Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#2221 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2015 - 19:00

Jak tě tak Jacko poslouchám, tento event by byl taky pro tebe :), volume 1 bylo úžasné...

• 0

#2222 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2015 - 17:40

Přátelé, kamarádi!

Dovolujeme si vás všechny pozvat na další z našich eventů - tentokrát na hudební téma: http://www.geocachin...70-7110da98e374

Jste srdečně zváni a těšíme se na vás!!!
  • 0

#2223 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2015 - 11:08

Zítra bude 14. 3. 15 (v USA, Kanadě i jinde psáno 3.14.15)  - tzv. Pí-day na oslavu Ludolfova čísla. K tomuto výročí se uskuteční řada eventů.

Vstup by měl být na heslo - prvních aspoň 13 číslic čísla pí.

Zapamatujete si ho snadno podle této říkanky:

Lín a kapr u hráze prohlídli si rybáře,
_3_1_4__1__5____9___2__6
udici měl novou, jikrnáči neuplovou.
__5__3___5______8______9

(na 12 desetinných míst)

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 13 březen 2015 - 11:09

• 3
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#2224 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2015 - 16:04

Láďo, mám obavy, že bych si spíš zapamatovala pár čísel než říkanku! Při své kreativitě bych určitě vložila jiný druh ryb nebo místo jikrnáče mlíčňáka - to by jak počítám  vlastně ani nevadilo ;) . Zítra se na Pí event samozřejmě chystám, před chvílí byla juniorka zvědavá na čas eventu a tak jsem ji nechala, aby si ho vyluštila - nápadů měla několik, protože nebrala v úvahu datum, ale co jsem tak četla různé listingy publikovaných eventů, časem se liší, záleží na jednotlivých ownerech. Dcera překvapila, že znala víc než to, co je třeba pro běžné výpočty - tak trochu ji podezřívám, že si nastudovala, když jsem se o eventu zmínila. :)

Ale vrátila bych se k částečnému zatmění Slunce - byla jsem se podívat na doporučované filtry do svářečských brýlí a pokud je v obchodech vedou, tak mají rozmezí 7 - 12. Kdo tomu rozumíte, stačila by 12? Jestli se nepletu, tak se tu někde doporučovalo spíš 13 a víc. Na nic takového jsem ani v ČB ani v Písku nenarazila. :(

• 0

#2225 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2015 - 19:31

Prohrabej psací stůl, disketu určitě najdeš. Dá se i přeložit napůl, pokud je "řídká" :)

• 0

#2226 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2015 - 7:48

Na Pí Day jedu doufám za chvíli do Rakovníka :), ale básničku si určitě pamatovat nebudu.

Zvědavka mi připomněla, že máme kousek od práce svářečskou školu, když seberu odvahu, mohla bych se pozeptat, jestli by mi nějaké to sklíčko nepůjčili; ale jak se znám, tak asi odvahu neseberu :)

• 0

#2227 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2015 - 22:07

Vždy jsem smutný, když vidím jaké krásné historické budovy byly zničeny. Dnes má třicáté výročí své demolice nádraží Těšnov. :( Znovu mi to připomnělo a donutilo podívat se na dokumenty a pár keší věnovaných mně blízkému městu Most, tedy starému městu Most. A spolu s tím ještě na dokument Requiem za 116 vesnic (kterému je věnována také přímo jedna keš) - ten mohu doporučit. Ale hlavně, že bylo uhlí... :wacko:

• 0

#2228 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2015 - 11:37

Víte o celorepublikové akci Keltský telegraf 21. 3.?

Více zde http://www.keltskytelegraf.cz/    a mapka stanovišť zde: http://www.keltskyte...skeho-telegrafu

Na eventy je asi už pozdě.

• 1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#2229 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2015 - 13:53

Dneska máme svatého Patrika, tak si nezapomeňte na oslavu dát pintu Guinnesse a nebo aspoň půllitr plzeňskýho :D !

• -1

#2230 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2015 - 15:00

Více zde http://www.keltskytelegraf.cz/    a mapka stanovišť zde: http://www.keltskyte...skeho-telegrafu

Na eventy je asi už pozdě.

Monitoruju už 2 roky, ale ač máme jeden z vrchů dost blízko, nikdy jsem se tam nedostala :( a letos to také bohužel nevyjde...

• 0

#2231 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2015 - 17:33

O akci vím, ale vždy mi utekla. Nicméně, jedno stanoviště mám pár kilometrů od Žatce a když by bylo přijatelné počasí, možná se seberu a vyrazím se podívat. Jen se mi trochu nelíbí předpověď na víkend, kde mi pro Žatec slibují déšť...

• 0

#2232 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 7:37

Tak kolega právě vyrazil pro svářečská sklíčka, snad budou stačit 12 :), těším se...

• 0

#2233 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 9:11

Hm, já už se ke shánění víc než 13 nedostala, ale včera se u nás doma na stole objevila skla 11 :) , takže teď už nic dohánět nebudu.

Na Keltský telegraf jsem se dívala, dokonce je oheň pár km od nás na známém místě, jenže zároveň je i jeden z eventů Což takhle dát si.....a tam jsem samozřejmě přihlášená, čili telegraf opět nevychází.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 20 březen 2015 - 9:22

• 0

#2234 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 10:19

Někdo nám ukusuje sluníčko, konec světa se blíží!

Vyrobil jsem si cameru obscuru (díru do krabice) - dá se to nějak udělat, aby ten obraz byl větší než dva milimetry?

• 0

#2235 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 10:42

My už pozorujeme celá firma, šéf mne za chvíli za ten nápad zakousne :).

(a to jsem byla na koberečku tento týden už 2x, asi erupce na Slunci)

• 1

#2236 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 12:00

Mně nakonec posloužila stará disketa a kamarádka ještě donesla zakoupený filtr. Pěkné to bylo. :) A komu se líbilo dnešní částečné zatmění Slunce, tak se letos může těšit ještě na jeden zajímavý úkaz a to úplné zatmění Měsíce, které nás v ČR čeká 28. září 2015.

• 0

#2237 Nemo02

Nemo02

Nemo02

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 12:09

My jsme byli na hvězdárně. Dva dalekohledy na stativech s ručním pohonem a kolovaly 2 sklíčka. :)

Tento příspěvek byl upraven od Nemo02: 20 březen 2015 - 12:11

• 0

#2238 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 13:17

Já jsem vykuchala dvě starý diskety, jednu jsem si nechala a druhou "nenápadně" položila do jídelny, viděla jsem, že chvílema mizela :D. Šlo to s tim dobře, když člověk do toho slunka nečučel příliš dlouho v jednom  kuse. Zatím vidím, řekla bych, že stejně jako před tím :D.

• 0

#2239 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 14:40

Já měl při tom zatmění pocit, že mám špinavý brejle. Sluníčko svítilo na plný pecky, ale vypadalo to nějak pošmourně. :-) 

• 0

#2240 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2015 - 15:09

Ja splasil ještě 5,25" disketu :)

• 1

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů