Taky se mi moc líbí, když sněženky, bledule nebo narcisky kvetou přímo v trávníku :-)
Souhlas... Jen si nikdy nevzpomenu už na podzim
Publikováno 09 květen 2016 - 14:32
Taky se mi moc líbí, když sněženky, bledule nebo narcisky kvetou přímo v trávníku :-)
Publikováno 09 květen 2016 - 19:46
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 09 květen 2016 - 20:45
A my "z kralikarny" nemáme trávníky.
To není podstatné, taky bydlím v paneláku
Publikováno 09 květen 2016 - 21:21
Tak jsem se v půlce května dozvěděl, že reflexní vesty, které se stále prodávají, neodpovídají nové normě. http://www.novinky.c...exni-vesty.html . Cituji:
Výstražná vesta, určená jako povinná výbava do motorových vozidel, podle platných předpisů je ta, která je označena normou EN ISO 20471:2013 a je na ní uvedena Notifikační osoba (testování) a její čtyřmístné identifikační číslo.Výstražné vesty, které jsou v prodeji a mají označení normy EN 20471, ale nejsou označeny identifikačním číslem Notifikované osoby, nové normě neodpovídají.
Hned jsem se na tu svoji podíval, a tam bylo: EN ISO 2047:2013 a už nic dalšího. 2047 není překlep, ta jednička tam opravdu nebyla. Zato tam bylo CE a Made in P.R.C. Tedy Čína. Podvodníci.
Škoda, že jsme to nevěděli, když tu byl čínský president. Z "nějakých" lidských práv nebo z masakrů v Tibetu si samozřejmě nic nedělá, ale kdyby mu naši ministři a vysocí představitelé řekli, že občané jeho země takhle podvádějí v zájmu mrzkého zisku a hazardují s životy lidí a pár vest mu ukázali s tím číslem 2047:2013, by se ho asi trochu dotklo. Pár transparentů na to taky mohlo upozornit, o TV nemluvě. Místo toho sláva od letiště do centra, jako když jsme jako žáci základní školy zdravili Bulganina a Chruščova u silnice č. 7 poblíž Žatce...
Tak příště...
Publikováno 09 květen 2016 - 21:55
....
Výstražná vesta, určená jako povinná výbava do motorových vozidel, podle platných předpisů je ta, která je označena normou EN ISO 20471:2013 a je na ní uvedena Notifikační osoba (testování) a její čtyřmístné identifikační číslo.Výstražné vesty, které jsou v prodeji a mají označení normy EN 20471, ale nejsou označeny identifikačním číslem Notifikované osoby, nové normě neodpovídají.
....
Hned jsem si vzpoměl na Parkinsonovy zákony, . Jen víc takových nesmyslů a úřad se už zahltí sám sebou. Netuším jak pak policisté při silniční kontrole zjistí, zda ta Notifikační osoba má notifikaci pro udělení notifikace a ta osoba co udělila notifikaci té Notifikační osobě má notifikaci aby udělila notifikaci té Notifikačni osobě co pak vydadá notifikaci a .....
Asi vezmu fix a půjdu tam ty čísla dopsat.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 09 květen 2016 - 22:15
Obávám se, že se nezahltí úřad, ale motorista. On totiž odpovídá za to, že číslo Notifikační osoby souhlasí s nějakým bruselským seznamem a že ta osoba je opravdu ta, která je na vestě uvedena pod tím číslem. Zjišťovat to budeme na lince 903 XXX XXX s tarifem 999 Kč za minutu nebo za 50 €/minutu v Bruselu. Ani teroristický útok na příslušnou úřadovnu Evropské komise nikoho neomlouvá!!!
Publikováno 09 květen 2016 - 22:39
A my "z kralikarny" nemáme trávníky.
I já žiju většinu života v králíkárně, ovšem trávník bych ti občas klidně půjčila i s benzínovou sekačkou s pojezdem a na dosekání s malým křoviňákem nebo jak se to správně jmenuje. K dispozici jsou i kovové rycí vidle ( na husí nohu a jiný odolný plevel ideální ) a řada dalšího nářadí. Osobně mám ovšem nejradši dlouhé nůžky Friskas - dneska jsem jimi při telefonování s jedním místním kačerem docela slušně zcivilizovala značně přerostlý zlatý déšť, stříhání mě baví, i když to beru spíš intuitivně než podle odborných příruček jako někteří.
Publikováno 09 květen 2016 - 22:43
Obávám se, že se nezahltí úřad, ale motorista. On totiž odpovídá za to, že číslo Notifikační osoby souhlasí s nějakým bruselským seznamem a že ta osoba je opravdu ta, která je na vestě uvedena pod tím číslem. Zjišťovat to budeme na lince 903 XXX XXX s tarifem 999 Kč za minutu nebo za 50 €/minutu v Bruselu. Ani teroristický útok na příslušnou úřadovnu Evropské komise nikoho neomlouvá!!!
Myslím si, že se někde bude dát dohledat seznam. Ovšem Šolimovo řešení se mi zamlouvá víc než jít kupovat další vestu ( vozím dvě různé ), jak mě napadlo, když jsem si večer zprávu přečetla. Pro nejbližší dny volím při případné kontrole hru "překvapená blondýna", tu už ovládám docela dobře = nechám si vysvěltil i kde bydlím a jak se vlastně jmenuji. Není nad to dát pocit, že opravdu konečně někomu pomáhají.
Publikováno 10 květen 2016 - 5:33
Na překvapenou blondýnu mám špatnou barvu vlasů , i když minulý týden v práci jsem měla dost našlápnuto, vrcholným číslem asi bylo (neúmyslné) spuštění alarmu, ovšem okořeněné tím, že mi to vůbec nedošlo, jen jsem si při parkování koloběžky říkala "co to tady tak divně v dáli houká?" než na mne přilítl skladník, který dorazil chvíli po mně...
Publikováno 10 květen 2016 - 5:56
To jako myslíte vážně, že budou policajti kontrolovat, jestli na tom oranžovým hadru v autě máme nějaký číslíčko? Na co? Já bych při kontrole byla ráda, kdybych tu věc v tom autě vůbec našla, vzhledem k tomu, že s ním jezdím jen občas a nemam to nastarosti .
Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 10 květen 2016 - 5:57
Publikováno 10 květen 2016 - 6:08
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 10 květen 2016 - 6:32
Tak jsem si zkoušel přečíst tu normu. Vztahuje se na všechno. Na ochranné rukavice, sluneční brýle, vysloveně se nevztahuje na deštníky, rukavice do zimy, atd. Někde tam asi bude něco o vestách a jejich zkoušení.
Tak to dopadá, když technické normy píšou právníci. Kdy nejde o jasný výklad, ale o výčet všech možností a variant a stejně se nikdy nepodchytí všechno.
Mám názor, že text nějakého nařízení, který potřebuje výklad a případně ještě výklad k tomu výkladu, stojí za houby.
Jinak, mám taky vestu EN ISO 2047:2013 made in PRC. Že tohle, evidentní podvod s uvedením neexistující normy, nezachytila obchodní inspekce, se divím. Nebudou se tyto vesty odevzdávat někam na charitu, jako prošlé autolékárničky? Mám čtyři.
Publikováno 10 květen 2016 - 6:52
Pokud v normě není uvedeno jakým fontem, typem a barvou písma musí být číslo na vestě uvedeno, myslím že postačí jeho dopsání fixou, jak už tady uváděl Solim
Publikováno 10 květen 2016 - 7:05
Další: Něco je napsáno na obalu, něco na vestě. Vestu nemusím mít v obalu, nebo do obalu můžu dát jinou vestu. Důležité tedy bude, co je na vestě.
Je mi prostě divné, že pro chodce zavedli nutnost nosit reflexní prvek, jedno jaký a jak velký, a pro motoristy zavádí takovou pakárnu - a přitom motorista to použije výjimečně, chodec nebo cyklista za tmy pořád.
Jestli za tím není snaha, aby i chodci nosili vesty, když už skoro každému nějaká zbude? Nebo bude někdo zakládat noční powertraily s odrazkami z vest?
A lékárnička? Starou jsem hodil do kufru, novou do přihrádky u spolujezdce. Kdybych se pořezal, vezmu si obvaz ze staré. Protože jinak mi při případné kontrole bude chybět. Do takových konců vede dodržování předpisů.
Publikováno 10 květen 2016 - 7:57
Ano svět je nějak divný. Pochopil jsem to u autolékarniček, kde je důležité mit správné datum na lékárničce a všech obalech a nikoliv znalost jak to všechno použít. A tak když jsem jednou zjistil, že mi dochází datum na obalu, tak jsem si vytiskl nové štítky a přelepil ty staré . Nějak se mi příčí vyhazovat obinadlo po třech letech, když je použitelné po dvaceti letech. A žiju dál s vědomím, že důležité je postavit se u autonehody a lékarničkou, která má správné datum a usilovně při tom budu přemýslet co na co je a jak se to asi používá . Svět je divný .
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 10 květen 2016 - 9:42
Šolime máš špatný pohled na věc. Představ si,že obvážeš krvácejícího človíčka od nehody,prošlým obvazem!!!!! Možná mu zachráníš život, ale nakonec se může stát,že tě bude žalovat,že obvazy byli prošlé,že má infekci a kdoví co ještě!!! Co z toho plyne? No že nás policie chrání a pomáhá!!!
Je třeba hledat širší souvislosti,i Zvědavce poradí kde bydlí a jak se jmenuje
Publikováno 10 květen 2016 - 9:53
Tak já toto jaro dělám přesný opak :-(
Snažím se z trávníků dostat pampelišky, bodlák apod, protože se mi to rozrůstá do velkých ploch,
kde jsou potom jen placaté listy a ne tráva :-)
Publikováno 10 květen 2016 - 18:47
A teď z jiného soudku.
V neděli jsme byli na keškách a cestou jsem někde ztratil garmin tempe, externí senzor, který v garminu ukáže teplotu okolí. Večer jsem si stáhnul prošlou trasu v garmin expres a v tabulce jsem vybral poslední uložený bod u kterého byla teplota zaznamenaná a druhý den jsem se vydal na uvedené souřadnice a tempe jsem našel na cestě asi sedm metrů od souřadnic, prostě klika.
Akorát se nechtěl připojit, tak jsem v něm chtěl vyměnit baterku a žádná tam nebyla...záhada.
Publikováno 10 květen 2016 - 20:14
0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů