Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#3661 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2016 - 10:12

Odloveno v ramci dovolene v Krkonoších
Kes jsem lustil dvakrat. Prvne nekdy kdysi, ale souradnice jsem ztratil, tak jsem si to dal vcera podruhe. Lusteni v pohode. Stejne tak to bylo v pohode v terenu. Aspon pokud jde o nalez a dostani se do kese - zamek chybi a je potreba udrzba i kvuli plnemu logbooku. Pri zapisovani se do logbooku prijel postarsi cyklista, postavil si vedle kolo a povida: "Muzu?" Rikam, ze jasne, jen si vyfotim logbook, protože tu pred mesicem byla kamaradka. Neco zamumlal, dosel si pro zmrzlinu, hned se vratil, tak mu podavam logbook, ze se muze zapsat. Odpovedi mi bylo, ze se nikam zapisovat nechce, ze nevi, co je to tu za akci, ze si tu jrn chtel oprit kolo. Rekl jsem mu, ze je to kes, on zhruba vedel, o co jde, vratil jsem ji a vyparil se. No, holt to vypadalo na kacera. Jeste jsem mu tykal, to se asi musel divit. No ale kesi nebezpečí myslim nehrozi. Jinak pekne provedeni. Dik za kes!
Aneb muj dnesni log. Stane se, no...

Já takhle málem trapasila asi před rokem. Jdu kolem jedné kešky a vidím starší pár, asi s vnučkou, jak usilovně hledají, ptám se, jestli chtějí pomoci, oni, že jo, už se chystám je jemně navigovat, když holčička křičí, že má ... hledali kamínek z náramku :-).
  • 1
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#3662 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2016 - 21:56

My si dali včera streleckej event od DPMANA, vzhledem k chystané změně zákona o zbraních zřejmě poslední. Ale bylo to super. Nejvíc mě bavily AK-47, sniper Mosin a Winchesterovka. Dneska to vzhledem k hicu vidim na flakani :D

Jestli rád střílíš, tak u Klatov pořádá střelecké eventy myslím DeninoPája a na jihu u ČB Vladano. U nás je střelnice, kde se konají různé závody a jde si ji pronajmout, ale asi mezi námi není nikdo, kdo by podobný event chtěl organizovat.

Jacko, nechtěla jsem narušovat vlákno u komiksů, ale nešlo o vysvětlování vtipů, jen připomenout story, které k nim daly podnět. Ono ne každý je v obraze, co se kde děje.  ;)

Nedávno mě až rozesmálo fňukání, jak my kačeři nemáme rádi venkovní eventy - jeden owner si v announcementu sám pro sebe potřeboval zřejmě zdůvodnit nezájem o jeho akce, ovšem naprosto mylně, což je u něj obvyklé. Skoro jsem měla chuť mu hodit odkazy na bezvadné akce různých ownerů, kde jsem byla jen třeba za poslední rok nebo bych ráda byla a nestíhala jsem je, jenže on by stejně nepochopil, proč jinde je narváno a ZROVNA JEMU lidi nechodí. Njn, komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí a tak píše plno announcementů, které následně maže....Někteří si díky nastavení notifikací počtou a pochopí souvislosti, další ne. ;)

• -1

#3663 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 6:15

My si dali včera streleckej event od DPMANA, vzhledem k chystané změně zákona o zbraních zřejmě poslední...

Bude se snad rušit § 59 o svěření zbraně?

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3664 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 19:11

Nechci zakládat extra vlákno nebo hledat starší, ale ráda bych se zeptala k betatestům a seznamu kačerů ochotných je provést, protože se na mě opět obrátili známí, jestli bych náhodou nechtěla udělat testík na pár jejích krabkách ......a mě dřív napadlo jim doporučit někoho ze seznamu na geowiki. Jenže seznam mi přijde už staršího data a pro náš okres má jednoho kačera jen pro část oblasti. Máte někdo přehled, kdy naposledy se seznam aktualizoval, popřípadě kdo se o to stará? Třeba je někdo pro naši oblast, jen není v seznamu uvedený. Jinak to vypadá, že se na keš/e mrknu  - stejně už mi sem tam někdo vzdálenější posílá listingy pro posouzení nápadu nebo textu a jeho kontrolu. Jen s tím souvisí druhý dotaz a to je posouzení kolize, protože sama jsem asi divná v tom, že se nesnažím vyčistit si okolí domovských souřadnic, spíš když někam jedu, odlovím si vzdálenější keše a okolí si nechávám => neposoudím kolize. Ty ale stejně posuzuje schvalující revírník bez ohledu na to, jestli keš měla betatest? 

• -1

#3665 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 19:57

Seznam Btesterů si udžují sami BT, ale je pravda, že jeho aktuálnost asi nebude 100pro.

Otázka je jeho smysl. Podle mě se GC a toto fórum posunulo natolik, že jeho služby využijí sotva jednotky procent lidí ochotných si vůbec BT nechat udělat. A ownerů, kteří vůbec dělají BT jsou taktéž jednotky procent. Tolik realita.

Starší kačeři by řekli ještě dřívější datum, ale od Nebílovů (2011) to je už jiná hra.

(30.08. 20:57)

• 2

#3666 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 19:59

Seznam betatesterů je jen orientační, owner může požádat naprosto kohokoliv. Pokud to revírníkovi nestačí, může si tam poslat ještě někoho sám. Kolize nejsou záležitostí betatestera, alebrž revírníka. Velmi dobrý vodítko pro to, co by měl posuzovat, případně do zprávy revírníkovi napsat betatester, najdeš na stránkách ČAGeo. Ale zpráva pro revírníka nutná není, pokud on sám si jí nevyžádá. Já jsem jí ale dycky při betatestu psala, ono to obvykle urychlí publikaci.

Edit: tady

Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 30 srpen 2016 - 20:04

• 1

#3667 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 20:37

Seznam betatesteru mi prijde trochu jako hloupost - o betatest muzes pozadat kohokoliv
  • -1

#3668 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 20:44

Seznam betatesteru mi prijde trochu jako hloupost - o betatest muzes pozadat kohokoliv

akorát že ten betatest pak někdy podle toho dopadá

(Pat a Mat, owner a betatester)

• 3

#3669 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 20:49

A o co až tak jde? Pokud požádá někoho řekněme s 500+ odlovy, žádnou velkou chybu neudělá.
  • 0

#3670 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 20:53

Jacko díky, na tohle jsem se už kdysi dívala. Osobně si myslím, že zrovna zmínění owneři test nepotřebují, protože jsou pečliví a zodpovědní + mají dost publikováno. Bude to z jejich strany malá pojistka, další člověk si všimne třeba chyby při přepisu. Myslím si, že zrovna jim by revírník keše pustil bez připomínek.  :) Většinou kontroluji pouze listingy a bavím se o nich jen s příslušným ownerem.

• -1

#3671 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 20:58

Tak "nějaký" seznam považuji za docela rozumný - mít aktuální seznam lidí ochotných betatestu věnovat čas není od věci. Tedy ne ve smyslu "jen tihle a nikdo jiný", ale "třeba tihle, pokud tě nikdo nenapadá".
Samozřejmě jsou jiné možnosti. Ale cokoli usnadní majiteli - nováčkovi betatestem projít by se mělo podporovat, pokud ho to jeho samotného napadne. Třeba by ubylo keší, které bez nálezu končí v archivu, nebo disable, i když "od stolu" vypadají bez problémů.
  • 3

#3672 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 21:28

http://wiki.geocachi...z/wiki/Betatest

Stránka byla naposledy editována 8. 7. 2016 v 21:42.

Seznam "se" aktualizuje, když nějaký přibude, nebo když někdo oznámí, že končí. Když si to nechá pro sebe, křišťálová koule needed...

• 2

#3673 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2016 - 22:19

Já takhle málem trapasila asi před rokem. Jdu kolem jedné kešky a vidím starší pár, asi s vnučkou, jak usilovně hledají, ptám se, jestli chtějí pomoci, oni, že jo, už se chystám je jemně navigovat, když holčička křičí, že má ... hledali kamínek z náramku :-).

Já jsem zas jednou viděl v sadu sedět přímo u stromu, kde jsem měl finálku své keše, na zemi jednoho mladíka, který držel v ruce nějaký papír a něco lovil ve své malé tašce. Ptal jsem se ho, jestli našel. Jenže se ukázalo, že to je narkoman, který se chystá píchnout si svoji dávku...

A jindy jsem viděl v podchodu u stadionu v Teplicích jednoho mudlu, který se rukou opíral o stěnu posprejovanou opravdu pěknými graffiti. Zeptal jsem se ho, jestli to stříká zpaměti nebo jestli má nakreslený nějaký vzor. Ale on odpověděl: "Já tady zvracím...".

• 5
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3674 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2016 - 6:00

Už se tu, myslím, prezentoval něčí příběh, jak se kačer sápal po LockLock, kterou držela paní, sedící s dětmi na skále nad keší, s tím, že by si s dovolením také vzal.... a překvapená paní mu tedy nabídla část jejich svačiny.

• 1

#3675 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2016 - 8:39

Tak ja treba sel proste po lidech, o nichz vim, ze to maji blizko, byt mozna pred tim nikdy betatest nedelali. Ale zkusenej kacer pozna, ze je vse v poradku, nebo naopak neco spatne, k tomu nepotrebuje zkusenost s betatestem. Jo, zadat kacera s 30ti nalezy je asi kravina, to je fakt, ale stejne si myslim, ze betatest ti může udelat prakticky kdokoliv.
  • 0

#3676 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2016 - 9:04

S tím bych tak úplně nesouhlasil.

Dotyčný by měl znát pravidla geokešingu. Např. minimální vzdálenosti, jak se od sebe liší jednotlivé druhy WP, jak je používat atp., jak používat atributy, rozdíl mezi druhy keší (tradiční x multi x mystery)

Aby se nestalo to, že pak projde třeba tradička s finálním WP atp. Nebo multina, kde jsou otázky označené jako Stage of multi. Samozřejmě měl by to pak odhalit i RW, ale když už probíhá betatest tak by už měl kontrolovat vše, aby právě RW ušetřil práci.

Pak se stane to, že kačer s více jak 500 nálezy je schopen adoptovat tradičku, dát keš jinam a hodit umístění keše do WP, jako že je to normální... Proto by měl betatester ta pravidla znát dobře! A nějaké minimum nálezů určitě nestačí. Znát dobře pravidla může kačer i s 50 nálezy...

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 31 srpen 2016 - 9:08

• 3

#3677 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2016 - 9:33

Ještě k předchozímu: i betatester občas  zapomíná, že je dobré zkontrolovat místní poměry, a majiteli kešky to alespoň připomenout. Místo na kešku může být ideální jen naoko.

Zrovna včera se po doslova pár nálezech nedaleko archivovala tradička, kde si pronajímatel umístnění kešky nepřál a v případě té konkrétní krabičky se mu ani nedivím. Jenže občas je z venku těžké poznat, jestli se v polích jedná o obecní kachňák nebo něčí chovný rybníček, kde keška bude majitele nebo pronajímatele rušit. Takže zvlášť na vsi je dobré mít kontakt na místní drbnu, která "všechno zná, všechno ví". O kešce nemusí nic vědět, ale že "tam" je to Frantovo, co je každý víkend na místě je informace k nezaplacení :)

• 1

#3678 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2016 - 10:09

Už se tu, myslím, prezentoval něčí příběh, jak se kačer sápal po LockLock, kterou držela paní, sedící s dětmi na skále nad keší, s tím, že by si s dovolením také vzal.... a překvapená paní mu tedy nabídla část jejich svačiny.

Já ne na skále a s paní, ale u pyrámu Smečno a krabičku se svačinou držel pán...

• 0

#3679 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2016 - 12:11

Ještě k předchozímu: i betatester občas  zapomíná, že je dobré zkontrolovat místní poměry, a majiteli kešky to alespoň připomenout. Místo na kešku může být ideální jen naoko.

Zrovna včera se po doslova pár nálezech nedaleko archivovala tradička, kde si pronajímatel umístnění kešky nepřál a v případě té konkrétní krabičky se mu ani nedivím. Jenže občas je z venku těžké poznat, jestli se v polích jedná o obecní kachňák nebo něčí chovný rybníček, kde keška bude majitele nebo pronajímatele rušit. Takže zvlášť na vsi je dobré mít kontakt na místní drbnu, která "všechno zná, všechno ví". O kešce nemusí nic vědět, ale že "tam" je to Frantovo, co je každý víkend na místě je informace k nezaplacení :)

Já teda nevim jak vy, ale pokud zakládám nebo betatestuju, tak na tohle zpravidla nepoužívám místní drbnu, alebrž katastr :D .

• 0

#3680 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2016 - 12:18

Já teda nevim jak vy, ale pokud zakládám nebo betatestuju, tak na tohle zpravidla nepoužívám místní drbnu, alebrž katastr :D .

Jacko, záleží na tom, kdo má rychlejší a přesnější informace :)

A v případě pronajímatelů bývá bába Zvědavá jistější...

• 3

22 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 22 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka