Na 99 % nebyla ta značka přeznačena, pouze před vstupem do Schengenu vedla po každé straně hranice značená trasa a nyní se ta méně používaná zrušila. Ale s existencí hraničních mezníků tohleto nemá co do činění.
Přeznačená byla určitě (tohle bylo to 1% :-) ) - šel jsem r. 2011, papírová mapa, mapa TOPO 2010 v GPSce, všude se modrá dotýkala českých hranic a šla opět zpět do českého vnitrozemí... Ovšem když jsme po ní šli, já vytáhl po chvíli GPSku, abych si zkontroloval, jak to, že nejdeme z kopce, ale do kopce a po louce a ne lesem, jak jsem měl na obou mapách a zjistil jsem, že jsem 300 metrů v Polsku od hranic... Ovšem pak jsem uviděl na české ceduli s mapou, že r. 2008 nebo 2009 proběhlo docela velké přeznačení v tomto regionu a značka nyní vede SKRZ Polsko (nejen po hranici, kde by se dala splést). Krom toho české a polské značení má svá specifika (různý stranový poměr značek atp.).
Jednalo se o Machov a Závrchy na Náchodsku...
Je pravda, že patníků jsme si nemuseli všimnout, protože byly zarostlé, ale docela mě to překvapilo, že jsme si vůbec nevšimli, že po normální cestě jsme přešli tenkrát hranici a skončili s děcky, od kterých jsme neměli pasy skoro půl kilometru od hranic v Polsku... Ještě, že už nechodí tolik kontroly, to bychom měli pěkný malér... Fakt mi přišlo, že v těchto místech nějaké ty patníky musely zmizet...
Ale to už jsme hodně off-topic. :-)