Tak si říkám, jak vlastně trávím denně čas.
Robohodiny - čas v práci (robotě)
Rodinohodiny - čas s kluky a manželkou (počítá se i na výletech za keškami? :-) )
Keškohodiny - čas, kdy už se klukům chce spíše na hřiště a já si tak odskočím někam na chvíli odlovit jednu či více keší, nebo po večerech logováním, přípravou výletů a luštěním kešek
Výletohodiny - vzhledem k tomu, že na výlety chodíme zároveň za keškami a v 99% s rodinou, tak splývá s předchozími dvěma body.
Zábavohodiny - to co mě baví (a vzhledem k tomu, že to jsou většinou věci spojené s výlety - cykloturistika, turistika, focení, kešky), tak vlastně už to je v předchozích dvou definicích zahrnuté. Snad jen občas nějaký ten koncert či kino, na které ovšem nyní s malými dětmi není vůbec čas. A pak to je vlastně stejně rodinohodina, protože bychom na to šli stejně s manželkou :-).
Internethodiny - prokrastinace zde apod., kdy se neovládnu a musím sem něco napsat
Zařizovacíhodiny - zařizuje se to, zařizuje se ono, po večerech u PC, zpracovávám fotky, hledám kam na dovolenou, co koupit dětem za dárky, jak nejlépe opravit tohle a ono na baráku...
A teď si ještě říkám, jak nazvat dobu, kterou strávím prací doma při rekonstrukci baráku nebo na zahradě. Taky rodinohodinami? :-).
Mně zas vyšlo, že ve finále soběčas je všechno, i ten čas, co zdánlivě vypadá jako obětovaný někomu/něčemu jinému. Všechno, co dělám, se vrací mně samé. Začíná a končí u mě samé.
Moc pěkně napsáno. Na druhou stranu z toho mého seznamu bych do toho počítal jen ty výleto-keško a rodinohodiny. Ty ostatní hodiny bych raději co nejvíce omezil. Škoda, že neexistuje robot, co by ty ostatní věci dělal za mě.
Ale i když kvůli klukům a rodině nestíhám 3/4 věcí, co jsem stíhal předtím, roční počet odlovených keší se nám snížil zhruba na třetinu, stejně bych neměnil. I když kluci zlobí co můžou a jsou často na zabití, jsou to naše zlatíčka.:-)
no, ale co když nemáte děti a máte jen přítelkyni. Mužeme ještě mluvit o rodinohodinách??
To byly nejlepší časy. Nejvíc kešek na kontě (vlastně rekord v nasbíraných keškách za rok jsme měli až když jsme se vzali). Počkej až přijdou děti, to bude horší :-). I když někteří to zvládali i s malými dětmi být na čele žebříčků, ale tam už je to o tom, co máš raději a čemu dáváš více času, jestli těm dětem, nebo keškám...
I já se připojuju. Čtyřicet je ten nej věk pro chlapa. Tedy z pohledu ženy. :-))
Tedy nevím, ale z mého pohledu jsem jako čtyřicátník celkem uhnaný... Říkám si, jak krásně mi bylo, když mi bylo třicet.