Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#2181 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8812 příspěvků(y)

Publikováno 01 March 2015 - 22:27

To o té přehradě kdysi v 80. letech říkal na koncertu Dušan Vančura. V souvislosti s likvidací kempu v Brdech, kde byl postaven Památník Podbrdska.

• 0

#2182 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 5:30

V tomhle připadě nechápu proč Jacko nepoužiješ to o čem jsem psal a hledáš důvody proč to nejde. Stačí odkaz, který jsem uvedl. Žadný dva balíky mít nemusíš.

btw: jak se kradou dll?

• 0

#2183 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8812 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 6:55

A ono vůbec jde, nainstalovat z OpenOffice jen writer (word) ? Já měl vždycky pocit, že se to instaluje celé, tj. včetně calcu (excel) a dalších. Možná to lze volit při instalaci, ale implicitně se to určitě instaluje všechno. A znám spoustu lidí, kteří i na obyčejné tabulky ke čtení očima používají excel. "Protože tam se dají dělat tabulky". Že mnohem lépe a uživatelsky příjemnější orámovanou tabulku udělám ve wordu, o tom jsem je nedokázal přesvědčit. Ovšem jakmile mám v tabulce počítat nebo dělat grafy, je excelovský formát na místě a nenahraditelný. Mimochodem, už na MSdosu existoval Lotus 1-2-3 a jeho sharevarové alternativy a jejich datové formáty jsou dodnes excelem čitelné (alespoň doufám)..

• 1

#2184 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4198 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 7:13

V práci používáme MS Office, ale stalo se mi, že jsem potřeboval editovat i Libre (open) office, tak jsem nainstaloval i ten, oba mi jedou na jednom PC v pohodě.

Škoda, že Libre office nemá některé drobnosti, který má MS office. Stále mi doma vadí pár věcí, které dělá blbě... Ale kupovat kvůli tomu MS Office nebudu.

• 0

#2185 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 7:53

Řekla jsem "přiměřeným množstvím". To nezabije tebe, ale pouze příslušné breberky, tebe naopak posílí!

Moribundus zažehnán! (Specielně Šolima prosím, aby se nesmál moc nahlas). Když se tak podívám z okna, tak právě včas!

• 0

#2186 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 9:49

Mno, skoro to vypadá, že jsi nákazu odeslala k nám. Ale po pravdě, přecházím to už nějaký den. V sobotu jsem zkusila vytáhnout paty na pár keší jako test a nic moc. Nevím, jestli přece jen nezalehnu - GEO MDŽ nejsem schopná slíbit , i když přihlášená jsem. Víc večer nebo zítra v SZ.

• 0

#2187 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 10:09

Zvědavko, neřeš, stačí když si ano/ne potvrdíme v pátek večer, nějak to dopadne (jak říkala známá: Ono to nějak dopadne, když ne dobře, tak špatně určitě :)).

• 0

#2188 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 12:01

V tomhle připadě nechápu proč Jacko nepoužiješ to o čem jsem psal a hledáš důvody proč to nejde. Stačí odkaz, který jsem uvedl. Žadný dva balíky mít nemusíš.

btw: jak se kradou dll?

Jak už jsem byla psala asi třikrát, ta keš, o kterou jde, není v mém dosahu. Kdybych ji měla za barákem a extrémně po ní toužila, nějak si poradím. Ale vím, že kolem mě se pohybuje (i mezi kačerama) hafo lidí, kteří by si ve stejné situaci neporadili. Předpokládám, že když Láďa dával ódkaz na keš na fórum, chtěl zpětnou vazbu. Pro sousedy ji sem dávat nemusel, ti si jí všimnou. Pročež jsem mu jako zpětnou vazbu sdělila své dojmy - že totiž pro některé (např. pro mě) nelze se na zadání ani podívat, aniž by si člověk dal tím či oním způsobem nohu za krk. A že by se to dalo jednoduše spravit poskytnutím alternativní formy zadání - stačil by např. screen obrazovky s otevřenou tou jeho tabulkou, ze kterýho si to člověk může přepsat do vlastního (nekompatibilního) tabulkovýho procesoru (např. starší verze quatro pro) a nebo vytisknout a psát si do toho ručně, pokud to upřednostňuje. Toť vše. Láďa chtěl zpětnou vazbu, tak ji má. Jak si s tou informací naloží, to už je jeho boj.

Dll si kancelářský balíky kradou tak, že (to se mi stalo před pár lety na XP, možná už to dávno ošetřili) když si nainstaluješ do počítače jeden a po něm druhej (Open office) a pak v tom prvním chceš otevřít nějakou dílčí službu (v tomto případě šlo o adresář společnej textovýmu editoru a několika dalším aplikacím), vypíše to, že to nejde otevřít, neb chybí nebo je poškozen nějakej soubor .dll ve složce (tuším) System. Protože prostě Open office si ho přemazalo svým souborem, kterej se jmenoval stejně. A takovejch případů tam bylo několik.

• -1

#2189 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 12:12

Na obranu Jacky musím zkonstatovat, že zrovna v případě GC5M7R8 jde zadání napsat snadno i do listingu. Jde jen o pár čísel. Láďa to v excelovském sešitu vyšperkoval grafy apod., ale vlastní zadání je velmi jednoduché. A nutno říct, že i řešení je (v tomto případě) velmi jednoduché a lze ho zvládnout i "na pytlíku od svačiny". A to říkám přesto, že všechno vždy a zásadně řeším v Excelu...  :)

• 1

#2190 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2015 - 13:21

Zvědavko, dneska na oběd bramborka na teplo jako příloha k masu (taková kejda z pokrájených zbytků masa od neděle a zeleniny) sklidila velký úspěch. Dík za tip!

• 0

#2191 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2015 - 13:53

Ahoj,

dnes jsem se motala u nás ve skladu a málem mne přejela ještěrka. Přišlo by mi to docela jako vtipný pracovní úraz na kačerku :)

• 3

#2192 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2015 - 20:10

Vím, že je ještě brzy, ale za 14 dní v pátek 20. 3. dopoledne nastane zatmění Slunce. Nebude u nás úplné, ale bude dost velké. Píšu to už teď, abyste si sehnali vhodný filtr a nemuseli na poslední chvíli třeba rozbíjet okna  :o  a střepy očazovat nad svíčkou. Taky jaro letos přijde už 20. 3., ale jen pár minut před půlnocí na 21. 3.

• 5
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#2193 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2015 - 20:14

Vím, že je ještě brzy, ale za 14 dní v pátek 20. 3. dopoledne nastane zatmění Slunce. Nebude u nás úplné, ale bude dost velké. Píšu to už teď, abyste si sehnali vhodný filtr a nemuseli na poslední chvíli třeba rozbíjet okna  :o  a střepy očazovat nad svíčkou. Taky jaro letos přijde už 20. 3., ale jen pár minut před půlnocí na 21. 3.

Náhodou, očouzenej střep je na to nejlepší! Tady v Praze je na pozorování zatmění dokonce event. Ale myslím, že osobně dám přednost vlastní zahradě :D. Doufám, že bude jasno.

• -1

#2194 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2015 - 20:52

Ahoj,
dnes jsem se motala u nás ve skladu a málem mne přejela ještěrka. Přišlo by mi to docela jako vtipný pracovní úraz na kačerku :)

To jsem se takhle jednou smál kamarádovi, když mi vyprávěl, že prý na něj málem spadla ještěrka. Nějak mi nedošlo, že myslí ještěrku z práce... Tak si taky dávej na ještěrky pozor. :)

Vím, že je ještě brzy, ale za 14 dní v pátek 20. 3. dopoledne nastane zatmění Slunce. Nebude u nás úplné, ale bude dost velké. Píšu to už teď, abyste si sehnali vhodný filtr a nemuseli na poslední chvíli třeba rozbíjet okna :o a střepy očazovat nad svíčkou. Taky jaro letos přijde už 20. 3., ale jen pár minut před půlnocí na 21. 3.

Už mám připraveny brýle (respektive sklíčko, víc mi z nich nezbylo), ale i tak děkuji za připomenutí. Poznamenám si to radši výrazně do kalendáře, abych nezapomněl. :)
  • 0

#2195 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1790 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2015 - 22:35

Píšu to už teď, abyste si sehnali vhodný filtr a nemuseli na poslední chvíli třeba rozbíjet okna  :o  a střepy očazovat nad svíčkou.

My počítačově zaměření používáme z disket vyseparovaný magnetický kotouček - funguje taky dost dobře.
  • 0

#2196 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2015 - 22:46

Hm, to já asi budu v tu dobu strašit v práci :-(! Ale tam mívají zatmění (částečný i úplný) celkem často :-D!
  • 1

#2197 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2015 - 22:51

Ahoj,

Hm, když zavzpomínám na předchozí práci, tak mám obavy, že by mne jeden z "ještěrů" nebo "ještěrkářů" přejel docela s chutí. :D  Nějak jsem nedokázala ocenit jeho kvality a dostatečně ho coby "kvaliťačka" neobdivovala. :P

Ale vážně, jsem ráda, že bramborka Jacky kolegyním chutnala, pokud bude zájem, loni jsem na Geo MDŽ získala od Výletnice ( to je prosím tým ) Báry recept na výborný cibulový koláč s uzeným, také nemá chybu.

Pro Zvěřinec: Je dobře, že jsme sobotu odpískaly, nejen že stále nejsem fit, ale dnes zalehla juniorka....teploty máme skoro stejné, jen já chodím dál do práce, zatímco ona se léčí doma.

Jo a filtry, očazený střep je zřejmě nejpoužívanější, ale prosím sem s tipy, co všechno kdo použil, třeba se pobavíme nebo dozvíme něco nového. :)

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 05 March 2015 - 23:05

• 0

#2198 Bubbu

Bubbu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 06 March 2015 - 6:46

Disketa? Co to je? :)

• 0

#2199 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 06 March 2015 - 6:57

Hej, starých disket mám ve sklepě plnou škatuli. Kde ta věc v nich je? :D Dokonce tam, myslim, budou ještě i nějaký ty velký měkký diskety, ale možná jsem je vyhodlia při minulým úklidu :D.

• -1

#2200 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4198 příspěvků(y)

Publikováno 06 March 2015 - 7:28

Rozkucháš disketu a to magnetický kolečko, co se uvnitř otáčí...

• 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama