Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#2161 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2015 - 12:01

No tak za me teda kdyby Sony zmizela komplet, slzu bych neuronil. Ja mam Sony zafixovanou jako firmu co sice umi udelat technicky funkcni veci, ale snazi se pritom vzdy uzivatelum hazet klacky pod nohy, aby se z toho po....

Jelikož pan SONY koupil fotodivizi Minolty (v té době tedy již Konica-Minolty) a převzal její bajonet, musím mu přát všechno dobré…

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#2162 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2015 - 22:04

Trochu z jiného soudku:

Vadí vám, že nemáme moře a že za ním musíme daleko jezdit nebo dokonce létat?

Zanedlouho se to změní!

viz GC5M7R8

Prosíme o podporu :) .

Děkujeme!

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#2163 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2015 - 22:21

Ten název už je obsazený : http://cs.wikipedia....Tranquillitatis

• 0

#2164 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2015 - 22:36

Tak by to mohlo být Moře k lidu... :-D!
  • 0

#2165 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2015 - 22:52

Ještě mě napadá, že by obyvatelé zatopených domů měli náhradou dostat hausbóty a přidělené místo k zakotvení :) .

• 2

#2166 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2015 - 23:06

Trochu z jiného soudku:

Zanedlouho se to změní!

viz GC5M7R8

Děkujeme!

Láďo, kdybych se pokoušela tu mysterku luštit, tak skončím na první větě: otevřete si tabulku... Máš ji ve formátu, kvůli kterému bych musela instalovat zvláštní program, a to bych tu keš radši oželela. Nechceš tam dát nějakou uživatelsky univerzálnější alternativu, třeba obrázek nebo pdf?

• 0

#2167 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2015 - 23:52

Jacko, je ti známo, že existuje softwarový balík Open Office, kterým lze mj. otevřít i ty XLS tabulky a neplatí se za ně ani koruna?

• 3

#2168 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 6:58

Jacko, je ti známo, že existuje softwarový balík Open Office, kterým lze mj. otevřít i ty XLS tabulky a neplatí se za ně ani koruna?

To mi samozřejmě známo je. Ale nechápu, proč bych měla instalovat na počítač další office a zaplácávat si jím místo na disku, když už jedno mám. Že není kompatibilní s microsofťáckejma formátama, (otvírá jen .doc, ty ostatní ne) mi je celkem putna, potřebuju ho k svojí práci. Kdybych to nutně potřebovala, můžu s tim na chvíli jít na jinej počítač a tam si to třeba vytisknout, ale samozřejmě kvůli mysterce, na kterou se nejspíš nikdy nepodívám, tam nepoletím. Jen si tímto dovoluju Láďu upozornit, že použitímdaného formátu zbytečně omezuje okruh lidí, kteří jeho mysterku můžou luštit.

• 1

#2169 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 8:42

Trochu z jiného soudku:
Zanedlouho se to změní!
viz GC5M7R8
Děkujeme!

Zhruba před rokem jsem se o tomhle bláznivém nápadu dočetl na stránkách nějakého zpravodajského webu a čekal, kdy k němu někdo založí kešku. :D :)

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 01 březen 2015 - 8:43

• 0

#2170 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 812 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 10:32

Kdysi jsem slyšel úvahu o tom, že by se postavila hráz někde mezi Podbabou a Bohnicemi a vznikla by přehrada pro zásobování elektřinou blízkých osad, zvláště Počernic. Ale neznám tam tak úplně terén, možná by ta hráz musela být trochu jinde, v každém případě ta kotlina se pro vybudování přehrady přímo nabízí.

• 1

#2171 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 812 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 10:39

A ještě k tomu moři. Hospodářský přínos přístupu k moři je hlavně v námořní dopravě, což by vodovod od Baltu neřešil. Ale řešení by bylo - speciální potrubní ponorky. Jen by se musely vodovody vybudovat dva, aby se ponorky mohly i vracet do moře a nehromadily se nám tady pod Mostem.

• 2

#2172 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 10:58

Kdysi jsem slyšel úvahu o tom, že by se postavila hráz někde mezi Podbabou a Bohnicemi a vznikla by přehrada pro zásobování elektřinou blízkých osad, zvláště Počernic. Ale neznám tam tak úplně terén, možná by ta hráz musela být trochu jinde, v každém případě ta kotlina se pro vybudování přehrady přímo nabízí.

Já ti dám hráz mezi Podbabou a Bohnicema :D ! Docela dobře vím, jak to může vypadat i bez ní! Chceš utopit půl Holešovic a všechny vopice v ZOO, ty ekopiráte?

(Na fotce Podbaba 2013)

Přiložené miniatury

• 2.jpg

Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 01 březen 2015 - 11:00

• -1

#2173 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 13:07

............ Jen si tímto dovoluju Láďu upozornit, že použitímdaného formátu zbytečně omezuje okruh lidí, kteří jeho mysterku můžou luštit.

Promiň, že odporuji, ale to je jen takový subjektivní pohled na věc. Protože omezováním "určitého" okruhu lidí jsou všechny T5, D5, Chirp, NFC, ... Prostě, když na to nemám, ať už fyzicky, duševně, či technicky, tak to neřeším. Nemusím mít přece všechno. Nebo snad ano???

• 1

#2174 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 13:50

Promiň, že odporuji, ale to je jen takový subjektivní pohled na věc. Protože omezováním "určitého" okruhu lidí jsou všechny T5, D5, Chirp, NFC, ... Prostě, když na to nemám, ať už fyzicky, duševně, či technicky, tak to neřeším. Nemusím mít přece všechno. Nebo snad ano???

To jsou dvě různý věci. Když uděláš D5 ajťáckou mysterku, jejíž luštění bude vyžadovat nějakej specielní program, tak si ten program buď stáhnu a vyluštim si jí a nebo taky ne, a vykašlu se na to. Moje volba. Ta mysterka je na tom založená. Stejně jako T5, wiga, chirpy atd.

Ale když použiju zbytečně a bezmyšlenkovitě formát, kterej vůbec neni potřeba, když se dá použít i jinej, dostupnější, či (nejlépe) můžu to, co se má vyluštit, dát přímo do listingu (a ten soubor pro usnadnění připojit třeba taky pro ty, kdo ho otevřít můžou) jen proto, že si myslím, že ten můj formát "přece používá každej",  a ono to tak není, zbytečně a nevědomky si omezuju okruh lidí, kterejm by moje keš mohla udělat radost - a to je škoda.

Jinak mi osobně je to fuk, je to mimo můj dosah, spíš to míním jako přátelské upozornění.

• 0

#2175 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 15:15

Tady ti budu Jacko také odporovat a to v dobrém. Zároveň  přidám i třeba dobrou radu. ;)  Formát xls je zcela běžný a řekl bych, že pro výpočet této mysterky i vhodný. Inu, někdo neumí vařit nebo cokoliv jiného a někdo neumí pracovat v excelu. Na tom není nic špatného. Neříkám že každý používá kancelářský balík microsoft office. Ale jsou tu už popsané alternativy, které jsou free a v PC nezabírají vzhledem k dnešní kapacitě disků, dá se říci žádné místo. No a pokud ani to nevyhovuje, nemusíš nic stahovat. Jsou totiž i online verze. ;)  A tvrzení, že ne všichni mají přístup k netu v tomhle případě neberu. Proč? Protože k hraní GC je net jeden z hlavních předpokladů. ;) Takže já žádné omezení ze strany ovnera nevidím. ;)

online verze: https://sheet.zoho.com/excelviewer

• 2

#2176 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 21:26

Jen si tímto dovoluju Láďu upozornit, že použitímdaného formátu zbytečně omezuje okruh lidí, kteří jeho mysterku můžou luštit.

Tak to mě mrzí. Mám 8 mysterek, jejichž řešení se bez tabulkového procesoru (Excel, Calc z OpenOffice nebo LibreOffice, Lotus, Symphony, nějaký T602 atd.) většinou neobejde (nebo podstatně ulehčí výpočet) a zatím mi za ty roky nikdo nenapsal, že by s tím měl problém. A některé mé tabulkové aplikace jsou hodnoceny opravdu dobře (můžete si zahrát golf GC5CZQK, zahrát si hru LOGIK GC2YBKM, zastřílet si z minometu  GC483QZ, zahrát si na hrázného přehrady v průběhu povodně GC4PCQE nebo na vedoucího dopravy firmy pro odvoz a zpracování odpadků GC36BHD, ale i vypočítat množství zbývajícího vína v sudu GC42X5W).

U úlohy pro keš Moře klidu má Jacka pravdu, opravdu není třeba soubor More.xls a tím ani Excel, Calc apod. Chtěl jsem jí vyhovět a převést ho do .PDF, ale nevejde se na šířku jednoho listu, takže místo na 3 listy v souboru XLS mi to vyšlo na 12 stránek, navíc strašně zpřeházených...

Open Office i Libre Office jsou dostupné zcela zdarma a první z nich chodí dobře i na mém starém PC s Windows XP , 60 GB harddisku a s 1280 MB oper. paměti. Aplikace dělám v Calcu, ale nechávám si je ověřovat někým, kdo má taky Excel.

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 01 březen 2015 - 21:33

• 1

#2177 zdeziz

zdeziz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 21:44

Že by si profláklý pirát obrázků neporadil s .xls? To se mi nezdá :D  

• 0

#2178 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 21:48

Já vím, Láďo, že open office to řeší, ale kdo má chuť mít na jednom počítači dva různý kancelářský balíky, který se ještě občas případně navzájem tlučou a kradou si dll (to nevím, jestli se furt ještě děje, ale kdysi tak před 8-10 lety na starým počítači se mi to právě s open office dělo, že se "vlámával" do druhýho balíku. Když hodně chci, taky nějaký řešení najdu (např. stáhnu ten .xls soubor, pošlu sama sobě mailem a otevřu online z mailu, protože muj poskytovatel tam tu službu má). Ale možná by stačilo jako alternativu tam k tomu xls hodit screen zadání, ať si to laskavý čtenář prostě přepíše do svýho tabulkovýho procesoru, pokud má zájem.

• -1

#2179 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 22:14

Jacko, asi máš pravdu, ale nezapomeň, že nejsem počítačový odborník a nemíním věnovat nějakým programům nebo úlohám víc pozornosti, než uznám za vhodné. Počítače a programy považuji za dobré sluhy, ale zlé pány. Zkrátka to beru jako uživatel.

S FOKALem, BASICem, FORTRANEM, dBASE III+ a FoxBASE jsem si užil víc než dost, tak to přenechám mladším...

• 0

#2180 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2015 - 22:15

Mě už tady napadá jenom ta sentence "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody".

Víš Jacko, že PDF byl původně taky proprietární formát fy Adobe a ta si nechala za Adobe Acrobat s možností vytváření dokumentů krvavě platit? A třeba formát JPG byl taky licencovaný...

• 1

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama