigo je nepříjemné že se musí tahat nějaké další soubory a doma to chystat - nic pro ty kteří se až v terénu rozhodují co lovit. S tou multinou souhlasím, spousta bodohoničů si stahuje jen tradičky a všechno ostatní ignorují. Mysterka ještě lépe, spousta kačerů je ignoruje programově bez ohledu na obsah.

• 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama