Vždycky mne potěší, když se na světě znovu objeví nějaký trackable, který už vypadal jako ztracený. Možná se v někom hnulo svědomí, možná ho u někoho viděl cacher, který se postaral, aby trackable zase "obživnul". Už jsem kdysi objevil geocoin, který u sebe držel někdo, kdo geocachingu po pár desítkách nálezů zanechal a asi po dvou letech geocoin odložil do cache, aniž by to zalogoval. Teď jsem ale narazil na opravdový extrém, takovou skoro až strašidelnou historii.
Byl jsem na cyklozájezdu ve Slovinsku a objevil jsem v jedné cachi travelbug TB6QK9N. V hotelu jsem se připojil k internetu a podíval se, jestli TB nemá nějaký speciální úkol a poslední dva logy byly ve stylu "neviděl jsem ho v cachi" a TB byl označen jako ztracený. A to se podívejme, pomyslel jsem si a podíval se, kdy a kde byl zalogován naposledy. V říjnu 2015 na Mauritiu!!!
Vážně by mne zajímalo, co se s ním dělo, od vložení do poslední cache do oznámení, že je ztracený byly dva nálezy německých cacherů, v tom Slovinsku byly poslední nálezy téměř výhradně od místních. Navíc ta plastová příšerka vypadá ve srovnání s tím, co je na fotce od ownera, nějak zachovalejší, skoro jako by si někdo dal práci s jejím vyčištěním nebo výměnou za stejnou, ale jinou, také upevnění řetízku je jiné. Duplikát od ownera to přitom nejspíš nebude, od roku 2017 našel jedinou cache a několik měsíců se na GC.com nepřihlásil.
Každopádně pěkná rarita, doufám, že si zase zacestuje.
(I když, TBGWD8 si dal také v letech 2007-2013 pauzu, ale bez toho skoku přes čtvrt zeměkoule.)