Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#2321 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2015 - 20:34

Ahoj, tak co naše spící růžovo-šípková diskuse? :)

Mám vyřídit pozdravení od Toniczecha, a k dobru prý můžu překopírovat historku o ztracené a nalezené GPS. Takže kopíruji:

"Vlastně ještě jeden zážitek s tím související mám z uplynulého měsíce. Nestal se přímo při GC, ale podstatnou měrou se ho dotýká. To jsem si takhle jednoho dne krátil cestu do archivu přes ten rozsáhlý Krčsko-Michelsko-Kunratický les. Jenže, co čert nechtěl, někde jsem asi přehlídnul patřičnou odbočku či co, zkrátka zrovna když jsem byl někde v půli té části lesa, kterou moc neznám, zjistil jsem, že mě cesta zavedla špatně. Kudy z toho ven? Tak GPSko raď! Vyskytovala se tam při pěšině lavička, usadil jsem se tedy na ni a v kombinaci GPS souřadnic a papírového atlasu města se snažil vyspekulovat nejsprávnější směr, kterak natrefit takovou cestu, co mě vyvede na druhém konci, abych se nemusel vracet přes půl lesa zpátky pod kopec (jelikož jsem měl v archivu na ten den objednané nějaké dokumenty, tak jsem prostě durch lesem potřeboval být, a to navíc dost brzy, abych stáhal. Nějaký směr jsem si tedy vytipoval a pustil se pěšinkou na tu stranu, leč o pár set kroků později zase tak nějak pocit slepé uličky a ztracenosti. Celkem zoufale už, u vědomí toho časového presu, že tak do hodiny bych potřeboval do archivu dorazit, zatímco se tu plácám zbloudilý ve zlomyslně se tvářícím lese, jsem sáhnul do kapsy pro GPSku a ke svému zděšení ji nahmátnul prázdnou. Přístroj nikde. Zkrátka klasická situace v duchu "není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř". :-) Takže honem honem zpátky ve vlastních stopách a pokusit se po paměti najít onu lavičku, na níž jsem tu mapově-orientační úvahu konal a kde dozajista při skládání věcí zpátky do ruksáčku a kapes ten přístroj z v tom časovém vystresování zapomenul či snad nevědomky shodil na zem. A, jak praví klasický večerníček, brejle bez brejlí (a já dodávám, že i GPSka bez GPSky) se těžko hledají...:-) Lavičku se sice našlo,i když nějak moc jistý, že je to přesně ona ta samá, jsem si nebyl. Ale co naplat, alespoň nějaké. Rychle prohlédnuto, však po přístroji ani stopa. Musel jsem se tedy z lesa vymtat bez něj. Hrozné chvíle, ale přece jen se povedlo dohrabat se do těch končin, kde mám svou keš a po chvíli tedy už známým terénem k metru a dál za pracovními úkoly. Obrečeno tedy a už už jsem myslel, že na příští týden, dokud nezorganizuju nějaký vhodný náhradní přístroj, budu muset ze šupláku vyhrabat alespoň náramkové hodinky, takto zařízení, které už čtrnáctým rokem, právě od chvále, kdy jsem si pořídil první navigaci, vůbec nenosím. Protože bez navigace okamžitě mým hlavním problémem bylo, že jsem nevěděl, kdy stíhám či nestíhám věci jako provozní doba či odjezd autobusu. :-) Tak proběhly na závěr toho týdne dva večery a třetího večera mi došel mail od mudlorodinky z nepříliš vzdáleného sídliště, že na ten mezitím už obrečený přístroj v lese natredili, ať si s nimi domluvím, kde si ho předáme. Z čehož tedy plynou dvě věci: Za prvé, i když se to z novinových titulků a podvečerních televizně-zpravodajských krváků na první pohled nemusí zdát (pročež taky doporeučuju tyto v zájmu duševní rovnováhy nesledovat v množství větším než malém), o poctivé a hodné lidi v naší zemi rozhodně nouze není. A za druhé, funkce uložit si svou adresu k zobrazení ve startovací obrazovce přístroje, se ukázala tuze užitečnou, aneb přesně splnila svůj účel. Konec dobrý všechno dobré, tolik hrstka pozitivně laděných historek pro dobrou náladu do počínajícího týdne."

• 6

#2322 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2015 - 21:36

To je do georadostného koutku, hned se mi bude lépe usínat :-) .Díky.
  • 1
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#2323 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2015 - 22:20

Toníčkovy texty si vždycky přečtu moc ráda, tohle je příjemné počtení před spaním a hlavně hned několik dobrých zpráv najednou. :) Díky za překopírování. Jestli se s ním potkáš, pozdravuj ho.

Navíc jsem si připomněla, že mám právě od Toníčka schovanou pěknou SZ s doporučenými kešemi v okolí - připravil mi loni jen tak sám od sebe výběr nejlepších keší kolem Kladna. Hodně mě láká se na ně vypravit, ale je záhadně málo volna a podobně lákavých oblastí víc. 

Debata snad neusnula, jen jsme se spíš všichni rozprchli ven. Já byla na pár dní na již zmiňované výpravě trochu jižněji. Přibyly mi tři odlovené země a dva pěkné suvenýry - Slovinsko podle sousedního vlákna suvenýr stále ještě nemá. Nechápu proč, když poslední suvenýry se vyrábí z fotek, to by až tolik práce snad nedalo? Njn, že se divím, vždyť GS má jinou taktiku a vyrábí momentálně jiné.....

• 0

#2324 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 14 May 2015 - 4:52

Zvědavko, poslední dva týdny srpna jsem, dá-li Pán Bůh, zase na Šumavě - tak doufám, že bude nějaká společná akce, přinejmenším ta léta slibovaná cukrárna!

• -1

#2325 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 14 May 2015 - 6:18

Toníčka jsem neviděla osobně, ale psali jsme si, neb jsem mu prozatimně obnovovala keš na Radobýlu.

Zvědavko, doporučené kladenské keše by mne také zajímaly... My snad přežili kompletní inventuru (akorát se teď přichází na různé chybičky) a přechod na nový skladový systém, se který se průběžně za pochodu seznamujeme  :ph34r: . Opět jsem se přesvědčila, že moje odolnost proti stresu není nic moc  :D , ale jinak dobrý.

Mmch, Jacko, multina z Kralup do Prahy se mi moc líbila, nejvíc samozřejmě ten úzký úsek.

• 1

#2326 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 14 May 2015 - 6:26

Zvědavko, doporučené kladenské keše by mne také zajímaly...

Na Kladně to máš jednoduchý - zadej si do vyhledávače T5 a vyjedou ti :D :D :D !

• 0

#2327 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 14 May 2015 - 18:48

Jacko, neblbni a neprovokuj - od zimy mám loket v háji, takže na nějaké podobné radovánky, byť i nejlehčí pro začátečníky ( to se ale kolem Kladna nejspíš moc nevyskytuje, tam bych čekala spíš zábavu pro pokročilejší ), asi mohu zapomenout. 

Až se vyhrabu ze současného zpoždění s logováním, tak se po doporučeních mrknu a Zvěřincovi přepošlu. 

• 0

#2328 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2745 příspěvků(y)

Publikováno 14 May 2015 - 22:58

... poslední dva týdny srpna jsem, dá-li Pán Bůh, zase na Šumavě ....

Tak dá-li Pán Bůh, vím do kdy zrealizovat ten nápad, pomocníci budou :D ...

• 0

#2329 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 14 May 2015 - 23:17

Historka od Toníčka je moc pěkná. :)
Přispíval bych sem častěji, nicméně není čas...

Jinak, pokud by někdo neměl plány na druhou červnovou sobotu (13.6.), jste srdečně zváni do Žatce na frisbee event a o pár hodin později na dostaveníčko s deštníky. No a cestou do Žatce se můžete zastavit v Lounech, kde bude možné opět vystoupat na vodárenskou věž. :)
  • 0

#2330 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2015 - 5:47

Tak dá-li Pán Bůh, vím do kdy zrealizovat ten nápad, pomocníci budou :D ...

Co chystáš za lumpárnu, ty kujóne? :D

• 0

#2331 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 8:54

Zvědavko, poslední dva týdny srpna jsem, dá-li Pán Bůh, zase na Šumavě - tak doufám, že bude nějaká společná akce, přinejmenším ta léta slibovaná cukrárna!

Představ si, že loni už jsem šla v Sušici pro onu super zmrzlinu zbytečně - velký přívěs zmizel a když jsem pátrala u domorodců, jestli ho jen nepřemístili na lepší místo, tak prý ne, provoz skončil. :(  Škoda, byla to nejlepší zmrzlina široko daleko, ale prý se provoz nevyplatil.

Poslední dva týdny  v srpnu netuším, jestli náhodou nebudu v trochu jiné oblasti s juniorkou - uvidíme.

Ještě jeden tip pro ty, kdo pojedou dnes kolem Vodňan. Právě probíhají "rybářské dny" a je otevřená jak škola, tak výzkumák vedle. Navštívit se dají i sádky - z předchozích návštěv vřele doporučuji především rodinám s dětmi, každý rok si tam juniorka podle věku užila něco jiného - nejdřív akvárka, později poznávačku ryb v počítačové učebně, ve výzkumáku jednou dětem nechali hladit amury, příště ukázali raky a zajímavě o nich povídali....je tam toho k vidění víc. Večer by měli na náměstí snad hrát Chinaski + další, to jdu teprve v programu ověřovat a možná si něco vyberu.

Další info: v Písku už jsou sochy z písku, včera začal program Cipískoviště - kdo pojedete kolem, možná by se vám krátká zastávka mohla líbit.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 16 May 2015 - 9:01

• 0

#2332 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 14:45

Celostátní sčítání zajícobažantů

Ve dnech 18. – 31. května proběhne na území celé ČR sčítání zajícobažantů. Jedná se o druh vzniklý křížením zajíce a bažanta československými výzkumníky (podrobnosti v listingu keše Zajícobažant polní GC5TETV). Tento druh je oficiálně pokládán za vyhynulý, ale vzhledem k ojedinělému nálezu nejsou další překvapení vyloučena. V případě nálezu prosím o uvedení data, času a přibližných souřadnic a pokud možno dalších detailů (zvl. tvaru hlavy).

P. S. Jacka a další budou potěšeni, že nebudou k výpočtu potřebovat Excel :) .

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#2333 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 15:26

Jacka a další budou potěšeni, že nebudou k výpočtu potřebovat Excel :) .

Jacka teďko na zoologii nemá vůbec čas, zaměřuje se na bádání na poli muzikoligickém. Bezvýsledně :D.

• 0

#2334 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 15:52

A já se vrátila z Terezína :), kohopak letos uvidím na Terezínských hrách? Kulíšku? :)

• 0

#2335 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 17:29

Terezín mám v kalendáři zapsán velkými písmeny, takže pokud nenastane nějaká pohroma, určitě se uvidíme. :)
  • 0

#2336 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 17:43

Dneska jedu z Prahy po D1, tam jsou tři pruhy. A v prostředním si to valí auto sedmdesátkou... Takže z pravého pruhu do prostředního, pak do levého, předjet auto, vrátit se do středního a pak do pravého. Když to auto předjížím, tak koukám a auto (autíčko) plné řádových sester! Po celodenním výletu jedu po D1 zpět domů, uprostřed si to sune sedmdesátkou malé autíčko... Zase plné řádových sester, ale bylo to jiné auto a jiné sestry. :-) To snad mají přikázáno, jezdit po dálnici šnečím tempem a ještě uprostřed silnice... Jacko, měla bys udělat školení.

• 1

#2337 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 17:51

Dneska jedu z Prahy po D1, tam jsou tři pruhy. A v prostředním si to valí auto sedmdesátkou... Takže z pravého pruhu do prostředního, pak do levého, předjet auto, vrátit se do středního a pak do pravého. Když to auto předjížím, tak koukám a auto (autíčko) plné řádových sester! Po celodenním výletu jedu po D1 zpět domů, uprostřed si to sune sedmdesátkou malé autíčko... Zase plné řádových sester, ale bylo to jiné auto a jiné sestry. :-) To snad mají přikázáno, jezdit po dálnici šnečím tempem a ještě uprostřed silnice... Jacko, měla bys udělat školení.

Já to nebyla... když jsem posledně jela z Brna, sestry mi říkaly: "hele, brzdi... máš tam 180" :D - ale jen z kopečka. Ale zas pochop, že po nich nemůžeš chtít, aby jely ztracený mezi těma kamiónama, tam by se mi taky nelíbilo! Ostatně, co tys dělal v pravým pruhu, když jsi chtěl jet rychle?

• -2

#2338 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 18:41

Vždy máš jet při pravém okraji vozovky :-) Ostatní pruhy jsou na předjíždění. Uprostřed máš jet tehdy, když předjíždíš někoho v pravé pruhu. A v tom levém tehdy, když předjíždíš někoho v prostředním. Ale jet bezdůvodně uprostřed, když je pravý úplně volný (žádný kamion tam nebyl od Popovic do Prahy) je dopravní přestupek. :-)

• 5

#2339 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2015 - 19:21

Tak asi dodržovaly bezpečnou vzdálenost od obou svodidel, no... :D :D :D

• -1

#2340 Smrk

Smrk