50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)
Publikováno 22 únor 2015 - 10:05
No konečně se všichni šťastně domluvili
Jojo, potíž byla v tom, že já tam včera celej den viděla ty koláče .
Publikováno 22 únor 2015 - 10:18
Ještě, že jsem je neviděl já, začal bych slintat.
Jednou tě na ně pozvu, jestli se teda nebudeš bát do kláštera .
Publikováno 22 únor 2015 - 19:54
Moc hezké, co se tu během víkendu všechno probralo, z Jacky je pirát?
Koláče všeho druhu, od moravských pravých hruškových frgálů ( ještě od otcovy staré tety, ne ty současné prodávané v Praze na trzích) až po chodské, samozřejmě znám, jelikož jsem mlsná víc než dost.
Mne by zajímal recept na bramborky, pls.
Mno, recept ráda napíšu - jen si představte, že jsem takový sklerotik , že jsem sice na eventu postupně vyndala z košíku dvě krabičky se zákusky, dvě s CWGčky, ale na bramborku jsem si nevzpomněla ani na poeventovém posezení, až když jsem si košík vyzvedávala z auta kamarádů, kam jsme ho před afterpárty uklidili a byly legrácky, co všechno v něm mám....Event byl totiž nadpůměrně povedený, sice nám málem hasiči při ukázkách udusili ownera , ale jinak s nimi byla neskutečná legrace. Sama jsem riskla dělat figuranta jen když jsem viděla, že si chvilku sednu, vlastně skoro lehnu - málé znehybnění popruhy mi připomnělo, kam by mě taky mohli transportovat, kdyby si občas přečetli, co tady vyvádíme.
Bramborka:
1 dětská krupička
6-8 středních uvařených brambor - po vychladnutí a oloupání nastrouhat
2 dcl oleje
2 vejce
palička česneku, majoránka, sůl a pepř
kvásek z 1/2 l mléka a kostky droždí
přidat podle chuti uzené, uzeninu, škvarky
Plech potřít olejem nebo sádlem a vysypat mákem, nalít těsto a před upečením potřít rozehřátým sádlem a posypat mákem. Péct cca hodinu při 200°C do hněda. Dobrou chuť.
PS: V původním receptu je méně brambor, pouhé 4-5, osobně bych ještě brambory přidala a krupičku ubrala.
Škoda, že jsem včera nenafotila krabičky se sladkostmi.
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 22 únor 2015 - 20:01
Publikováno 24 únor 2015 - 20:33
Publikováno 24 únor 2015 - 20:47
Jsem zarmoucen, jelikož se ke mne dostalo, že můj oblíbený výrobce Sony hodlá ukončit divizi Sony Mobile...
Třeba tě trošku potěším. ;-)
Společnost Sony prožívá náročné období restrukturalizace nikoli nepodobné tomu, kterým si musela v minulosti projít finská Nokia nebo kanadské BlackBerry. Vloni odprodala ztrátovou divizi osobních počítačů Vaio a vydělila do samostatné divize výrobu televizorů. Šéf koncernu Sony Corporation Kazuo Hirai v uplynulém týdnu informoval o strategii podniku na následující roky. Podle ní to vypadá, že ani mobilní divize nebude mít ve společnosti na růžích ustláno. O skončení výroby, což se nám snaží namluvit některé senzacechtivé titulky, ale zatím rozhodně nejde. Více na: http://www.mobilmani...mpaign=copylink
Publikováno 24 únor 2015 - 21:29
Ke mně se to dostalo z interního pracovního emailu mého kamaráda, ale třeba nakones SM neskončí (což bych si přál).
Publikováno 25 únor 2015 - 11:29
No tak za me teda kdyby Sony zmizela komplet, slzu bych neuronil. Ja mam Sony zafixovanou jako firmu co sice umi udelat technicky funkcni veci, ale snazi se pritom vzdy uzivatelum hazet klacky pod nohy, aby se z toho po.... Takze si vzdy vybavim fotaky se specialnim SW aby vubec sly pripojit k PC, specialni pametove karty, at uz ve fotakach, nebo treba v PSP, specialni formaty videa a dalsi z meho ohledu naschvaly delane uzivatelum tak, aby museli pouzivat co nejvic veci od Sony a jinak to neslo. Takze postupem casu na zaklade zkusenosti vlastnich i lidi kolem jsem dospel do faze ze od Sony si nekoupim z principu vubec nic, protoze tam pokazde cekam nejaky podraz. A uz ani nezkoumam jestli je nejaky realny duvod se zarizeni od Sony bat. Bojim se uz predem a z principu.
Dnesni doba si zada otevrena reseni, zarizeni postavene na zavedenych standartech a ne proprietarni technologie. To je asi i duvod proc firmy ktere ignoruji technologickou realitu a pozadavky zakazniku maji posledni dobou problemy. Z tehle duvodu krachla Nokia i RIM (Blackberry) a u Sony asi pujde o neco podobneho. Jedinej kdo zatim dokaze chcat proti vetru je Apple, ale to je tim ze chcije tak silne, ze se mu dari castecne smer vetru zmenit. Coz ti ostatni nedokazali.
Publikováno 25 únor 2015 - 11:31
Jinak ze je Jacka pirat jsem si taky vsiml. Pouzivat piratsky fotky je sice znamka punku, ale skoro to vypada, ze bude muset zajit ke svate zpovedi a dat si par otcenasu
Publikováno 25 únor 2015 - 13:08
Jessie: psssssssssst - von to Modrák neví, že se to aplikuje taklec
Publikováno 26 únor 2015 - 7:53
Ahoj,
Jacko, vidím, že koleno už dobré a zatěžkávací cyklovýlet už máš za sebou?
Nás popadl nějaký obzvlášť vytrvalý moribundus , už je to trochu otrava...
Publikováno 26 únor 2015 - 10:09
Jinak, znáte to, že sportem k invaliditě? No, tak po včerejším lyžování na Klínovci nemůžu skoro vůbec došlápnout na pravou nohu kvůli kotníku. Že já vůbec někam jezdil...
Publikováno 26 únor 2015 - 10:53
Ahoj,
Jacko, vidím, že koleno už dobré a zatěžkávací cyklovýlet už máš za sebou?
Nás popadl nějaký obzvlášť vytrvalý moribundus , už je to trochu otrava...
No, v úterý volnej den a 55km (víceméně po rovině) do Kralup a zpátky (m.j. ta cyklomultina, co ses na ni ptala - indicie bez problémů, finálku nějaký 2 km od baráku jsem nechala na jindy, už byla tma a měla jsem dost) - koleno teda kapku protestuje a nějak se mi zvětšilo , ale snesitelně. Včera jsem mu dala pauzu, ale nehodlám mu takový legrácky trpět dlouho, dneska ho nejspíš zas trošku provětrám. Zkus ten moribundus vymrazit a vyfouknout proudem čerstvého vzduchu, případně kůru doplnit přiměřeným množstvím vhodného alkoholického nápoje k interní dezinfekci.
Publikováno 27 únor 2015 - 9:42
...případně kůru doplnit přiměřeným množstvím vhodného alkoholického nápoje k interní dezinfekci.
No, to by mne mohlo "zabít", ale čerstvý vzduch zařadím hned jak to půjde
Publikováno 27 únor 2015 - 11:12
No, to by mne mohlo "zabít", ale čerstvý vzduch zařadím hned jak to půjde
Řekla jsem "přiměřeným množstvím". To nezabije tebe, ale pouze příslušné breberky, tebe naopak posílí!
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů