Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#1781 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 14:34

Jj, Nigerii také pamatuji a opakovaně. Dokonce i pár přátelských děvčat, což já naprosto nedovedu ocenit, ty mě fakt nezajímají.

Ale co by mě zajímalo jsou mapy Německa pro Oregon 450 - tady jsem asi hledala špatně a nenašla. Kdo používáte, poraďte prosím, kde stáhnout - stačila by mi oblast na jih od Domažlic, nepotřebuji celý stát. V O450 je bohužel jen páteřní silniční síť, ta mi je skoro na nic. Ráda bych se podívala na pár keší tak do 80 km od hranic a mapa by se hodila. Předem díky za rady - docela válčím s časem a pomoc by mi chvíli ušetřila.

• 0

#1782 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 198 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 14:45

Nepomohlo by ti:

http://www.geocachin...y-zdarma-návod/

nebo:

http://wiki.geocachi...e_mapy_(garmin)

• 1

#1783 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 20:34

Romane díky, už pilně stahuji, zítra dám vědět, jestli funguje - vlákno jsem pročetla a některých chyb se tak snad vyvaruji. V mobilu mapy sice mám, ale přece jen jsem víc zvyklá na O450 + tužkovek mám sebou vždycky minimálně dvě sady.

• 0

#1784 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2014 - 7:46

Jak se tu mluvilo o nějakém tom pochodovém turistickém eventu... co vypustit barvy? Můžete jít Střelnou až do Hrobu, nebo třeba skrze GC2Q06P Šukačkou až na Onen svět.

• 0

#1785 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2014 - 9:06

Jak se tu mluvilo o nějakém tom pochodovém turistickém eventu... co vypustit barvy? Můžete jít Střelnou až do Hrobu, nebo třeba skrze GC2Q06P Šukačkou až na Onen svět.

Ze Střelné do Hrobu se musí jít po silnici nebo doufat, že nepojede vlak. To není hezká procházka, i když musím uznat kešky jsou okolo hezké.  :)

• 0

#1786 Zagloba

Zagloba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 478 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2014 - 11:37

Ale co by mě zajímalo jsou mapy Německa pro Oregon 450 - tady jsem asi hledala špatně a nenašla. Kdo používáte, poraďte prosím, kde stáhnout - stačila by mi oblast na jih od Domažlic, nepotřebuji celý stát. V O450 je bohužel jen páteřní silniční síť, ta mi je skoro na nic. Ráda bych se podívala na pár keší tak do 80 km od hranic a mapa by se hodila. Předem díky za rady - docela válčím s časem a pomoc by mi chvíli ušetřila.

http://www.wanderrei...e/garmin_de.php

http://garmin.openstreetmap.nl/

• 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#1787 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2014 - 20:27

Druhá možnost vypadá zajímavě, to by nebyla špatná procházka, jen je otázka, jestli by nebyla lepší až na jaro?

Znám ještě jeden Onen svět, kousek od hráze Orlické přehrady. Je tam rozhledna, poprvé jsem tam byla ještě v dobách předgeocachingových a potom znovu po eventu v elektrárně. To tam byla i keš, schválně se podívám do mapy, jestli tam stále je. Zátoka nad hrází Orlíka se jmenuje Popelíky a začátkem sezony tam bývá slušné koupání. Část je vyhrazená nafukovacím vodním atrakcím :wub: , tam by se dalo dobře blbnout při eventu. :)  Zároveň je tam i kemp a restaurace, pro náročnější na druhém břehu příjemný hotel Kostínek. Jen parkování je problém...

Ještě dlužím poděkování všem, co mi poslali v podstatě stejné nebo podobné odkazy na mapy - staženo mám, jen jsem se dnes marně ptala po 2 GB kartě, už prý jen 4. Něco jsem četla, že ta se O450 nelíbí, znovu si projdu Romanem doporučené vlákno. SW mám stále ještě 5.0, takže staříka.

Mr3ska skvěle poradil s kartou, pořídila jsem 4 GB s nižší třídou a rychlostí, ale podle přehledu by O450 měl vzít i 8 GB. Už  mám na kartě dvě různé mapy nejen Německa. Ve vlákně jsem se dočetla, že mapa pojede klidně i po přejmenování třeba na 123456 a opravdu jede, nemohla jsem se totiž rozhodnout, kterou radši, proto mám obě a přepínám. :) Kdo se bál vyzkoušet, jde opravdu jen o stažení, rozbalení a nakopírování. Moc užitečné vlákno, asi ho oživím a vytáhnu nahoru.

PS: Včera ověřeno v terénu - mapy pohodové a starý O450 proti mobilům stále dobrý.  ;)  :) Baterky není třeba šetřit a přesnost je v horším terénu lepší.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 12 říjen 2014 - 11:18

• 0

#1788 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2014 - 10:26

Tak jsem právě dočetl článek o historii dámských kalhot na Seznamu.cz. Následující pasáž snad stojí za přečtení:

Nošení mužského oblečení ženami je dovoleno jen v případě jízdy na velocipédu,“ tak zněly pokyny francouzského ministra vnitra jednotlivým prefekturám v říjnu roku 1892. Ve Francii šokovala kalhotami už spisovatelka George Sandová – milovala pánské kravaty, kalhoty a kouřila doutníky. Když ji poprvé uviděl její pozdější milenec, skladatel Fryderyk Chopin, zvolal: „Jak je ta Sandová nesympatická! Je to vůbec žena? O tom bych pochyboval.“

Velocipedistky tedy mohly nosit kalhoty, „k nimž se leckdy pojí černé punčochy“. V „normálním“ životě jim ovšem měly stačit sukně. Dáma v kalhotách byla leckdy rychlejší než pán, který tak mohl ztratit svou nadřazenost.

Dobový tisk mu radil: „Poučení jezdců v průvodu dam: Především považ, že při dlouhé jízdě nesmíš dříve unaviti se než dáma, sic že by to bylo tvému manželství na úkor. Nevíš-li si však pomoci, vytáhni perořízek a prořízni obruč jejího kola, aniž by si toho všimla!“

Jacko, platí i v tomto případě přikázání "nezabiješ"? Nebo "Vražda na tyranu není zločinem? (z hlediska vyššího principu mravního?)"

• 1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#1789 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2014 - 12:22

:D :D :D

No, kdyby mi někdo chtěl prořezávat pláště perořízkem, obávám se, že bych ho přerazila zcela instinktivně ještě dřív, než bych na ňáký přikázání byť i jen pomyslela :D. Ovšem já 1) jezdim obvykle v sukni 2) nejezdím s pány, kteří by měli zapotřebí nade mnou projevovat nadřazenost. A už tuplem bych si ňákýho takovýho hejhulu neuvázala na krk :D! Připomnělo mi to paní Šebrlovou, manželku Romana Šebrle, co tu kousek bydlí, a která tu běžně do ne až tak prudkýho kopce hravě předbíhá nejen mě, ale i mnohé pány na silničkách v barevných cyklistických dresech, lehce u toho konverzujíc s kamarádkou. Vždycky za nima v takový situaci hulákam, že příště si to rozdáme v opačným směru.

Ovšem zajímavý na tom je jedno: Když jsem byla před pár lety na nějakou dobu na výpomoc u našich sester v Oslo, docela jsem se divila, že tam vesnice byly plný starejch babek v šátku (jak od kroje) a kalhotech. Prostě kombilace pro naše oko poměrně nezvyklá. Pak jsem se šla kouknout do národopisnýho muzea a zjistila jsem, že tam kalhoty, nejlépe kožešinový, ale nejen, byly součástí ženskýho všedního/pracovního oblečení už někdy 200 nebo 300 let zpátky, a i pod to vyšívaný slavnostní oblečení se nosily jako spodní oděv místo spodničky. Holt jinej kraj, jinej mrav :D.

• 0

#1790 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2014 - 15:55

Připomnělo mi to paní Šebrlovou, manželku Romana Šebrle, co tu kousek bydlí, a která tu běžně do ne až tak prudkýho kopce hravě předbíhá nejen mě, ale i mnohé pány na silničkách v barevných cyklistických dresech, lehce u toho konverzujíc s kamarádkou.

Kdysi jsem někde četl, že výkony špičkových sportovkyň v běhu na různé vzdálenosti zaostávají jen asi o 10 % za nejlepšími výkony mužů. Před mnoha lety jsem si to zkusil ověřit, a opravdu jsem zjistil, že vítězové krajského přeboru v atletice (běh od 100 m až asi do 10 km) byli svými výsledky na úrovni světových rekordů běžkyň. Jak je tomu teď, nevím, ale v  každém případě se toho dá asi natrénovat hodně (ovšem fyzické předpoklady tu musí být).

• 0

#1791 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2014 - 16:05

Dámy,

Netlačte se ve frontě!

Nepředbíhejte!!

Na všechny se dostane!!!

:D :D :D

Přiložené miniatury

• reklama.jpg

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 16 říjen 2014 - 16:08

• 4

#1792 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2014 - 18:32

Chi, já furt říkám, že žiju ve špatný době ;-)! Já taky nejsem slabé stvoření, a taky přibírám kilo za kilem, akorát to fotografování v Atelieru Šimek bych vynechala ;-)!
  • 1

#1793 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2014 - 20:14

Hm... časy se evidentně mění... Ale až přijdeš s něčím, co rozdělí přírůstky nerovnoměrně... tak možná  :D ...

• 1

#1794 Tranicka

Tranicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 7:23

Tos mi připoměl, jednu historku, která koluje. Za dob komunismu byl politickou vrchností umístěn kněz jménem Mrtvý do vesnice Hrob. Avšak i pan farář měl smysl pro humor a do telefonu se hlásil "Tady Mrtvý z Hrobu." B)

Čímž vás všechny zdravím po rekonstrukci všech dostupných počítačů a omlouvám se za výpadek :rolleyes:

• 4

#1795 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2014 - 7:29

Tos mi připoměl, jednu historku, která koluje. Za dob komunismu byl politickou vrchností umístěn kněz jménem Mrtvý do vesnice Hrob. Avšak i pan farář měl smysl pro humor a do telefonu se hlásil "Tady Mrtvý z Hrobu." B)

Čímž vás všechny zdravím po rekonstrukci všech dostupných počítačů a omlouvám se za výpadek :rolleyes:

Jojo, to si pamatuju, Mrtvý z Hrobu bejval legendární :D

• -1

#1796 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2014 - 21:07

Otec Gorily ...aneb automatická oprava pravopisu ve Wordu opravuje názvy literárních děl - Honoré de Balzac, Otec Goriot :D

• 4

#1797 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2014 - 21:15

Kulíšku, ráda tě vidím - včera bylo pokračování Hánova, jen tentokrát místo lezení byla cesta FTFkovým autem. :)

• 0

#1798 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2014 - 22:01

Jee, Hánov, na ten rád vzpomínám :) ...škoda, že to mám k tobě na jih tak daleko. :unsure:

• 0

#1799 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2014 - 22:02

Jee, Hánov, na ten rád vzpomínám :) ...škoda, že to mám k tobě na jih tak daleko. :unsure:

Kup LIDLenku a vyraž ;) Já letos koupil hned tři, pro jistotu :D

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1800 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2014 - 22:29

Kup LIDLenku a vyraž ;) Já letos koupil hned tři, pro jistotu :D

Jízdenka je vázaná na datum a ty dny mám už víceméně plno. A k tomu přidej fakt, že spojení Žatec - Písek je nevalné...

• 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama