Slíbila jsem HaLuMovi s Gordem ve vlákně k časopisu Publish, že se tady v růžovém vyjádřím, proč nepíšu články tady.
Jednak si myslím, že je užitečnější, když spíš někomu pomůžu s přípravou prvního eventu z hlediska pravidel a trochu tak ulehčím práci našemu revírníkovi nebo sem tam zkouknu někomu vzdálenějšímu listing keše a upozorním ho na drobné překlepy a chybičky plus např. na nejednoznačné zadání pro výpočet finálky - ono když člověk sám něco připravuje, nevidí to, co ten, kdo to dostane jako novinku. Při takových činnostech navíc nejsem vidět, ale mám z nich dobrý pocit, že kromě pořádaných eventů do hry něčím přispívám.
Kdybych psala články nebo blog, asi by se to nelišilo od některých mých logů - když mám náladu, vyřádím se u nich a kdo chce, ten si je najde. Občas potěší, že někteří owneři navštívených keší za log milým mailem poděkují. Podobně mě pobavilo a potěšilo, že se před časem jeden známý přiznal, že si logy čte místo knížky před spaním. Teď jsem byla na víkend u známých na tradičním setkání a III. ročníku oblíbeného eventu , samozřejmě jsme se bavili, kde kdo z nás za poslední dobu byl a jaké pěkné keše odlovil a jeden hodně pracovně vytížený kamarád několikrát řekl " já vím, četl jsem log", což mě dost překvapilo a řekla jsem si, že podrobnější logování asi má smysl, i když je zase druhá skupina, která má radši ono obvyklé TFTC. O dřívějších zvyklostech delších logů pokračujících obvykle minimálně jedním WN mi před nějakým rokem vyprávěl Toniczech, pár takových starých logů od pár prvních kačerů jsem si přečetla a už si proto nedělám hlavu, že někdy píšu hodně dlouze a různé úvahy, ke kterým mě cesta ke keši nebo něco okolo přivede. Něco podobného na téma jací jsme v podstatě cvoci, jsem napsala k eventu v polovině července a kupodivu mi přišel pobavený mail od jednoho z účastníků.....
Proto si říkám, že jednou z logů možná něco stvořím. Tady si myslím, že bohatě stačí příspěvky, kterými občas spící fórum se známými rozhýbáme.
No a poslední dobou mi fakt čím dál víc vadí takoví ti "vychc.nkové", kteří se snaží získat pro sebe výhody manipulací se slabšími kusy a na jejich úkor. Začne to jakože nabízí nějakou výhodu pro ostatní, často pod jiným nickem, ale ve skutečnosti jde o jejich prospěch na úkor někoho jiného. Když je někdo prokoukne a upozorní, tak se ještě vztekají a napadají, čímž potvrdí, že není všechno tak křišťálově čisté....Extrémní případ bylo před časem nabízení "výhodného PM", ale nebylo jen to. Když něco takového vidím, ozvu se a naťuknutím témat k uvažování snad někomu otevřu oči. Tohle mi taky přijde smysluplnější než blog. Sama nepoužívám "ignore list" na keše, ale mám na pár lidí takový svůj na základě zkušeností s dotyčnými. Před některými jsem dostala i varování od déle hrajících a zkušenost ho potvrdila.....O to víc si vážím solidních a slušných lidí, ono jich není málo, jen nejsou obvykle tak vidět jako ti opační. Každý z nás si může společnost při hraní hry vybrat podle svých měřítek - jen mě baví, jak se právě ti, co se z určitého okruhu svým chováním sami vyloučí, snaží do něj za každou cenu dostat a nechápou a nechápou. Před časem jeden nejmenovaný dobrák fňukal dost nahlas.
Nejsem ajťák, abych mohla přispět k užitečným programům, takže se občas jen snažím nějakého začátečníka navigovat, co šikovného tady kde najde podobně jako pomohli jiní v začátcích mně. Toť vše. Nějaký zvědavčí blog fakt nevidím jako přínos.