Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#2821 ptychozoon

ptychozoon

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2015 - 20:38

Vcerejsi GIFF s jedelakem byl vyborny, zabavny uvod v podani ownera byl skvely a myslim ze kazdy z promitnutych filmu mel co do sebe. Dnes jsem prohlidl logy i na ostatnich giff eventech a myslim ze vitez je asi jasny, ten liny pes geocacher to zrejme vyhraje, myslim ze se jednalo o snimek Saturday, jestli se nepletu. Rozhodne ucast na GIFF doporucuji, pokud se jeste mate moznost prihlasit, pokud ne, snad se snimky brzy objevi na YT. Rozhodne se na nektere podivam znovu rad, jen ty titulky mi budou chybet!
Jak se libil GIFF vam?

Tento příspěvek byl upraven od ptychozoon: 06 November 2015 - 20:39

• 1

#2822 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2015 - 21:24

Jaké to bylo? :)

Opravdu dobrá zábava, obzvlášť když se u stolu sešlo pár známých a jeden bezvadně glosoval. Jestli budeš mít někde v okolí možnost, doporučuji návštěvu podobného eventu nebo se alespoň podívat na filmy dodatečně. Právě jsem event zalogovala, ještě nemám vložené momentky.

Ozvu se ti buď dneska později nebo až v neděli - ještě nemám přípravu na víkend.

• 0

#2823 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2015 - 22:37

Teda, mám fatální neznalosti, tak nějak moje znalosti o GIFFu jsou nulové. Stydím se :).

Zvědavko, v pohodě, taky dělám přípravu na zítra... A jsem spokojená, stihla jsem se i věnovat dětem podle svých představ (částečně i podle jejich :))...

• 0

#2824 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2015 - 6:41

Teda, mám fatální neznalosti, tak nějak moje znalosti o GIFFu jsou nulové. Stydím se :).

Zvědavko, v pohodě, taky dělám přípravu na zítra... A jsem spokojená, stihla jsem se i věnovat dětem podle svých představ (částečně i podle jejich :))...

Třeba tady mužeš ;) http://coord.info/GC64T5P

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#2825 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2015 - 7:36

On byl jeden i na Kladně...

• 0

#2826 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2015 - 10:08

A byla ses podivat?
Minigolf byl dobra legrace,navstivili jsme i zname o kus dal- az se vratim domu, ozvu se.
  • 0

#2827 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2015 - 11:15

Na žádný GIFF jsem se, bohužel, nedostal, ale co se dá dělat. Za to jsem včerejší odpoledne strávil v Řeži u Prahy na exkurzi a můžu říct, že prohlídka to byla výborná. :)

Jinak, kdo budete mít 28. listopadu (sobota) mít cestu kolem Žatce, rád se s vámi uvidím na GC65WGF. :)

• 0

#2828 ptychozoon

ptychozoon

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 7:28

KulisekW, v Rezi na exkurzi jsem byl shodou okolnosti taky a musim potrvrdit tva slova, bylo to velice zajimave! Kdy ma clovek moznost dovedet se tolik informaci souvisejicich z vyuzitim jaderne energie a co vic, kdy muze clovek strkat hlavu do diry v poklopu reaktoru a pozorovat fluorescencni (Rutherforduv, myslim?) jev. Jen doufom, ze mi to poradne vytunilo oci a jiz nepoznam strasti geoslepoty :)
Navstevu UJV rozhodne doporucuji!

Tento příspěvek byl upraven od ptychozoon: 09 November 2015 - 7:30

• 2

#2829 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 9:10

V jakou dobu si byl na prohlídce? :) My byli v odpoledním turnusu na LR-0. Prohlídka měla původně trvat kolem třech hodin, ale při odchodu nám na vrátnici říkali, že jsme vydrželi nejdéle (začínali jsme cca v půl jedné a končili kolem třičtvrtě na pět). I přes to jsme si museli vystačit s hodně zkráceným výkladem.

Stejně jako ty navštěvu určitě doporučuji. :)

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 09 November 2015 - 9:11

• 0

#2830 ptychozoon

ptychozoon

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 13:03

Ja byl na te druhe "trase", ve skupine O2B, taky odpoledne, koncili jsme asi v 15 hodin. Byli jsme na velinu LVR-15, pak na samotnem reaktoru, protoze nepracoval, mel otevrene viko, takze bylo moznost videt jak to vypada uvnitr, byli krasne videt trubice s palivem, jejich fluorescence v chladivu, fakt uzasny pohled! Videli jsme ohromny kus kremiku, ktery tam ozaruji pro (zejmena) cinske zakazniky :) Pak jsme sestoupili do "horkych komor, kde jsme si mohli opatrne vyzkouset manipulator, kterym manipulujes s ruznyma vzorkama a koukas na to pres 60 cm olovene sklo. Pak jsme prosli samozrejme kontrolnim detektorem, znal jsem ho z dokumentu o sovetske kosmonautice... :)
V jine budove jsme videli vyvoj nanomaterialu a mikroskopy az na uroven atomarnych castic (jenz se vyrabi v CR, v Brne!) Hodne me dostalo, ze tlouska nanomaterialu, nebo jejich maping, se provadi mechanicky! protoze je to presnejsi nez laser!
No a pak v dalsi hale bylo takove male muzeum, kde nam ukazovali detekci chyb v materialech a pod, vyvoj ruznych detekcnich metod a v hale pak aplikaci testu a zkousek materialu, experimenty a inzenyring.
Pokud se dostanu pristi rok, docela bych se sel podivat na farmakologii.
Nekteri pruvodci byli ukacanejsi, nekteri min, skoda ze se nedalo fotit, ale informaci spousta!
  • 0

#2831 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 14:52

Podle tho, co mají na svých stránkách byl tohle už několikátý den otevřených dvěří, který pořádali. Na LVR-15 jsem původně chtěl zajít, ale nakonec jsem zvolil okruh s LR-0, jelikož jsem se chtěl podívat tandetron a cyklotron. Povídání o boranech, které bylo též součástí mého okruhu bylo sice zajímavé, ale asi nejvíce odborné, co do výkladu a zabralo nám poměrně hodně času. U urychlovačů nás zvali do Národního technického muzea, kam věnovali svůj starý Van de Graaffův urychlovač. Cyklotron byl úplně nový, takže všechno jako ze škatulky. :) U reaktoru nám pak ukázali všechno, co mohli a jelikož LR-0 je reaktor nulovéh výkonu, samozřejmě bylo vidět dovnitř.

Jestli budu mít příští rok možnost, půjdu se podívat na LVR-15 a na nanomateriály.

A fotografie by snad měli být časem na jejich stránkách, na ty z minulého ročníku jsem narazil asi předměsícem. :)

• 0

#2832 ptychozoon

ptychozoon

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 16:59

Zajimave bylo pro me i povidani o jednotlivych typech jadernich reaktoru, potazmo elektraren, o jejich bezpecnosti a samozrejme o jejich havarijich. Jiste ma mnoho z nas v zive pameti havarii elektrarny v Cernobylu, nebo v Jaslovskych Bohuniciach (SK). O te posledni existuje i docela hezky dokument k zhlidnuti na YT v cyklu Najvacsie kriminalne pripady Slovenska (myslim).
Navsteva techto zarizeni je velice poucna, videt jak a co funguje a zbavovat se zbytecnych obav a hlavne mytu. Urcite je dobre vedet jak funguje zabezpeceni v pripade poruchy na zarizeni, nebo jeho havarie, ale prekvapenim byl pro me i vykon techto reaktoru a palivo, ktere je paradoxne obohacene nekolika nasobne oproti elektrarnam vyrabejici elektrinu.
Neda mi, abych si pri teto prilezitosti nevzpomel taky na bajecnoj exkurzi, kterou muzou kaceri navstivit jako event "Spalujici ZEVENT" do spalovny odpadu v Prazskych Malesicich, ktere mi taky osvetlili jaky byznis a ekologie naruby je trideni odpadu. Proste, kazda financni skupina haji sve zajmy a na to jsou tyhle exkurze skvele, ze si clovek muze udelat vlastni nazor. A abych se vratil k jadru, jak vsichni (i odpurci jadra) s potesenim vyuzivaji naplno plody jeho vyskumu. Na druhou stranu, i ja si uvedomuji, ze riziko existuje vzdy a ve vsem, i kdyby bylo milion ruznych pojistek, ale sam pro sebe mam takovy pojem, kterym se interne ridim a tim je "unosna mira rizika".
Tak snad jsme nasi komunitu inspirovali, a pristi rok vetsinu mist pro navstevniky UJV obsadi kaceri!
Jen doplnim, pro registraci na exkurzi je nutne se prihlasovat kazdy indivindy a pokud mas spravnou informaci, tak takovato exkurze je poradana jednou rocne... Coz je tak trochu skoda
  • 0

#2833 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 18:14

O haváriích a bezpečnosti JE jsme si povídali též. Docela mě zarazilo, že v naší skupině byla jen polovina lidí, kteří věděli o Jaslovských Bohuniciach. Probrali jsme tedy technologii JEJB a také jejich dvě nehody. O bezpečnosti JE obecně mám ale ještě docela v paměti návštěvu Temelína, kde jsem byl na prohlídce asi před rokem a půl. Tudíž pro mne byli některé informace osvěžením paměti. Za tip na ten dokument na YT díky, kouknu se, jestli jej najdu. Dokumentů o Černobylu jsem viděl několik, ale o Jaslovských Bohuniciach snad žádný (o těch jsem si jen četl).

Na Spalujícím ZEVENTu jsem byl minulý rok (tuším jeho druhé opakování) a prohlídka se mi líbila též. Nebýt eventu, asi bych nikdy nedostal nápad jen tak se zajímat o spalování odpadů, potažmo uvažovat o návštěvě spalovny.

Jo a někde jsem tu postoval příspěvek, že se bude konat den otevřených dveří v ÚJV Řež, bylo to začátkem října. Sám jsem na něj přišel přes FB stránku Pro jádro, kde o tom psali. Takže pokud někoho zajímají možnosti exkurzí v takovýchto zařízeních (tj. Temelín, Dukovany, Řež), vyplatí se tuhle stránku sledovat. :)

• 0

#2834 ptychozoon

ptychozoon

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 19:19

Najvacsie tragedie Slovenska
Slovensky Cernobyl
Part 1:
Part 2:
Prosim, v dokumentu zazni i nesmysl, "tahal za sebou v pytli odpad z radioaktivnym materialom... Jednalo se o kontaminovany material, coz je rozdil! Napr. pouzite plaste, rukavice a pod.

No a pokud mate nekdo podobne atraktivni typ na exkurzi, podelte se o nej!
  • 1

#2835 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 19:45

Díky za odkazy, určitě na to kouknu. :)

Jinak, pokud si ještě nenavštívil JE Temelín - a tím nemyslím jejich infocentrum, které je ale moc pěkné - tak určitě doporučuji. Teď by tam měli mít nějaké noční prohlídky, ale o tom moc nevím, mám to z ruky. Možná zapracuji na jednom místě, které je docela zajímavé, ale to je zatím v seznamu dlouhodobějších cílů.

• 0

#2836 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 20:31

Taky jsem pořádala GIFF event a mel uspech:) myslím, ze touto cestou by se mohl Groundspeak do budoucna ubírat.
  • 2

#2837 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 20:48

Jestlipak tu je Zverinec? Mam nejaky fotky ze vcerejska z eventu tak jestli nema zajem :)

• 0

#2838 ptychozoon

ptychozoon

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 20:52

Taky jsem pořádala GIFF event a mel uspech:) myslím, ze touto cestou by se mohl Groundspeak do budoucna ubírat.

Sedmitecka, mam dotaz, jsou filmy, ktere byli publikovany na GIFFu nekde k videni? Jelikoz jsem jeden z eventu navstivil, ten Jedelakuv, prislo mi, ze by to byla prima ukazka toho co je mozne zazit pri GC, kdyz nekomu vysvetluji co to vlastne delam za "silenou cinnost" ;)
  • 1

#2839 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 20:57

Sedmitecka, mam dotaz, jsou filmy, ktere byli publikovany na GIFFu nekde k videni? Jelikoz jsem jeden z eventu navstivil, ten Jedelakuv, prislo mi, ze by to byla prima ukazka toho co je mozne zazit pri GC, kdyz nekomu vysvetluji co to vlastne delam za "silenou cinnost" ;)

Ptal jsem se na to same. Dve videa jsou na YT a ostatni pry nejspis po vyhlaseni vitezu.

• 0

#2840 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2015 - 21:19

Jestlipak tu je Zverinec? Mam nejaky fotky ze vcerejska z eventu tak jestli nema zajem :)

Už ano :)

• 1

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka