Zvědavko, ani já nejsem bohužel úplně fit .
Jestli mne přejede ještěrka, tak jedině schválně, minule mne chtěli dokonce strčit do balíku a odeslat express (ale narozdíl od tebe předpokládám že v dobrém).
Publikováno 06 březen 2015 - 7:31
Zvědavko, ani já nejsem bohužel úplně fit .
Jestli mne přejede ještěrka, tak jedině schválně, minule mne chtěli dokonce strčit do balíku a odeslat express (ale narozdíl od tebe předpokládám že v dobrém).
Publikováno 06 březen 2015 - 8:42
Tu disketu pouzivejte radsi 5.25", tu v papirovem obalu ne tu mensi v plastovem obalu. Ty diskety 5,25" maji vetsi hustotu (propousti min svetla), navic ma uprostred docela sympatickou diru na nasazeni na nos.
Jinak se standarne pouzivaji sklicka do svarecich helem stupně 13 a vyšší. Daji se koupit v obchodech typo Obi, Horbach... v oddeleni kde prodavaji svarecky, vrtacky....
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 06 březen 2015 - 10:15
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 06 březen 2015 - 15:50
K filtrům: Je rozdíl mezi osvíceným černobílým snímkem, např. rengenovým, a barevným filmem. Oba jsou černé. První tam má stříbro, druhý jen barviva a stříbro slouží jen jako katalyzátor a nakonec se odstraní. Někde jsem viděl, že se dá osvícený barevný film použít jako filtr, který nepropouští viditelné světlo, ale propouští IR. Zkusím to. Pokud přes osvícený film bude fungovat dálkové ovládání (k televizi, rádiu), na pozorování slunce ho nepoužívejte.
Publikováno 06 březen 2015 - 21:05
Znáte to, koukáte do listingu nějaké mysterky a přemýšlíte, jestli není problém, proč nemůžete přijít na řešení, mezi židlí a monitorem. Takhle se kouknete v průběhu roku několikrát, ale vždy jen očima přejedete listing, aniž by vás něco napadlo. Pak se jednou posadíte a úplnou náhodou kliknete na toho modrého prevíta při okraji mapy. Opět si projdete listing, ale tentokrát si jej zkusíte znovu přečíst, jestli vás něco nenapadne. Čtete, čtete, čtete, když tu najednou! Berete pero do ruky, hledáte kousek čistého papíru - nevadí, že jde o seznam na zítřejší nákup, ten není ve světle nových skutečností důležitý - a zjišťujete, že jste získali souřadnice! Jó, takový pocit finálkaři prostě nezažijí...
Publikováno 06 březen 2015 - 21:33
K zatmění a filtrům: Asi je rozdíl koukat na částečné zatmění, kde stačí čas od času se podívat jen na vteřinku či dvě, jak to pokračuje, nebo na zatmění úplné, kdy je nutné souvisle sledovat úkaz pár desítek sekund před začátkem úplného zatmění, abychom nepropásli Baileyho perly (wiki zde) na začátku a na konci totality (zatmění). Čili na občasné rychlé kouknutí asi stačí jen sklíčko, disketa nebo zkažený RTG snímek, zatímco na úplné to chce opravdu poctivé svářečské sklo. My doma opatrujeme brýle zakoupené v r. 2004 v rámci přechodu Venuše přes Slunce. Průběh pro různá místa v ČR je v tabulce (zde).
Za úplným zatměním budete muset jet aspoň na Faerské ostrovy nebo ještě lépe na Špicberky (tam bude trvat 2m30s).
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 06 březen 2015 - 21:38
Publikováno 06 březen 2015 - 23:08
Sám velký dr.vota odlovil mou tradičku!!!!!!!! Asi si pro ni dojdu a dám si ji do vitríny :-)
Publikováno 07 březen 2015 - 0:25
Vidím, že si toho správně považuješ.
Moc hezké, ale momentálně mám v souvislosti s publikovaným eventem PP02: Laser game trochu jiný sen. Kdyby se přihlásil třeba.....nebo..... a trefila bych se, jó, to by bylo odreagování. Navíc docela beztrestné, hm.
A naopak už vidím, kdo všechno se třeba přihlásí, aby si podobně mohl střelit po zvědavce.
Abych si vůbec chvilku zahrála.
Tak, to bylo trochu reklamy pro druhý event z řady PPxx - nějak do Písku přece podobné VIP jako je dr.vota nalákat musíme.
Schválně neuvádím proklikávací odkaz, GC je přece o hledání. ( lenoši najdou na lokálních stránkách )
Publikováno 07 březen 2015 - 18:30
Když jsme u těch receptů, doporučuji vyzkoušet pomalu pečenou kachnu... Stačí nandat do trouby a než jsme se s dětmi po půldni na zahradě vrátili, bylo hotovo...
Publikováno 08 březen 2015 - 10:14
Když jsme u těch receptů, doporučuji vyzkoušet pomalu pečenou kachnu...
To je do geodepresivního vlákna, ne?
Pokus o sebevraždu......
Publikováno 09 březen 2015 - 7:07
Jsou věci, nad kterejma člověku zůstává rozum stát . Třeba, že někdo vyvoří sérii "mysterek", jejichž jediné "luštění" spočívá ve zkopírování souřadnic z waypointu final location - takže de facto modré tradičky, jejichž pětiřádkový listing, pojednávající o jakési obskurdní počítačové hře (s odkazem na její stránky, odkud je zřejmě vybrán metodou ctrl+c), je u celé série naprosto identický, a to vše jen proto, aby z těch otazníků, kterýma zaplevelil jednu díru, pardon, vesnici, vytvořil na mapě písmenko . Tak teda nevim .
Publikováno 09 březen 2015 - 9:51
...Ale jsou tu už popsané alternativy, které jsou free a v PC nezabírají vzhledem k dnešní kapacitě disků, dá se říci žádné místo....
Ano, pokaždé, když si koupím větší disk, mám ho za chvíli zase plný věcí, co nezabírají žádné místo.
Publikováno 09 březen 2015 - 9:53
Sám velký dr.vota odlovil mou tradičku!!!!!!!! Asi si pro ni dojdu a dám si ji do vitríny :-)
Mám ti k tomu napsat věnování?
Publikováno 09 březen 2015 - 13:35
Mám ti k tomu napsat věnování?
Do toho maličkého logbooku by se nevešlo
Publikováno 09 březen 2015 - 17:04
Když jsme u těch receptů, doporučuji vyzkoušet pomalu pečenou kachnu... Stačí nandat do trouby a než jsme se s dětmi po půldni na zahradě vrátili, bylo hotovo...
Já ti nevím, s plynovou troubou bych asi měla obavy, že kachna bude na uhel. Obvykle jsem nakloněná experimentům, ale tady bych o kolegyni měla strach, že si na ní nepochutnáme. To radši klasicky s ořechovou nádivkou, mňam.
Publikováno 09 březen 2015 - 17:17
Já ti nevím, s plynovou troubou bych asi měla obavy, že kachna bude na uhel. Obvykle jsem nakloněná experimentům, ale tady bych o kolegyni měla strach, že si na ní nepochutnáme. To radši klasicky s ořechovou nádivkou, mňam.
To už je na geodepresivní koutek, já to jen čtu a mám o kilo víc, ale dala bych si .
Publikováno 09 březen 2015 - 18:48
To radši klasicky s ořechovou nádivkou, mňam.
Sím, receptíček na tu nádivku by nebyl, paní šéfkuchařko? Jinak Jerry68 chápu, taky jsem z toho dostala hlad !
Publikováno 09 březen 2015 - 18:52
Nevím, plynovou troubu už nemám :-), ale když to vezmeš odhadem...
Hrozná výhoda je ta, že se dělá sama a nemusí se hlídat, obzvlášť když má člověk časovatelnou troubu anebo nějakou tu spojku doma, co troubu vypne
0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů