Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#3821 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 12:47

Opraveno, místo toho křížku (ten si už netroufám dát ani sem) jsem dal spojovník (-). Zdá se, že už by to mohlo fungovat. Člověk se pořád učí.

Ale proč mám v původním textu nějakou větu červeně, ale v listingu černě, je už nad mé chápání. Zvlášť když to jednou jde a jednou ne. Listingy píšu v Compozeru.

Omlouvám se všem za komplikace.

Není za co  :)

Kde konkrétně máš rozdíly v barvách?

• 0

#3822 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 13:17

Není za co  :)

Kde konkrétně máš rozdíly v barvách?

U Poslední keše #9.

Kousek zdrojáku je zde:

<p style="text-align: center; font-weight: bold;"><big><big><big>Poslední
keš #9 (Haldy 3)</big></big></big></p>
<p style="text-align: center;"><big style="color: red;">6.
12. 2016 přidán <a href="http://appl.l.sweb.c...!</a></big></p>

U Poslední keše #7 je to pro změnu správně červené:

<p style="text-align: center; font-weight: bold;"><big><big><big>Poslední
keš #7 (Halda 1)</big></big></big></p>
<div style="text-align: center;">
<p style="font-weight: bold; color: red;"><big>Změna
listingu (zadání 1. úlohy) i vzorců</big></p>
<p style="font-weight: bold; color: red;"><big>6.
12. 2016 přidán <a href="http://appl.l.sweb.c...!</a></big></p>

Kdybych si s tím chtěl hrát, tak bych to tam nějak dostal (třeba tu sekvenci zkopíroval ze #7 do #9), ale už se mi v tom nechce šťourat. Podobné problémy mívám i s řezy písma (tučnost), s mezerami mezi řádky nebo s velikostí textu, když to dodatečně opravuji.

Asi není nad to psát listingy jednoduše v text. editoru. Ale nechce se mi už někde hledat příslušné tagy...

KompoZer je vylepšený NVU, ale když v KompoZeru začnu něco psát, tak se mi pak špatně zobrazuje česká diakritika (pamatujete ty nervy s češtinou Latin2 a bratří Kamenických u MS DOSu? - tohle vypadá přesně tak). Proto napřed otevřu NVU, napíšu ěščřžýáíé, uložím a pak otevřu v KompoZeru, zkotroluji těch pár písmen a dál pracuji v Kompozeru. Ten má proti NVU i šipku zpět (místo CTRL Z), ale neumí CTRL+V, to musím pravým tlač. myši.

Ale nechci tu zabředat do příliš odborné debaty. Takže jednoduchý závěr - aspoň pro mne (s W XP): Začít v NVU, pokračovat v Kompozeru a větší dodatečné změny udělat přímo ve zdrojáku, když to jinak nejde (to umí KompoZer taky a hned si je možné udělat náhled. Ovšem na GC.com se to stejně často zobrazí jinak... :angry: ).

Ach jo...

Teď by ty zdrojáky měly být správné.
Už z toho ale zmatkuju...

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 08 prosinec 2016 - 13:33

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3823 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 13:27

Ono u GS asi není co k chápání...

Chtěl jsem založit listing eventu.

Zkopíroval jsem text z loňského listingu a jen ho upravoval. Asi jsem zapomněl při zakládání překliknout na list bez HTML, takže se mi to vložilo i s HTML tagy. Ale co je děs, tak nejen dlouhý popis, ale i v krátkém se doplnily některé HTML tagy, ale hlavně do krátkého popisu jsem dopsal text ručně - nekopíroval. A teď když jsem dal upravit text, tak se mi objevilo místo é &eacute;. místo í &iacute;, ale to není všechno, Ř, ď, ě, zůstalo v pořádku! No to člověk fakt nepochopí :-(. Kde je proboha to UTF? To už to zase kódují někde jinde?

Jenže ten listing teď není k přečtení a já ho musím znovu opravit, aby byl bez HTML tagů :-(, protože kromě těch tagů tam je spousta značek pro různá písmena s diakritikou. Člověk to fakt nepochopí...

• 0

#3824 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 13:36

...

GS jim udělá takové krásné nové ikonky do mapy a oni furt remcaj...  :D

Vyčistit ten chlív Augiášův v Seattlu by chtělo zgruntu...

• 1

#3825 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 13:41

Chtěl jsem založit listing eventu.

Zkopíroval jsem text z loňského listingu a jen ho upravoval. Asi jsem zapomněl při zakládání překliknout na list bez HTML, takže se mi to vložilo i s HTML tagy. Ale co je děs, tak nejen dlouhý popis, ale i v krátkém se doplnily některé HTML tagy, ale hlavně do krátkého popisu jsem dopsal text ručně - nekopíroval. A teď když jsem dal upravit text, tak se mi objevilo místo é &eacute;. místo í &iacute;, ale to není všechno, Ř, ď, ě, zůstalo v pořádku! No to člověk fakt nepochopí :-(. Kde je proboha to UTF? To už to zase kódují někde jinde?

Jenže ten listing teď není k přečtení a já ho musím znovu opravit, aby byl bez HTML tagů :-(, protože kromě těch tagů tam je spousta značek pro různá písmena s diakritikou. Člověk to fakt nepochopí...

Znovu ho ulož tak jak je a při příštím otevření bude hezky česky. Kolem budeš mít jenom tag <p>,

jinak by to mělo být čisté.

• 0

#3826 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 13:48

Ahoj, zkus mi ten listing poslat na můj mail appl.l@seznam.cz. Určité zkušenosti s opravami mám z nedávné minulosti, když jsem v nemocnici pracoval v LDN. Příjmy i propuštění se psaly ve Wordu. Jenže když doktorky škrtly nehtem o nějakou klávesu a skoro hodinu psaný text jim zmizel do neznáma, (případně při pokusech o opravy si text příšerně rozházely), tak za mnou chodily, abych je zachránil, jinak by v práci tvrdly do večera...

Nainstaloval jsem si načerno do našich počítačů na obou patrech Open Office (Word (s těmi novými kartami) jsem přímo nesnášel - teď už to snad mohu přiznat) a v něm jsem jim zachránil snad všechno...(případně s mezikrokem "vyčištění" v Poznámkovém bloku)

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 08 prosinec 2016 - 13:51

• 0

#3827 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 16:32

GS jim udělá takové krásné nové ikonky do mapy a oni furt remcaj...  :D

Vyčistit ten chlív Augiášův v Seattlu by chtělo zgruntu...

Najdi sponzora na letenky a jdu do toho s tebou! :D

• 0

#3828 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 16:33

Nedivil bych se, kdyby se kolem toho rozpoutala diskuse, jestli návody dávat nebo nedávat (tímto zdravím třeba kolegu Modráka) a když, tak zda hned při zveřejnění, nebo až po několika FI nebo zelených smajlících.

Sám návody většinou dávám, protože luštitele potěší, že to zvládnul sám a bez finalky.cz :angry: .

Nazdar! :)

Hele, vono je to tezky. V zasade zastavam teorii ze kes by se mela publikovat s nejakou obtiznosti a ta by se mela drzet. Kdyz to chci udelat o hvezdu lehci tak samozrejme v pohode, udelam to s napovedou, ale ta by mela bejt uz od publikace. Jinak ti prvni lustej D5 a ostatni uz lustej jen D3, ale maji za to D5 log. Ostatne tohle mi uz jeden owner udelal, ze z pracne vylusteny D5 mi nakonec udelal D2. Podobnej pripad jsou owneri co publikujou nelustitelnou D6 a pak k tomu daji navod az je to D5 a uz to tak neja jde. Takze tohle se mi nelibi.

Jenze na druhou stranu sam jsem publikoval kes ktera neni nijak tezka, deklarovana je 3/3, ve skutecnosti je  mozna malinko tezsi, ale rozhodne je v pohode resitelna. Presto ma za rok pouze 7 FI. Lusteni je natolik zajimavy ze primo u kese inzeruju nabidku pomoci s lustenim, protoze si myslim ze tady stoji za to kes vylustit i s eventuelni napovedou. A kolik lidi myslis ze me za ten rok od publikace pozadalo o pomoc? Ani jeden. Nelustej, ani se o to nepokousej a to ani za situace ze na ty kesi je 100%FP. Ani tak to nikomu nestoji za namahu. Mohl bych tam postnout navod, ale pak by to uplne ztratilo smysl a ti co to eventuelne chtej lustit by o to zajimavy lusteni prisli. Je to jako kdybych publikoval krizovku a rovnou do ni vyplnil tajenku. To prece nema smysl. Takze jsem to neudelal. Ne proto ze bych lidem nechtel pomoct, to bych klidne udelal. Ale nejak nemam pocit ze o to vubec stojej. Spis cekaj az se souradky dostanou do obehu a pak to odlovej jako tradicku. Protoze mnoha lidem je zatezko neco lustit jim s tim owner pomuze.

Ja se treba snazim veci vylustit sam. Ale samozrejme i ja mam veci na ktery jsem potreboval poradit, nebo dokonce pouzit takto ownerem zverejneny navod. Ted narychlo jsem si vybavil napriklad jednu silenou D5 v Brne, na ktery jsem si ani neskrt. Pak owner dal k dispozici postup lusteni. S nim jsem to vyresil, odlovil, ale ze bych z toho mel nejakou zasadni radost, tak to teda ne. Urcite bych mel lepsi pocit kdyby mi treba jen soukrome trochu poradil, postouchnul me kousek a treba by mi to pak uz slo a mel bych z toho lepsi pocit. Zatimco takhle otevru listing najdu v nem postup, no tak ho pouziju, ono to vyjde a nejak to ale neni to co jsem chtel. Ruzni lidi muzou u reseni stejne kese potrebovat pomoc v jinem miste a pokud se jim predlozi vsem stejnej navod a je vicemene kompletni na vsechno, tak to ve finale muze treba zkazit radost z lusteni tem, co by jim stacila treba jen tretina toho navodu a na zbytek by prisli sami.

Takze ja nerikam ze se nema poradit, ale spis bych byl pro individualni rady podle potreby kazdeho soudruha, nez to proste plosne zverejnit cely.

• 6

#3829 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 18:05

Nelustej, ani se o to nepokousej a to ani za situace ze na ty kesi je 100%FP. Ani tak to nikomu nestoji za namahu.

Jak víš, že neluštěj? Co když si to chtějí vyluštit sami a zatím se jim to nedaří? Nebo už to vyluštili a zatím neměli cestu kolem?

• 2

#3830 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 19:58

Lusteni je natolik zajimavy .... rozhodne je v pohode resitelna

Tak jsem si to zkusil, je to docela veselé, ale "natolik zajímavý" bych to rozhodně nenazval. Ano, je v pohodě řešitelná pro lidi z oboru. Asi jako, když si milovník koček myslí, že poznávat plemena podle obrázků musí být pro ostatní taky zajímavé. Pro lidi mimo obor to pohodové nebude

Dám si ji do navigace pro případ, že bych jel náhodou okolo, ale že bych toužil po tom ji mít v seznamu nalezených? Snad jedině pro to být po dvou letech v první desítce, to se mi zatím stalo jen jednou - kdysi dávno v Bělorusku.

• 0

#3831 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 20:09

Děkuji za první ohlasy.

1. Nejlepší by bylo, kdyby bylo možno měnit v průběhu doby obtížnost, ale každému by se započítávala obtížnost platná v době vyluštění (resp. datum logu). Těch pár bajtů navíc (a pár IF...Then...Else) snad GS nezabije (Babišova EET  jim asi znepříjemní život podstatně víc - napadají mě třeba poplatky za PM, GC, TB...)

2. Zda zveřejňovat návody nebo ne - už jsme o tom s Modrákem několikrát diskutovali. Přece jen jsem ze starší generace (*1946) a především moji i manželčini rodiče a můj bratr i manželka jsou (resp. byli) učitelé (já jsem taky učil na zdrávce) a to se na mně hodně podepsalo, takže sklonů k vysvětlování a poučování se asi nezbavím... Milou odměnou jsou pak pro mě logy těch, kteří by to jinak nevyluštili a díky návodu slaví úspěch. A - ruku na srdce - v současné době je příležitostí k potěšení pramálo.

Vzpomínám na hezký log na Keši pro paní učitelku Martu https://coord.info/GC2B9HE : " Luštění nebylo zcela triviální, já jsem neuspěl, další češtinářka také ne, až to zachránila tchýně - učitelka v důchodu." Ejhle, krásná příležitost k mezigeneračnímu dialogu :) !

3. Řekl bych, že tu a tam přece někdo luští. Už jsem chtěl pár keší archivovat (mám jich pořád 67), když o ně nebyl skoro půl roku zájem - a on se vždycky našel nějaký pocestný, který se sem vypravil (často do lázní). A když už jsem si s listingem dal tolik práce, tak je mi líto nějakou keš zrušit.

4. Své keše beru především jako příležitost k popularizaci vědy a techniky a k propagaci netradičních metod výuky. Jedna absolventka SŠ napsala, že kde by teď mohla být, kdyby místo obvyklé školní středoškolské výuky radši probírali moje mysterky... Vím, přeháněla, ale třeba integrální počet vysvětluji na salámech a tlačenkách snad dost srozumitelně. A když třeba historička Evča.N správně navrhla a spočítala zatáčku silnice ve Středohoří Pozor, zákruta! https://coord.info/GC5EARD ještě bez návodu, tak to její FTF si opravdu zasloužilo vyfotografovanou odměnu.

5. co se týče etiky geocachingu, tak uznávám jako realitu veliké rozpětí: Od Mirků Dušínů (třeba i  asdf, jehož právo na publikování svého názoru respektuji - víc neuvedu, protože se teď nemůže bránit) přes různě "poctivý střed" až k excesům Joneova typu. Proto vítám, když si navzájem pomohou matematik s muzikantem, zeť s tchýní apod. Sdílená radost je dvojnásobná radost.

A kvůli tomu to snad děláme, není-liž pravda?

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 08 prosinec 2016 - 20:12

• 3

#3832 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 20:16

Znovu ho ulož tak jak je a při příštím otevření bude hezky česky. Kolem budeš mít jenom tag <p>,

jinak by to mělo být čisté.

Díky za tip, ale zkoušet to nebudu, už jsem vše znovu vložil a znovu opravil (a zapomněl jsem tam na jednu opravu na kterou mě upozornil až RW a první přihlášení)...

Ahoj, zkus mi ten listing poslat na můj mail appl.l@seznam.cz. Určité zkušenosti s opravami mám z nedávné minulosti, když jsem v nemocnici pracoval v LDN. Příjmy i propuštění se psaly ve Wordu. Jenže když doktorky škrtly nehtem o nějakou klávesu a skoro hodinu psaný text jim zmizel do neznáma, (případně při pokusech o opravy si text příšerně rozházely), tak za mnou chodily, abych je zachránil, jinak by v práci tvrdly do večera...

Nainstaloval jsem si načerno do našich počítačů na obou patrech Open Office (Word (s těmi novými kartami) jsem přímo nesnášel - teď už to snad mohu přiznat) a v něm jsem jim zachránil snad všechno...(případně s mezikrokem "vyčištění" v Poznámkovém bloku)

Díky za nabídku, ale rychlejší bylo to celé zkopírovat znovu a změnit jen věci, co se změnily... Já to totiž nekopíroval z wordu, ale ze starého listingu - tj. ze stránek GS! 

• 0

#3833 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 20:28

Myslím, že česky dovedu (a tak mě některé listingy a novinové zprávy pěkně tahají za oči), na keš paní učitelky bych si troufnul. Zákrutu bych asi nepočítal, i když evidentně se vzorečky dají najít. A to jsem technik. Ale počítat do šuplíku to nebudu, mám to daleko. ale takovéto keše se mi líbí, i když tam snadno udělám chybu. Horší se mi zdají ty typu "uhodni, na co jsem myslel". Ale tam zase je krásný ten moment, když na to přijdu.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 08 prosinec 2016 - 20:29

• 0

#3834 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2016 - 21:15

Děkuji za první ohlasy.

1. Nejlepší by bylo, kdyby bylo možno měnit v průběhu doby obtížnost, ale každému by se započítávala obtížnost platná v době vyluštění (resp. datum logu). Těch pár bajtů navíc (a pár IF...Then...Else) snad GS nezabije (Babišova EET  jim asi znepříjemní život podstatně víc - napadají mě třeba poplatky za PM, GC, TB...)

Tak to by byla jen další motivace fixlovat s daty, už teď jsou logy s nesmyslnými či lživými daty nálezů dost časté. BTW Babiš už zavedl EET i v USA? To má teda dlouhé prsty...

• 2

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3835 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2016 - 6:39

Obtížnost se mění a já si ji uchovávám ve stavu, kdy jsem ji našel. Tj. v geogetu, a nalezené už neaktualizuju. Vím, že oficiální statistiky jsou jiné a nevadí mi to. Ovšem to, že by součástí FI logu mělo být i D/T a jméno ownera, jsem tvrdil už dávno. Do databáze by se jim to vešlo. Ale měnit databázový model kvůli několika statistikářům určitě nebudou. Když už by se to stejně nedalo udělat zpětně. A určitě by se ozvali jiní, kteří by tam chtěli třeba aktuální atributy, dovedu si představit třeba i sběratele, který sbírá keše s atributem koně.

• 0

#3836 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2016 - 8:46

2. Zda zveřejňovat návody nebo ne - už jsme o tom s Modrákem několikrát diskutovali. Přece jen jsem ze starší generace (*1946) a především moji i manželčini rodiče a můj bratr i manželka jsou (resp. byli) učitelé (já jsem taky učil na zdrávce) a to se na mně hodně podepsalo, takže sklonů k vysvětlování a poučování se asi nezbavím... Milou odměnou jsou pak pro mě logy těch, kteří by to jinak nevyluštili a díky návodu slaví úspěch. A - ruku na srdce - v současné době je příležitostí k potěšení pramálo.

3. Řekl bych, že tu a tam přece někdo luští. Už jsem chtěl pár keší archivovat (mám jich pořád 67), když o ně nebyl skoro půl roku zájem - a on se vždycky našel nějaký pocestný, který se sem vypravil (často do lázní). A když už jsem si s listingem dal tolik práce, tak je mi líto nějakou keš zrušit.

5. co se týče etiky geocachingu, tak uznávám jako realitu veliké rozpětí: Od Mirků Dušínů (třeba i  asdf, jehož právo na publikování svého názoru respektuji - víc neuvedu, protože se teď nemůže bránit) přes různě "poctivý střed" až k excesům Joneova typu. Proto vítám, když si navzájem pomohou matematik s muzikantem, zeť s tchýní apod. Sdílená radost je dvojnásobná radost.

A kvůli tomu to snad děláme, není-liž pravda?

ad 1/ EET se týká pouze hotovostních plateb, takže v GS mohou být v tomto směru klidní.

ad 2/ Pokud návod, měl by tam být od počátku. Ale přiznávám, že se mi to taky vymyká a někdy ho přidám až podle zkušeností s předchozími odlovy.

ad 3/ No nevím jestli se někdo snaží luštit, ale zrovna uvažuju, že jednu svou mysterku nahradím tradičkou, protože finále je na pěkném místě a za rok tam bylo dost málo lidí.

ad 5/ Vzájemná výpomoc mi nevadí, pokud není na úrovni zveřejnění finálek.

A že by kešování mělo přinášet radost, o tom žádná...

• 0

#3837 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2016 - 13:01

Návod, proč od začátku? Mám v hlavě mysterku, pokud je GC230YP D4, tak zhruba D7. Bez návodu to bude jen pro biology, nadšené luštiče a finálkáře. Takže by mi přišlo lepší, to udělat trošku osvětově a v listingu s luštěním poradit, třeba se pár lidí místo finálkaření něco dozví a naučí. Ale zase pro FTF lovce, proč návod? Aby soutěžili, kdo rychleji přijede autem? Lepší bude, pokud budou soutěžit v luštění, pěkně bez návodu.

• 0

#3838 zirafka183

zirafka183

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2016 - 10:18

Přišlo mi oznámení, že mé TB bylo viděno kdesi na eventu, koukám tedy, kde se nyní nachází a zjišťuji, že je u jednoho kačera již od května (https://coord.info/TLJ7HV6V). 

Na jednu stranu je geodepresivní, že je 7 měsíců pouze "protahováno" a místo aby cestovalo samo, cestuje u někoho v batohu (teda alespoň to tak chápu) a na druhou stranu je georadostné, že je stále "naživu" a ještě se neztratilo jako většina mých TB.

Pravda, pohyb svých TB nekontroluji moc často, asi právě proto, že většinou zjistím, že je v trapu a je mi to líto.

• 0

#3839 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2016 - 10:34

A proč to několikrát nosí na stejný event, v datech, kdy se ten event vůbec nekoná (před i po)?

• 0

#3840 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2016 - 11:00

Přišlo mi oznámení, že mé TB bylo viděno kdesi na eventu, koukám tedy, kde se nyní nachází a zjišťuji, že je u jednoho kačera již od května (https://coord.info/TLJ7HV6V). 

Na jednu stranu je geodepresivní, že je 7 měsíců pouze "protahováno" a místo aby cestovalo samo, cestuje u někoho v batohu (teda alespoň to tak chápu) a na druhou stranu je georadostné, že je stále "naživu" a ještě se neztratilo jako většina mých TB.

Pravda, pohyb svých TB nekontroluji moc často, asi právě proto, že většinou zjistím, že je v trapu a je mi to líto.

Kostka žije ? Super, to byl první cestovatel, kterého jsem v keši našel, tuším v Domažlicích.

• 0

26 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 26 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama