Tohle fórum s tím nemá nic společného. Je to prostě ochrana stránek ze kterých jsi si obrázek bez svolení půjčila.
50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)
Publikováno 21 February 2015 - 16:43
Tohle fórum s tím nemá nic společného. Je to prostě ochrana stránek ze kterých jsi si obrázek bez svolení půjčila.
Ale houbelec, já jsem si nic nepůjčila, já jsem na toto fórum dala prostý odkaz.
Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 21 February 2015 - 16:44
Publikováno 21 February 2015 - 17:45
Ale houbelec, já jsem si nic nepůjčila, já jsem na toto fórum dala prostý odkaz.
Odkaz s koncovkou jpg je obrázek ne? Probíhala zde někde debata o tom jak je to s "půjčováním" obrázků. Myslím, že jsi se do debaty také zapojila.
Funkční odkaz je tento:
http://www.maminciny...olace-od-anicky
Publikováno 21 February 2015 - 18:55
Odkaz s koncovkou jpg je obrázek ne? Probíhala zde někde debata o tom jak je to s "půjčováním" obrázků. Myslím, že jsi se do debaty také zapojila.
Funkční odkaz je tento:
Jenže já jsem nechtěla dávat odkaz na stránky, ale ukázat Zvědavce jeden jedinej obrázek, tenhle odkaz je na houbelec, protože tam je několik obrázků a nikdo neví, o kterej šlo. Tohle fórum má tu blbou vlastnost, že když dáš odkaz na soubor, např. obrázek, video, mp3, a to i do soukromé zprávy, tak místo zobrazení toho odkazu ti rovnou např. začne přehrávat to mp3. Což považuju docela za nedostatek.
Publikováno 21 February 2015 - 19:20
Znovu opakuji, že problém v tomto případě není na stránkách geocaching.cz. Tato ochrana je na stránkách, ze kterých obrázek pochází. Nějakou tu ochranu má i Kapsa na svém webu. Zkus si třeba uložit jeho fotku do PC.
http://www.michalkup...chonu-3514.html
Mimochodem jaký tag používáš když někomu posíláš MP3 prostřednictvím SZ? Mě se třeba zde na fóru nic samo od sebe nespouští.
Publikováno 21 February 2015 - 20:28
Znovu opakuji, že problém v tomto případě není na stránkách geocaching.cz. Tato ochrana je na stránkách, ze kterých obrázek pochází. Nějakou tu ochranu má i Kapsa na svém webu. Zkus si třeba uložit jeho fotku do PC.
http://www.michalkup...chonu-3514.html
Mimochodem jaký tag používáš když někomu posíláš MP3 prostřednictvím SZ? Mě se třeba zde na fóru nic samo od sebe nespouští.
Já nechápu o jaký ochraně mluvíš. Já mluvím o tom, že dám na fórum odkaz na obrázek, a fórum místo aby prostě vypsalo ten odkaz, tak zobrazí ten obrázek. A to z jakejchkoliv stránek, i třeba z mejch vlastních, prostě jen proto, že to má "obrázkovou" příponu.( Mám dojem, že ty máš na mysli ten vodotisk přes ten koláč, ale o tom fakt nemluvím, ten je i na originálních stránkách.) Když dám odkaz na mp3 soubor, nezobrazí ten odkaz, ale přehravač, kterej ti to mp3 přehrává. Takže míň zkušený lidi maj problém, když nechtějí mp3 přehrát, alebrž stáhnout, tak neví, jak ten odkaz z toho vykopat. (samozřejmě, že to jde mnoha způsoby, ale některý maj problém na ně přijít - zkušenost, když jsem teď posílala několika lidem v SZ odkaz na záznam přednášky o Rusku)
Jo, ještě ten mp3 - zkus třeba toto:
Nejde o to, že by se to spouštělo samo od sebe, ale že se sám od sebe zobrazuje přehravač místo odkazu. A na kliknutí pravou myší se nezobrazí možnost uložení souboru. Toti normálně stránky nedělají, musíš to mít speciálně nastavený, což mi vadí.
Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 21 February 2015 - 20:38
Publikováno 21 February 2015 - 20:45
Předně mluvím o tom, že chyba není na straně gc.cz
Ochrana je to , že pokud odněkud zkopíruješ odkaz na obrázek a majitel nechce aby jeho obrázek byl jinde zveřejňován, tak ti místo něj vyskočí na stránce kam jsi obrázek vložila něco jiného. Třeba obrázek s textem: nemáte oprávnění k publikaci tohoto obrázku. Ochran je mnoho. Vodotisk v tomto případě vůbec nemám na mysl.
