Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#3721 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 16:49

ostatně...proč vlastně modrá, když barva geocachingu je zelená, nyní tedy jedová zelená?

Pššššt, to bude další krok, až to projednají v Zeměplku na generální poradě optimalizace služeb svým váženým zákazníkům. Ale zatím nikomu ani muk, je to přísně tajné...!  :ph34r: 

• 2

#3722 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 17:00

spousta zvířátek má modrou krev, měď místo železa...

Měď barví do zelena. Viděl jsi už někdy tzv. "měděnku"?

Proto nemají modrou, ale zelenou krev. Nejsou to šlechtici.

• 0

#3723 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 19:38

nemáš tak docela pravdu...viz např. https://cs.wikipedia.../wiki/Ostrorepi

• 0

#3724 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 20:04

Když vezmeme v úvahu pouze DESIGN webu - protože  asi tím se GS poslední dobou zabývá jako podle něj zřejmě nejpodstatnější věcí - tak se zamýšlím sama nad sebou. Proč se mi líbily víc stránky někdy před 4,5 - 5 lety, kdy jsem si je díky svému geoučiteli prohlížela poprvé? Přece nejsem zrovna konzerva, od bot po auta se mi často líbí věci méně obvyklé až výstřední, o módě ani nemluvě - nebojím se experimentů a různých stylů. Jen u stránek GS jsem podivně ustrnula a jsem staromilec. Když zavzpomínám na designové změny za poslední cca 4 roky a sama pro sebe si říkám, co se mi víc líbilo ve staré verzi a co v nové......původní jasně vede. Jsem fakt dinosaurus? Nebo si dali za mořem houbičky a vidí jinak než většina? Jsem nějaká zmatená, od solidního podniku bych spíš čekala řešení nefungujících  nebo mizerně fungujících věcí....než řešit "mejkap".

• 3

#3725 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 20:37

Co třeba modrá skalice?

• 1

#3726 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 21:28

nemáš tak docela pravdu...viz např. https://cs.wikipedia.../wiki/Ostrorepi

Díky za info, to je moc zajímavé.

• 0

#3727 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 0:57

https://en.wikipedia...wiki/Hemocyanin

měděné krevní barvivo se jmenuje hemocyanin tedy česky vlastně krevní modř a je skutečně modré, stejně jako spousta dalších sloučenin mědi (ony ty barvy kovů závisí na oxidačním čísle atd, např. železo taky může být zelené v zelené skalici, červené v krvi...). Zelenou krev mají někteří mořští mnohoštětinatí červi, a ta ovšem obsahuje železo, podobně jako naše krev, ale ta organická část barviva je jiná https://en.wikipedia...i/Chlorocruorin

Chemistry-of-Blood-Colours-2015-1024x724

• 7

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3728 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 19:24

Zdravím.

Díky nejmenované kachně :) jsem se přihlásila na giff event v Dlabačově, jsem zvědavá, jaké to bude a koho tam potkám...

Jinak mne všechno štve, už 2 týdny jsem nemocná a mám absťák...

• 0

#3729 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 20:34

U GIFF eventu určitě nebudeš litovat, i kdybys nikoho známého nepotkala. Loni bylo pár filmů opravdu bezvadných a vtipných.

Hele, radši bych byla dva týdny nemocná, než cestou ze sbírání borových šišek pro výtvarné hraní ( viděla jsem u známých krásný stromeček a chci zkusit i věnec ) utrpět setkání s čtyřmi kozami a jedním kozlem, kteří ti vyskočí na úzkou okresku z obou příkopů. Kozel byl navíc ještě asi docela naštvaný vyrušením a vypadalo to, že bude rohy válčit s mou karosérií, chvíli jsem byla na mrtvici, i když jsem to ubrzdila - vyhýbat se jim a potom před ním ujet nebylo kudy.....Původně jsem se tu chtěla zeptat na pár rad, které že borovice mají vhodné šišky na plánované pokusy, protože jsem na dvou místech byla zklamaná kvalitou a tím, že nejsou pootevřené. Jindy všude pěkných šišek plno a zrovna když je potřebuji, tak mizérie a ještě kozy! Můžu já mít jeden normální den? On to kolega správně říkal, že by nikdy nevěřil tomu, co je díky mně možné na výpravách zažít. Dneska jsem na keších nebyla, ale zážitky stačily.

• -1

#3730 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 21:44

Zvědavka: dej ty šišky na topení nebo někam do tepla.

• 0

#3731 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 21:47

:) Kozy... Já se včera pokusila odchytit u práce zatoulaného bernského salašnického psa. Ale (asi naštěstí) se mne bál a zdrhnul :).

Šišky by se měly otevřít v teple.

Jestli si chceš vyhrát, moc hezky vypadá kávový věnec :), jednou jsem vyráběla, hezky zrníčko po zrníčku...

Dítko chce na vánoční trhy ve škole tvořit z pedigu. Hmmm, už jsem to dlouho nedělala a nevím, jestli se mi chce :). Ale loni jsme byly pochválené za papírové svícínky...

• 0

#3732 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 21:49

Na Dlabačově se asi nepotkáme, já mám na GIFF v plánu Fildu. Mimochodem, tam někdo návštavu neplánujete? A co se nemoci týče, svou rýmičku už jsem natěstí vyléčil. :)

• 0

#3733 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 22:44

Zverinec: mou malickost tam, zda se, potkas  ^_^

Kulisek: rymicka? na to bacha, na to muzes umrit  :ph34r:

• 1

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#3734 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2016 - 6:49

Zverinec: mou malickost tam, zda se, potkas  ^_^

Kulisek: rymicka? na to bacha, na to muzes umrit  :ph34r:

Tebe jsem si všimla :). Chvíli jsem váhala, jestli si mám drze zamluvit sedadlo hned vedle, ale pak jsem to neudělala :ph34r: .

No, nebo si z rýmičky můžeš vykoledovat zánět dutin, to se povedlo onehdá mně...

• 0

#3735 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2016 - 10:00

Zvěřinec, díky za tip na kávový věnec - asi bych zvolila nejmenší možnou velikost podkladu a přidala nějakou stuhu na rozjasnění. Předpokládám kupovaný polysterenový základ?

Šišky se samozřejmě hned od včerejška sušily v teple a nic moc, do zítřka  by asi nevyschly a neotevřely se, tak putovaly do většího teplíčka, na nejmenší možnou teplotu do trouby - uvidíme, jak dopadnou. ;)

U nás je od rána tak hnusně, že jsem plánované keše před eventem vzdala. Chtěla jsem se podívat na malou sérii u Todně, už jsem tam jednou byla a je tam krásně, ale dneska by nebyly žádné výhledy na Slepičí hory, takže nechávám na jindy a pojedu později.

• -1

#3736 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2016 - 10:28

Tebe jsem si všimla :). Chvíli jsem váhala, jestli si mám drze zamluvit sedadlo hned vedle, ale pak jsem to neudělala :ph34r: .

No, nebo si z rýmičky můžeš vykoledovat zánět dutin, to se povedlo onehdá mně...

Proc jsi to neudelala? Ja bych nic nezkousel, ja jsem slusne vychovanej ^_^

No vidis, a Vy se pak divite, kdyz chlap bojuje s rymeckou... :D

Zvědavka: dej ty šišky na topení nebo někam do tepla.

U nas treba by to bylo prd platne. Tady topeni stale studenejsi nez vzduch venku

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 08 říjen 2016 - 10:30

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#3737 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2016 - 12:24

Teda, musim říct, že ten adventní věnec z kafe bych si ani do kaple ani do jídelny nedala :D. Neni nad normální čerstvý zelený chvojí z lesa. A ty svíčky v jednom chumlu a "stříbrný" hvězdičky mi taky k Adventu naprosto nesednou.

• 0

#3738 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2016 - 13:37

Mně se naopak líbil ultrajednoduchostí, žádné mašle a tak. Co je "tradiční" nebo jaké barvy, to jsem nikdy nezkoumala; obvykle skončíme u doplňků do červena, líbí se mi a hodí se k obýváku. Věnec míváme živý, ale děsně to padá, kdykoliv se ho člověk dotkne (jedle jsem v lese nehledala a kupovat si ji se mi nechce)... Jeden rok jsem pekla i perníkový...

Zvědavko, jj, klasický základ, ještě je dobré ho nabarvit na hnědo, aby neprosvítala bílá.

Mr3sko, no vidíš, ale nechtěla jsem být až tak drzá :), mně by se to asi taky nelíbilo, kdyby se ke mně bez zeptání předem někdo nacpal.

Já si dnes (místo ležení?) dojela do Phy pro nové nízké (goretexové) botky, tak mám radost a cestou si i stihla před odjezdem vlaku odlovit finálku multiny, kterou jsem si v létě při jedné návštěvě celou obešla a pak našla prd :). Vlak mi pak málem ujel :)...

• 0

#3739 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2016 - 14:17

Kulisek: rymicka? na to bacha, na to muzes umrit :ph34r:

No, to mi povídej! Tuhle jsem začal léčit včas, ale kolikrát mám vážně na kahánku!
  • 0

#3740 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2016 - 15:32

No, to mi povídej! Tuhle jsem začal léčit včas, ale kolikrát mám vážně na kahánku!

Tos mel teda velkou kliku. Ja na rymu prave umiram, zrejme mi zbejva poslednich par hodin.

• 0

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama