Jak píšeš, škoda že doma nemáš fenistil. Ale zkus místo potřít cibulí. Mě tyhle dvě věci pomáhají. Ale cibuli používám hned při bodnutí. Nevím jak to je, když od bodnutí uběhl už nějaký ten den. Každopádně pokud otok nezačne mizet, navštívil bych doktora.
50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)
Publikováno 31 July 2016 - 10:08
Od pátku se spíš zvětšuje než mizí a docela to bolí. Zatím jsem vyzkoušela obklad z octa a druhý z alkoholu, nějak bez výsledku. Zyrtec a spol si brát nechci a fenistil gel doma nemáme
Já na štípance používám konopnou mast
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 31 July 2016 - 10:32
Doufám, že mi Tomy neudělí důtku, že to sem nepatří, ale docela mi zaujalo todle a ostatně plkat se dá úplně o všem, že jo : http://kromerizskavyzva.cz/
Publikováno 31 July 2016 - 11:07
V tomto threadu, kde se kecá, dá se říci o čemkoliv nevidím důvod pro důtku.
Publikováno 31 July 2016 - 18:05
Ještě zpátky ke štípancům - určitě i o víkendu fungují lékárny a Fenistil mi přijde nejúčinnější. Sice by mohl místo zklidnit i Tee tree olejíček ( možná to píšu špatně, ale určitě Zvěřinec ví, o co jde ), ale ....Mazala mi jím nohu s rozrůstajícím se otokem z minulé soboty hned v neděli opakovaně Škorpionka a na cestu mi to pomohlo, i když to jen zastavilo zvětšování otoku. Už byl takový, že jsem neudělala dřep a hřál až až. Zbytek Fenistilu doma po návratu pomohl, jenže flek mám celý týden a z tohohle víkendu patlám dva o něco menší - ani u jednoho netuším, od čeho štípanec je. Něco zřejmě od komárů něco od ovádů u vody.
Alergie se mohou rozjet kdykoliv, takže bych to při zhoršujících se problémech nepodceňovala. Mám s tím osobní zkušenost.
Publikováno 31 July 2016 - 19:35
Fenistil už mám, tak uvidíme. Magistra doporučila i si lupnout nějaké antihistaminikum, tak uvidíme...
Publikováno 31 July 2016 - 20:11
Celkově už jsem nebyl tak unešen jako z návštěvy Krnova nebo Ostravy, avšak to je způsobeno i tím, že na Zlaté Hory jsem slyšel jistou chválu dopředu a měl tedy i vyšší očekávání.
Další díl mého mikropořadu S Kulíškem na cestách si snad budete moci přečíst zítra.
Publikováno 31 July 2016 - 20:49
Co Opava, Kulíšku? A Jakatovice, Kružberk, údolí Moravice? Doporučuji sérii Příliš mnoho vody a zejména multinu Putování za břidlicí. Pro mě zážitek na celej život. Nic z toho bys ale neměl dělat sám, hlavně ty břidličný doly neé.
Publikováno 01 August 2016 - 6:55
Dnes přináším "recenzi" na Zlaté Hory a přilehlé okolí. Pěkná víska, ve které vám doporučím návštěvu dvou míst. Tím prvním je rozhledna na Biskupské kupě. Ani ne tak kvůli stavbě samotné, jako kvůli výhledům (ostatně, o to jde u rozhleden především), které se vám po zdolání cca čtyř set padesáti výškových metrů na čtyřech kilometrech a pár schodech nabídnou. Dalším místem, které pak rozhodně stojí za návštěvu jsou Zlatorudné mlýny, kde rozhodně nevynechejte prohlídku s průvodcem.
Celkově už jsem nebyl tak unešen jako z návštěvy Krnova nebo Ostravy, avšak to je způsobeno i tím, že na Zlaté Hory jsem slyšel jistou chválu dopředu a měl tedy i vyšší očekávání.
Další díl mého mikropořadu S Kulíškem na cestách si snad budete moci přečíst zítra.
Tak nevím, co se ti nelíbilo na krásné kamenné rozhledně :-). Rozhledny jsou přece krásné samy od sebe ;-). Často i když zarostou stromy.
Jinak úžasné místo bylo i Žebrácká štola: GC15XDT. Škoda, že dnes kvůli "zabezpečení" oblasti už je keš zrušena a že se nejde dostat dolů do kráteru, který vznikl propadem hlubinné těžby! Doporučuji se podívat na fotky v listingu. Je úžasné, kolik materiálu naši předci dokázali vytěžit bez mechanizace! Před osmi lety jsem byl keší nadšen. Sice nebyla dole, ale ukázala nám nádherné místo a my se až dolů podívali...
Tenkrát byla např. v v Osoblaze jediná keš a odtamtud NEJBLÍŽ byla 20 km! V okolí Zlatých hor jsme si odlovili tenkrát 5 keší, o moc víc jich tu totiž nebylo :-).
PS.: Kde jsou ty časy :-)
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 01 August 2016 - 6:56
Publikováno 01 August 2016 - 7:06
DOV jsme navštívili v úterý,tedy jen vysokou pec a Bolt Tower, zbytek si necháme až bude někdy hnusně (je to pod střechou). Moc se nám prohlídka líbila, místo má úžasnou atmosféru a vlastně i celá Ostrava. Jen na kešky moc času nezbylo.
Právě prohlídky v DOV jsem já vynechal (holt málo času) a o to víc se těším na příště.
Dnešek jsem strávil v Krnově a opět mohu všem jedině doporučit. Stejně jako včera v Ostravě, tak i tady jsem byl prvně (když nepočítám včerejší podvečerní průjezd) a velmi se mi tu líbilo. Navíc jsem stihl i event a poznal tak místní lovce. Už teď, cestou ve vlaku, spřádám plány na návrat příštího léta.
Tak v Ostravě je toho ještě hodně víc.
DOV je skvělá, ale Landek, Michal, Sorela v Porubě, Ema a mnoho dalších stojí taky za vidění.
Klidně dejte vědět, rád ukážu krásy našeho města.
Publikováno 01 August 2016 - 20:29
Tímto končím svůj "miniseriál", jelikož touhle dobou již sedím ve vlaku směr Praha.
Tak v Ostravě je toho ještě hodně víc.
DOV je skvělá, ale Landek, Michal, Sorela v Porubě, Ema a mnoho dalších stojí taky za vidění.
Klidně dejte vědět, rád ukážu krásy našeho města.
Ano, ano, všechna tato místa mi byla představena prostřednictvím průvodce na radniční věži. Do Ostravy se mám v plánu rozhodně vrátit a na delší dobu než jeden den, jen zatím netuším, kdy...
Tak nevím, co se ti nelíbilo na krásné kamenné rozhledně :-). Rozhledny jsou přece krásné samy od sebe ;-). Často i když zarostou stromy.
(...)
Neříkám, že by se mi rozhledna nelíbila, avšak já se nahoru drápal spíše kvůli výhledům. Nicméně souhlasím s tebou, že třeba i zarostlé rozhledny jsou krásné.
Na keš ze tvého odkazu se určitě podívám až dorazím (takže spíše zítra). A Osoblahu mám v plánu navštívit při příští cestě do těchto končin. Ta úzkokolejka mě velmi láká.
Publikováno 02 August 2016 - 16:22
Vláček, dokonce tažený parní lokomotivou, jezdí po úzkokolejce krásným údolím kousek od hranic u německých sousedů. Byli jsme tam před dvěma roky, bylo to tehdy vzhledem k termínu dilema, jestli jet na Taxoftův "železniční event", kam už jsem byla přihlášená nebo právě tam. On totiž vlak na úzkokolejce nejezdí každý víkend, známí tam byli před námi a trefili se mimo provoz, což mrzelo zejména jejich juniora. Jízdní řád jde najít na netu, nás jen trochu zdrželo pár keší cestou a tak jsme stihli až pozdější jízdu než jsme si původně představovali.
Trať Jöhstadt - Steinbach, 8 stanic. Navíc mají i vagon pro kola, dost lidí jede jednu cestu vlakem a vrací se údolím k zaparkovanému autu na kole. Čechů tam byla možná čtvrtina. Takový malý tip na další prima výlet.
Publikováno 02 August 2016 - 19:57
Díky z tip. Po úzkokolejce na Osoblahu jezdí pravidelným provozem ČD, anebo o víkendech též i parní lokomotiva, co jsem viděl (ta už však myslí není v režii ČD).
Publikováno 03 August 2016 - 15:37
Kladeňáci, můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, co je todle za taškařici? Má to bejt multina, ale v listingu se píše, že na stage je hlavolam, z kterýho se luští souřadnice, což mi připadá kapku zvláštní. Můžete mi, prosím, důvěrně sdělit, jak moc obtížný to luštění je (5 minut/ 2 hodiny) a jak daleko je to pak k finálce, abych věděla, jestli se tim má cenu zabejvat, když mam cestu kolem úvodek?
Publikováno 03 August 2016 - 15:50
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 03 August 2016 - 16:49
"hlavolam" je celkem snadný a finálka je do 50m
Tak to dost přidej. Ale je to příjemná záležitost, rozhodně doporučuji aspoň vyzkoušet.
Publikováno 03 August 2016 - 17:44
Publikováno 03 August 2016 - 18:20
Přesně jak píše Vláček. Mám odloveno. Moc času to nezabere, ale nevím v jakém je teď stavu. Nechci nic prozrazovat, ale Jacko to dáš.
No, mi spíš jde o časovou náročnost luštění + zajít pro finálku, protože do těch míst se podruhé nedostanu a nevím, jak moc budu v tu chvíli spěchat. Bude to celkově od úvodek, luštění, odlov + zpátky na úvodky do půl hodiny? A hlavně - proč je to, prosim vás, multina a ne mysterka, když tam to luštění je? Tomu hlavně nerozumim.
Publikováno 03 August 2016 - 19:13
Ano, měla bys to do půl hodiny v pohodě stihnout.
Keška je z roku 2009 a podle tehdejších zvyklostí to byla multina, tak proto to je multina i dnes.
22 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 22 návštěvníků 0 anonymních uživatelů