Pořád jsem se nedozvěděl do jakého tagu odkaz vkládáš.
K odkazům, třeba MP3. Tebou popisovaná chyba, chybou není.
Pokud chci poslat někomu MP3, tak aby si jí mohl stáhnout, uploadnu tuto MP3 na nějaký servr k tomu určený a dotyčnému pošlu vygenerovaný odkaz na MP3. No a pokud chci aby se dalo na odkaz kliknout a dotyčného to přesměrovalo na danou stránku vložím odkaz do tagu url. Samozřejmě jde i z přehrávače vytáhnout a následně stáhnout dotyčnou MP3.
Prostě pokud chceš, aby si dotyčný mohl ihned MP3 stáhnout, musíš ty k tomuto poskytnutý soubor přizpůsobit. Podle tohoto co se souborem uděláš ty, se odvíjí to co se souborem může dělat a "nedělat" ten komu soubor pošleš.
Publikováno 21 February 2015 - 20:52
Odhaduji, že Jacka ten jí linkovaný obrázek tady normálně vidí a proto netuší, o čem ostatní mluví.
A stěžuje si na to, že když ten odkaz nedá do žádného tagu, tak by chtěla, aby se zobrazil jako text.
Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing
Publikováno 21 February 2015 - 20:58
Ochrana je to , že pokud odněkud zkopíruješ odkaz na obrázek a majitel nechce aby jeho obrázek byl jinde zveřejňován, tak ti místo něj vyskočí na stránce kam jsi obrázek vložila něco jiného. Třeba obrázek s textem: nemáte oprávnění k publikaci tohoto obrázku. Ochran je mnoho. Vodotisk v tomto případě vůbec nemám na mysl.
Jenže v tomto případě se nezobrazuje nic jiného, ale přesně totéž, co je na původní stránce a co jsem Zvědavce chtěla ukázat. Chyba je, jak píšou Kohouti, že se ten obrázek zobrazuje, místo co by se zobrazoval text, který jsem vložila. A to dělá fórum, prostě když vidí jpg, zobrazuje automaticky a nevyžádaně obrázek, když vidí mp3, zobrazuje přehravač atd. To není běžná vlastnost internetových stránek, ale jen těch, kde si to provozovatel takto nastaví. A o to mi jde, že tato nastavená vlastnost mi vadí. Ale co nadělám, že .
Publikováno 21 February 2015 - 21:04
Jacka: všichni ostatní (protože nemají ten obrázek uložený v keši prohlížeče) vidí místo toho obrázku modrou plachtu s nápisem, že obrázek je kopírován bez souhlasu autora.
Z toho tedy to nedorozumění.
Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing
Publikováno 21 February 2015 - 21:19
Jenže v tomto případě se nezobrazuje nic jiného, ale přesně totéž, co je na původní stránce a co jsem Zvědavce chtěla ukázat. Chyba je, jak píšou Kohouti, že se ten obrázek zobrazuje, místo co by se zobrazoval text, který jsem vložila. A to dělá fórum, prostě když vidí jpg, zobrazuje automaticky a nevyžádaně obrázek, když vidí mp3, zobrazuje přehravač atd. To není běžná vlastnost internetových stránek, ale jen těch, kde si to provozovatel takto nastaví. A o to mi jde, že tato nastavená vlastnost mi vadí. Ale co nadělám, že .
A proč sem tedy ten obrázek kopíruješ, když víš, že tam není? Nedělá to fórum, ale servr na který je obrázek uložen. A není to chyba.
K MP3.
Tady máš tu z přehrávače. http://www.edisk.cz/...p3_784.6KB.html
Není vůbec žádný problém to z něj dostat. Jak již jsem psal jak to ty pošleš, tak to dotyčnému přijde. Jestli chceš aby to dotyčnému přišlo tak, jak si představuješ, musíš začít u sebe a soubor upravit podle tvé představy.
Publikováno 21 February 2015 - 21:20
Jacka: všichni ostatní (protože nemají ten obrázek uložený v keši prohlížeče) vidí místo toho obrázku modrou plachtu s nápisem, že obrázek je kopírován bez souhlasu autora.
Z toho tedy to nedorozumění.
Jo tak . No ale já jsem žádnej obrázek nekopírovala, jen jsem na něj prostě dala odkaz. Problém je právě v tom, že tato stránka se ho pokouší zobrazit, místo co by zobrazila ten odkaz.
Publikováno 21 February 2015 - 21:48
Jacka: on by ovšem ani ten textový odkaz odkaz na obrázek toho koláče v tomto případě pravděpodobně nefungoval, pokud není v prohlížeči vypnutý referrer.
Publikováno 21 February 2015 - 22:37
Jacka nekopírovala obrázek, Jacka kopírovala adresu toho obrázku a jeho zobrazení tady vůbec nechtěla. A vy z ní tady chudáka děláte málem počítačovýho piráta a zločince.
Já osobně tedy taky neočekávám, že se mi při vložení odkazu automaticky zobrazí odkazovaný předmět. Ve všech fórech, kde jsem se pohyboval, když vložím odkaz/adresu, zobrazí se odkaz/adresa a nikoliv automaticky odkazovaný předmět. Pokud chci vložit obrázek, tak k tomu většinou slouží určený tag.
Publikováno 21 February 2015 - 23:08
no, nevim, ale když vložim odkaz na obrázek, tak se vloží odkaz na obrázek http://www.maminciny...otos/3357_0.jpg
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 21 February 2015 - 23:10
No pokud jsem to dobře pochopil, tak Jacka nechce zobrazit obrázek, ale pouhý text (adresu onoho obrázku), kterou by mohla Zvědavka použít a sama se na onen originál obrázek podívat.
Jacka nekopírovala obrázek, Jacka kopírovala adresu toho obrázku a jeho zobrazení tady vůbec nechtěla. A vy z ní tady chudáka děláte málem počítačovýho piráta a zločince.
Já osobně tedy taky neočekávám, že se mi při vložení odkazu automaticky zobrazí odkazovaný předmět. Ve všech fórech, kde jsem se pohyboval, když vložím odkaz/adresu, zobrazí se odkaz/adresa a nikoliv automaticky odkazovaný předmět. Pokud chci vložit obrázek, tak k tomu většinou slouží určený tag.
Samozřejmě, já se jen snažím vysvětlit, že tohle co se stalo není chyba fóra a už vůbec ne tohoto. Dost možná je to chyba toho, kdo tam obrázky vložil, když ostatní korektně fungují. Mimochodem na jednom z největšíších českých fór / skoro 700 000 reg. uživatelů / a samozřejmě i na dalších stránkách fungují bez úpravy "živé" linky. K "umrtvení" používají code tag.
Publikováno 22 February 2015 - 0:12
Mohl by jste mi někdo ukázat, kdo jak vložil ten odkaz, když se pokaždé zobrazí něco jiného? Myslím Jacka - obrázek, pepa - odkaz.Díky
Publikováno 22 February 2015 - 7:06
Tak to nevím, psala jsem tu odpověď pro Zvědavku strašně narychlo, napřed jsem chtěla udělat odkaz ze slova, kterej by po kliknutí vedl na obrázek, ale pak mi to ňák blblo. a já jsem utíkala do kaple. Myslela jsem, že jsem vložila v editoru ten odkaz do textu, ale možná jsem ho fakt omylem vložila pod ikonku s obrázkem, čímž se tam přidělaly ty tagy. Nicméně jsem tam celej včerejšek viděla ten obrázek, teprve dneska mi to ukazuje to, o čem mluvil Tomy . Každopádně takto vypadá prostý text odkazu:
http://moniales.prah...elke/objeti.jpg
takto odkaz na obrázek, což jsem původně chtěla, a takto obrázek:
Takže pardon Tomy!
Publikováno 22 February 2015 - 7:57
Není zač se Jacko omlouvat. Alespoň víme, kdo si kam chodí pro inspiraci.
Publikováno 22 February 2015 - 8:01
Není zač se Jacko omlouvat. Alespoň víme, kdo si kam chodí pro inspiraci.
No, zrovna na ty stránky s receptama si teda pro inspiraci nechodim, ten obrázek jsem vygůglila ad hoc pro Zvědavku, aby věděla o čem mluvim, zbytek jsem vůbec neprohlížela. hCodský koláče se dělají minimálně po celý západní části Šumavy o všech svatbách a poutích, takže jsem jimi byla inspirována již od ranného dětství, abych tak řekla . Předpokládám, že u Zvědavky, což už je jiná "krojová" oblast i ty koláče vypadají už trošku jinak.
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů