Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#1761 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2014 - 19:36

Co ty potvůrky pakobylky žerou - musí to být nějak čerstvé (jak moc čerstvé - rozumím z textu /"každý týden"/, že řádově dny) nebo stačí i ostružinové seno, takříkajíc "tea-grade"? Že bych na tě vzpomněl, až budu zase něco pichlavého pacifikovat? 

Děkuji za nabídku, ale snad to nebude nutné, zatím mají v okolí pracoviště žrádla dost a v zimě budou prostě baštit co bude zrovna po ruce. Přinejhorším jim občas dovezu nějaké to ostružiní z Kladna, za barákem ho máme celé plantáže.  :)

• 0

#1762 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2014 - 19:39

Teda MOJE pakobylky kdysi před 40 lety měly nejradši ze všeho lesní jahody! (teda listí, plody jsem nikdy nezkusila, ty jsem sežrala dycky sama :D)

• -1

#1763 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2014 - 17:40

A máme ho tu zas!

Přiložené miniatury

• Babí léto.jpg

• 0

#1764 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2014 - 19:28

Ale jdi ty, takové politicky nekorektní termíny - teď přece místo bab a indiánů seniorky a Native Americans. ;) Zírám na ten nejčerstvější optimistický měsíční výhled povětrnosti s trochou nevěřícného překvapení.(v tom smyslu, že taková předpověď už tuhle roční dobu nemá moc prostoru, kam se zvrtnout k lepšímu, zato spoustu prostoru, jak vyjít hůř, než původně slibováno. Každopádně kůlna je naládovaná dřívím prakticky po střechu, akorát jsem si dneska odpoledne pohrával s myšlenkou, zda nevynajít na její obsah nějaký dokonalejší kompresní algoritmus a ještě tak rezervy na zimu zvětšit. Tolik má interpretace toho, co praví meteorologická věštba. Každopádně, před uplynulou zimou, neklame-li mě paměť, Britové na podzim předpovídali, že zima bude mrazivá, Američani, že bude teplá, no a jak to na každé straně Atlantiku nakonec s odchylkami od normálu dopadlo, ještě dobře víme. :D

• 1

#1765 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2014 - 20:10

Jacko, pěkné :)

A jaká že je ta předpověď (nesleduji, ráno koukám z okna a na teploměr).

• 0

#1766 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2014 - 20:13

Jacko, je ti jasné, že už bys tam skoro mohla k textu přidat naše fotky? :D

Dneska jsem byla na moc příjemném komorním eventu, vše naprosto bezvadné, včetně kachny k obědu :wub:  - jsem kanibal nebo ne? :huh: - dokonce byla s dvěma druhy knedlíků a zelí - jediný nedostatek byl, že mi skoro všichni VYKALI! :rolleyes:

Nejdřív jsem měla snahu opakovat "kačeři si přece tykají", ale ke konci jsem to vzdala - skoro to vypadalo na úctu ke stáří. :D

Takže pozor, vypadá to, že už to je NAŠE "podzimní léto". Jen člověk nějak nevnímá, jak čas mezi legráckami letí a zapomíná občas mrknout do občanky.....

Koukám, že Toniczech bude "až se zima zeptá, co dělal v létě", důkladně připravený a nic ho nezaskočí. Já radši nějaké ty zásobičky mlsání, takže zavařování - letos jsem sice zanedbala zavařeniny a pečené ovocné čaje ( prý je toho plný sklep, tak jsem jednou stávkovala ), ale hříbků :wub:  jsem zavařila tolik jako ještě nikdy. Právě jsem jednu skleničku "zkontrolovala", abych věděla, jak se která dávka povedla. Jo, jsou OK, jen jestli vydrží celou zimu. 

Paradoxně mám nová místa na houby díky gc -  s GPS jsem zkrátila trasu a urychlila hledání při stejném objemu nálezů. A pak že to moje lítání za plastovými krabičkami nemá efekt! :D

• 0

#1767 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2014 - 20:59

Jaká že je ta předpověď? Inu, zatím podle všeho vystačíš na kešování s lodičkama místo kozaček (http://www.novinky.c...ykle-teply.html). Hele, s těma souřaďkama houbovišť v GPSce radši opatrně, pro případ, že by se ti přístroj podařilo ztratit či nechat si ukrást. Vybavuje se mi pár let stará novinová zprávička, kterak kdesi na US-amerikánském venkově policajt při silniční kontrole zjistil, že dotyčný řidič má v autě kupu čerstvě sklizeného konopí (jistě že na výrobu provazů či jiný podobně bohulibý účel ;). Ovšem, taky měl krom sklizně v tom autě taky odloženou GPSku a v ní namačkaná všechny svoje záhonky, jak je měl po okolních luzích a hájích rozestrkané a podobně jako ty houby sběratelsky zracionalizované. Ovšem protože šerif zřejmě nebyl geo-negramot, bylo pak pro law enforcement orgány hračkou všechny to nebohé bejlí vykořenit. Takže poučení z toho plyne: Opravdu důležité a cenné souřaďky si nenechávat v přístroji jako tradičku. :D

• 1

#1768 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2014 - 21:21

Toníčku, na lodičky je stále ještě moc teplo. ;) Dneska jsem na event dorazila v pantoflích na nižším klínu, až odpoledne na keše jsem se přezula do trekovek a dobře jsem udělala - jedna keš od Alfů by asi měla mít v terénu o nějakou hvězdičku víc.  :D

Příklad s konopím je kouzelný. :)  Lesy s "hříbkovišti" poměrně znám - jen díky trase kolem minisérie keší a nejvyššího výskytu hub jsem si sbírání usnadnila. Až se příště potkáme, o metodě ti povím. Dokonce jde o lesy v místech, kam jsem chodívala v dětství na borvky a teď jsem se tam díky výpravě na keše po letech vrátila zásluhou pražských kačerů, kteří mě na keše "za humny" vytáhli. 

• 0

#1769 Ivank

Ivank

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 438 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2014 - 23:05

Ahojky, miláčkové a zlatíčkové!

Tak kdopak nás všechny pozve na další barevný event? ... se tu povídalo, že by se mohla vytvořit tradice konání eventů v různých krajích v různých barvách, tak kde to vázne?!!? :)

• 0
1.

#1770 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2014 - 18:21

Toniczechu, co jsem tak zatím zjistila, na Kladně pořádá lukostřelecký kroužek Labyrint a v Kyšicích je lukostřelecký klub (byly jsme se tam dnes s K. podívat, ona i střílela, mně stačilo poslouchat výklad)...

Ad počasí, tak lodičky a po loňsku ani kozačky nemám, měla bych se zamyslet.

Ivank, no, vázne to na osobě pořadatele :) .

Náš malý numerofil dostal tachometr na kolo (původně byl určený na koloběžku, ale vypadl mu první zub - dítku - a pamatoval si, že sestrám přinesla Zoubková víla dárek :), tak se tachometr hodil). Že bude mít úspěch, jsem tušila... Že bude při jízdě víc koukat na tachometr než na cestu, jsem taky tušila... Ale že díky tachometru zrychlí svojí jízdu natolik, že mu na koloběžce nebudu stačit, to mi nedošlo. Zato jsem to měla s neustálým hlášením aktuální rychlosti :D , tipuju, že já si do práce jezdím v klídku tak 10/11 km/hod., při 14 km/hod jsem musela zabrat, abych držela krok a při 20 km/hod se mi už dítko vzdalovalo (naštěstí dvacítku neudržel dlouho). Každopádně po 8 km ujetých tímto tempem jsem večer přesně cítila, které svaly a úpony nejvíc pracovaly B) ... Jediný úsek, kde jsem mu stačila bylo z kopce (pro kladeňáky od křižovatky u dolu Max dolů k Libušínu), protože z kopce se bojí a usilovně brzdí.

• 0

#1771 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2014 - 23:52

Hmm, motivovat dítko tachometrem ke sportovnímu výkonu, to by, jak ten tvůj popis čtu, taky mohlo vyústit v ten vedlejší efekt, že si víla Zubnička na malého horlivostí stiženého bicyklistu někde ve škarpě u zákruty počká a provede mu extrakční extra akci 4 v jednom nebo tak něco... :D No, když tak přinejhorším, jemu alespoň rezerva naroste sama, zatímco v našem věku už leda tak nějaká ta zapomenutá se osmička, po které se pranicnezmoudří, akorát většině lidu blbě překáží, poněvadžto díky dentistům dneska málokomu se do středních let stačí na čelisti nadělat dost volného prostoru pro onen opožděný kousací bonus. Každopádně je můj člověk - já se taky skorem s každého kopce bojím a většinu cesty brzdím vším co to dá. Ale musím přiznat, když mi bylo nějakých 8, to jsem podnikal všeliké pokusy o rychlostní rekordy ve sjezdu na kole s vrchu (Jacku bude určitě zajímat, že u nich kupř. ul. Žákovskou odshora k sámošce), no když se tak na ně zpětně ohlídnu, najmě díky tvrdé lebce jsem je jakžtakž přežil, umem s řidítky určitě ne. :) Ty namožené svalové partie, to je hádám o zvyk - dvě tři další vyjížďky v obdobném zápřahu a zvyknou si. Teda, ve skutečbisti se netěš - zatímco a než si tvoje svaly zvyknou, mladej se taky stačí vytrénovat do rychlosri ještě o stupínek vyšší a zase budeš mít co doháně. :)

• 0

#1772 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 06 October 2014 - 5:01

No, Toníčku, já se přiznám, že mě tachometr motivuje, abych to Z KOPEČKA pouštěla ještě i teď :D. Například dy serpentiny z Horoměřic, nebo z Nebušic na Jenerálku se dá udělat padesátka :D, akorát člověk musí dole včas zčít brzdit před výjezdem na hlavní. A řeknu ti tajemství: mám jeden kopec na Šumavě, kde se dá i přetáhnout šedesátka, ale psssssssssst :D! VTy asi dva vyrostlé zuby moudrosti mi okamžitě vytrhli, tak to blbnutí bude asi tim :D :D :D!

• -1

#1773 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4198 příspěvků(y)

Publikováno 06 October 2014 - 6:01

Kdysi jsem dal na jedné extra široké krásné asfaltce i přes 80 :-). Ale dnes když už jedu přes 60 tak si říkám, co blbnu :-). I když občas se to na 65 taky vyšplhá.... A rychlost většinou měřím GPSkou...

Tedy, přesněji řečeno km/h. mil/h bych v těch samých číslech nedal ;-)

• 0

#1774 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 06 October 2014 - 6:50

No, Toníčku, já se přiznám, že mě tachometr motivuje, abych to Z KOPEČKA pouštěla ještě i teď :D

:) Dělám to samé...

Na koloběžce nemám měřič žádný a na kole mám tachometr vždy, GPS jen občas a z toho ještě zapnutou jen v méně známých končinách, případně při blížící se keši...

Toníčku, extrační akci 3v1 nedávno provedl na kole můj kolega, prý nic moc. 

• 0

#1775 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 06 October 2014 - 7:59

Já se takhle kdysi dávno pokusila pomocí kola a plotu urychlit proces výměny předního zubu. Víla zubnička tehdy vůbec nepřišla, asi jí vyděsila ta spousta krve... :blink:

• 0

#1776 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1163 příspěvků(y)

Publikováno 06 October 2014 - 16:40

Já se takhle kdysi dávno pokusila pomocí kola a plotu urychlit proces výměny předního zubu. Víla zubnička tehdy vůbec nepřišla, asi jí vyděsila ta spousta krve... :blink:

No jen jestli jsi tenkrát dala ten (vyražený) zoubek pod polštář :D ...

• 0

#1777 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 06 October 2014 - 19:57

No jen jestli jsi tenkrát dala ten (vyražený) zoubek pod polštář :D ...

Aha, no vidíš...  :D vůbec si nepamatuji kde skončil...  :D

• 0

#1778 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 1108 příspěvků(y)

Publikováno 06 October 2014 - 20:16

Ti spameři jsou čím dál tím víc drzejší, ještě mě bude poučovat :)

> Datum: 05.10.2014 15:50
> > Předmět: Good day
> >
> >Good day
> >
> >I'm Nadia Beleem(female),i saw your
> >address today from your country's directory so i decided to contact you, i
> >would like to be your good friend,i have important issues to discuss with
> >you when i receive your response,i will send a picture of myself and tell
> >you why i contacted you.
> >
> >regards,
> >
> >Nadia.

To:
> Subject: Re: Good day

>
> Dear Nadia,
>
> fuck yourself and happy new year.
>
>
>
Hello Dear,

Don't use the F word for a woman ( advice ). i hope everything is fine with you? do you still use this number? so that i can call you instead. If you do please let me know ok? . By the way,new year starts from January 2015, so don't tell me happy new by this time. take care sweety bye.

Tento příspěvek byl upraven od Skywalker: 06 October 2014 - 20:26

• 1

*

#1779 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 07 October 2014 - 1:38

Že ty jsi vynechal část mailu, kde jsi na ní původně loudil fotky v plavkách? :D

Stejně je zázrak, že ti ještě tak hezky odpověděla. Třeba došla k závěru, že jsi stařík, co už se neorientuje v čase a chtěla ti pomoct. ;)

• 0

#1780 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 1108 příspěvků(y)

Publikováno 07 October 2014 - 6:46

Taky hledím, obvykle na mé neodolatelné nabidky už nikdo nereaguje.
Nejprve přestali poukazy na dědictví a velké množství peněz z Nigerie, pak bylo období, kdy se chtěli u nás doma ubytovat celé rodiny z Ugandy no a teď holky jako Nadia.
  • 0

*

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama