Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#3481 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 17:48

Zvědavko, tou nedostatečnou výbavou myslíš příliš malé razítko nebo chybějící tužku, že ;D!?

Jistě, jak jinak? B)

Chtěla jsem vzhledem k mým obvyklým zásobám jídla na cesty původně napsat "především pořádnou svačinu", ale to by se dalo vysvětlit všelijak a zamotala bych se ještě víc, tak zůstaneme u razítka. I když i to je zneužitelné, nedávno bylo jedno v keši tak pěkné, že si kolega kačer chtěl hrát na výpravčího Hubičku. No to mi řekni, na co ti kačeři při hledání keší myslí?

A teď už se opravdu loučím, jedeme na novou noční keš. :wub:

• -1

#3482 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 18:01

No to mi řekni, na co ti kačeři při hledání keší myslí?

Přece na to, na co vždycky :D .

• 0

#3483 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 18:09

Na jednu stranu mi to smysl dává, že GS nechce aby se lidi na MEGA jen zapsali a tedy asi i chce aby navštívili jeho program. Na druhou stranu pak ale nechápu proč zas vadily eventy s určitým programem. Přijde mi to jako "hráči jsou pro nás důležití, ale owneři se zajímavými nápady už ne, protože povinný byť zajímavý program by mohl někomu vadit". Takže ve výsledku na to doplatí owner kterej se v návaznosti na to vykasle na nějaký vymýšlení a tím zase pak kaceri, protože nebudou mít tolik eventu. To zas asi nedomysleli, na to že vlastně zijou z práce ownerů.

Mi to smysl dává, a jednoznačnej. Při příležitosti megaeventů se dělají speciální coiny, objevují se stánky geoshopů (nic proti nim!), které prodávají i věci, z nichž má svoje procenta Zeměplk (například za čísla na tričkách a nálepkách...), možná přijde i kouzelník Jeremy... - copak si, soudruzi, můžeme dovolit, aby nám tu zástup platících zákazníků rozptyloval někdo, kdo v sousedním okrese chce s dalšíma 20 lidma opékat buřty nebo lézt do podzemí? Kampa bysme tak přišli?

• 0

#3484 Guest_Chasseur.cz_*

Guest_Chasseur.cz_*
  • Guests

Publikováno 20 květen 2016 - 18:53

Mi to smysl dává, a jednoznačnej. Při příležitosti megaeventů se dělají speciální coiny, objevují se stánky geoshopů (nic proti nim!), které prodávají i věci, z nichž má svoje procenta Zeměplk (například za čísla na tričkách a nálepkách...), možná přijde i kouzelník Jeremy... - copak si, soudruzi, můžeme dovolit, aby nám tu zástup platících zákazníků rozptyloval někdo, kdo v sousedním okrese chce s dalšíma 20 lidma opékat buřty nebo lézt do podzemí? Kampa bysme tak přišli?

Hm, já už mám organizaci (spoluorganizaci) jednoho megáče za sebou (a možná ne posledního  ;) ). Příprava zabrala opravdu hodně času, dalo to celé dost práce (kdo nezažil, neuvěří) a rozhodně jsme nebyli nadšení, když se lidi bez domluvy s námi snažili uspořádat své eventy a narušovat tak harmonogram celé akce. Takže jako organizátor jednoznačně vítám nějaký ochranný okruh kolem místa konání ME.

A pokud si chceš zrovna v den konání megáče s 20 lidma za kopcem opékat buřty, nikdo ti v tom nebude bránit, jen to opékání nebudeš mít za bod (když tam nebude zrovna nějaká keška).

Navíc, pokud se nejedná o spontánní akci, tak uspořádání takového megáče stojí docela dost peněz. A ty je potřeba někde získat. No a třeba celý výtěžek z prodeje ME geocoinů, triček a dalších upomínkových předmětů jde do financování megáče. GS od roku 2013 poskytuje kódy na tyto předměty organizátorům v rámci sponzoringu, takže z těchto kódů nemá ani cent. Ale z kódů, které prodávají geoshopy samozřejmě už ano.

• 2

#3485 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 18:53

Já bych řekl kam, ale to by se musel založit geo-sprostý koutek :D tak to napíšu politicky, tedy: "do místa kde záda ztrácejí své slušné jméno" :D
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#3486 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 18:57

Já samozřejmě proti eventum jakyhokoliv typu nejsem, byť tedy většinou vyjdou n čas kdy nestíhám. A přijde mi na hlavu to že ani organizátor MEGA si nemůže založit sub-event.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#3487 Guest_Chasseur.cz_*

Guest_Chasseur.cz_*
  • Guests

Publikováno 20 květen 2016 - 19:01

... A přijde mi na hlavu to že ani organizátor MEGA si nemůže založit sub-event.

Jo, to mě taky, ale je potřeba se s tím nějak poprat  :D

• 0

#3488 Rico Reviewer

Rico Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 6:09

Co se týče souhlasu organizátorů, přinejmenším dva eventy ze tří - CWG šmelení a ta ranní šílenost (nic ve zlém, Kulíšku, ale moje Attended bys Ti určitě nepřišlo :D ) - nám naprosto nevadí - ten třetí event nevím, který byl, a teď už to nedohledám.

Radek, organizátor CWG šmelení, se nás dokonce přímo ptal, jestli nám to nevadí, a dal jsem mu svolení včetně možnosti se na mě odvolat, kdyby někde "nahoře" nastal problém.

Takže u nás svítí zelená, držíme palce. ;)

Tak jsem napsal na GS, zda když je souhlas s eventy ze strany orgů mega, je možné eventy znovu pustit (a paralelně se mnou si to řešil i Radek694) a bohužel to zamítli s tím, ze jsou moc blízko a mají být součást mega programu. Což by u toho CWG šmelení mohlo byt řešením.

Jeden z eventu by pak šel pustit na sobotu jako tzv. welcome event.
  • 0

#3489 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 8:11

Tohle je vyborny. Geocaching je v naprostym rozkladu. Prasej nam tu ve velkym finalkari. Lidi ve velkym logujou kese ktery ani nemohli videt, natoz nejak regulerne resit. Lovci jsou zpruzeli. Owneri jsou bezmocni a nasrani a spousta z nich ma chut kese archivovat. A misto toho aby se s tim neco delalo, tak se vynaklada usili vsech zucastnenejch na boj s GS o nejaky nesmyslny pravidla kolem eventu, kde by se nakonec jako na jedny z mala veci lokalne lidi mezi sebou bez problemu domluvili, ale zatrhne jim to zcela bezduvodne reditel Zemekoule. Takovyhle kraviny se resej, a pritom se nejsme schopni vyporadat ani s jednim silencem, co dva roky provozuje neexistujici kes a dela si ze stovek lidi prdel.

Tak jako welcome event udelejte ten ve 3 rano :)

• 6

#3490 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2016 - 20:25

Zdravím z úplně jiných soudků... Někomu jsem slibovala recept na lívance z podmáslí:

1/2 litru podmáslí

prášek do pečiva (dělám bez něj)

2 vejce

špetka soli

lžíce cukru

15-20 dkg polohrubé mouky

Moc nám chutnají :)

No a z druhého konce, zkoušíme doma splnit prkennou výzvu :). Jsme u 80 vteřin a je to síla :)

• 0

#3491 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 4:09

Zdravím z úplně jiných soudků... Někomu jsem slibovala recept na lívance z podmáslí:

1/2 litru podmáslí

prášek do pečiva (dělám bez něj)

2 vejce

špetka soli

lžíce cukru

15-20 dkg polohrubé mouky

Moc nám chutnají :)

No a z druhého konce, zkoušíme doma splnit prkennou výzvu :). Jsme u 80 vteřin a je to síla :)

To jsou spíš podmáslový amolety, ne? :D Měla jsem za to, že k podstatě lívanců patří, že jsou kynutý - buď na kvasnicích nebo na kvásku. A ta výzva - teda, k tomu by mi nikdo nedonutil, to už skoro začíná připomínat sport :D

• -1

#3492 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 5:35

To jsou spíš podmáslový amolety, ne? :D Měla jsem za to, že k podstatě lívanců patří, že jsou kynutý - buď na kvasnicích nebo na kvásku. A ta výzva - teda, k tomu by mi nikdo nedonutil, to už skoro začíná připomínat sport :D

To je možné (amolety), ale jsou mnohem lepší než kynuté lívance (navíc, já kynuté těsto nemám ráda)...

Jak sport, vždyť u toho skoro ležíš :ph34r:

• 0

#3493 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 7:49

já dělam lívance nikoliv z kvasnic, ale z chlebovýho kvásku, a ty jsou k užrání.

• -1

#3494 Viktor36005

Viktor36005

Viktor36005

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 16:16

Evca.N - Publikováno 20 květen 2016 - 9:01

Tak tohle mě dost pobavilo. Zaměřte pozornost na nick lovce :)

• Logged by: sexualni.kacer
  • Log Type: Found it
  • Date: 5/19/2016
  • Type: Traditional Cache

Log:
První keška, díky za ní.

Ale okolo moc lidí na můj vkus.

Nic zvláštního - GeoWiki s tím počítá : (loguje se ) -

FTFADN (First To Find After Dark & Naked) – první nahatý nálezce cache po tmě  (akorát se to asi moc nepoužívá) :-),

...ale v souvislosti s tímhle příspěvkem jsem si vzpomněl  že před lety běžel na ČT2 (na nic jinýho nekoukám) dokument o partě nadšenců, kteří putují krajinou (Čechy) úplně nazí. Byli tam ve skupině muži, ženy i děti - cca 10 - 15 lidiček. Popisovali, jak je to super, osvobozující a co vše při svém putování zažívají. Vyhýbají se obydleným místům atd......ale někde u keše na ně můžete narazit  :-)   :-)

• 0

#3495 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 18:14

já dělam lívance nikoliv z kvasnic, ale z chlebovýho kvásku, a ty jsou k užrání.

Vyzkoušej ty "moje" a můžeš srovnávat :)

Kvásek nevlastním... chleba pečeš ty osobně?

• 0

#3496 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 18:28

Vyzkoušej ty "moje" a můžeš srovnávat :)

Kvásek nevlastním... chleba pečeš ty osobně?

Jojo, žitnej celozrnnej, kvásek se jmenuje Bohoušek a obdržela jsem ho před asi 2 lety od Slanečka.

• -1

#3497 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2016 - 6:10

Jojo, žitnej celozrnnej, kvásek se jmenuje Bohoušek a obdržela jsem ho před asi 2 lety od Slanečka.

Jedna známá má takhle Ferdu, ale zatím jsem dospěla k názoru, že pečení kváskového chleba zkoušet nebudu :).

• 0

#3498 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2016 - 19:52

Prosim vás, kdo jste tu PM, mohli byste se mi mrknout na tuhle keš, jakej tam má uvedenej kraj? Je to někde na hranici krajů, do GG ji musím vyplňovat ručně, tak ať nemam binec ve statistikách. Díky!

Edit: a ještě tuhle, prosím :D

Za kladné vyřízení žádosti předem děkujeme!

Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 30 květen 2016 - 19:53

• 0

#3499 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 138 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2016 - 20:13

Stredocesky kraj, CZ okres Beroun, CZ Povereny urad Horovice

• 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#3500 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2016 - 20:18

Díky, Gorde

• 0

21 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 21 návštěvníků 0 anonymních uživatelů