Narazila jsem na opravdu moc hezkou písničku, pracovně bych ji nazvala T5kařka kontra BFmaster !
Publikováno 05 December 2014 - 19:23
Narazila jsem na opravdu moc hezkou písničku, pracovně bych ji nazvala T5kařka kontra BFmaster !
Publikováno 05 December 2014 - 20:02
Dnes jsem shodou okolností narazil na pár veršů (nikoli však klasiku jako Vodník), které mi připomněly Geocaching...
Kompas
Chodím podle kompasu,
kopřiv mám až do pasu.
Jsem to lama, já to vím,
s kompasem já neumím.
Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 05 December 2014 - 20:20
Publikováno 05 December 2014 - 20:27
Dobré jitro Jacko! Album Proměny vyšlo v roce 2001 (teď jsem se díval) .
Ale písnička je to pěkná. A ten ženský hlas patří tuším Lence Dusilové.
Publikováno 05 December 2014 - 20:51
Tak já Čechomor občas poslouchám, ale zrovna tudle jednu písničku jsem neznala, no ,
Publikováno 05 December 2014 - 21:14
Jeden čas to v rádiu obehrávali několikrát denně. A připomnělo mi to tuhle ještě starší:
https://www.youtube....h?v=-0Zp10i_enQ
Publikováno 05 December 2014 - 21:26
Tyjo takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlela. Možná proto, že jsem Čechomor začala poslouchat ještě před "postižením"
Je vidět, že to se mnou není ještě tak hrozný a nečtu mezi řádky
Jinak chválím vkus
Publikováno 05 December 2014 - 22:35
Nostalgický večer? Tak si ještě přisadím , Nikola Šuhaj...
Publikováno 06 December 2014 - 11:15
Také něco pošlu. Je to video z kačerské výpravy betatesterů na PWT (dosud nepublikovaném)
"Od Hřenska po Lipno". 2014 keší.
Takhle jsme vypadali už někde u Mělníka..
V té lodi jsou zásoby potravin a truhla na CWG a TB.
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 06 December 2014 - 11:36
Publikováno 06 December 2014 - 14:03
Také něco pošlu. Je to video z kačerské výpravy betatesterů na PWT (dosud nepublikovaném)
"Od Hřenska po Lipno". 2014 keší.
Takhle jsme vypadali už někde u Mělníka..
V té lodi jsou zásoby potravin a truhla na CWG a TB.
...
Publikováno 06 December 2014 - 23:12
Už ne, bohužel... Já se hlásil dobrovolně ještě než dořekl větu, není to nebezpečné.
to jsi musel asi mít pocit jako když vedle tebe uhodí blesk
Publikováno 07 December 2014 - 15:06
Tak se nám blíží Vánoce. Santa Clausové ve firemních barvách Coca-Coly na nás útočí z jedné strany, aktivisté požadující pod záminkou ochrany náboženského cítění a domnělých práv menšin zákaz vánoční symboliky (hlavně ježíška) z druhé...
Tak si můžete (možná naposledy) přečíst něco o Vánocích zde GC40N4E , než nám to úředníci z Br..... zabanují.
Pokoj lidem dobré vůle !
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 07 December 2014 - 15:22
Publikováno 07 December 2014 - 19:37
Tak se nám blíží Vánoce. Santa Clausové ve firemních barvách Coca-Coly na nás útočí z jedné strany, aktivisté požadující pod záminkou ochrany náboženského cítění a domnělých práv menšin zákaz vánoční symboliky (hlavně ježíška) z druhé...
Tak si můžete (možná naposledy) přečíst něco o Vánocích zde GC40N4E , než nám to úředníci z Br..... zabanují.
Pokoj lidem dobré vůle !
Láďo, já mám taky jednu lehoučkou mysterku, ale musela jsem zvednout obtížnost, neb si s ní skoro nikdo nevěděl rady, věřím, že ty si s ní ale poradíš! GC41THJ
BTW - chválím tu církevní tóninu u Narodil se Kristus Pán, to ví dneska málokdo!
Publikováno 07 December 2014 - 20:12
Tahle je má oblíbená JANANAS "GPS"
Tento příspěvek byl upraven od Skywalker: 07 December 2014 - 20:13
*
Publikováno 08 December 2014 - 17:46
Tak zrovna Proměny od Čechomoru vykládat takhle mě v životě nenapadlo :-). Opravdu zajímavé, co koho napadá...
Když tak sleduji, co někoho napadne při poslechu písničky, a jak si tu písničku všedně vykládám já, to se pak ani moc nedivím, že se nedokážu vcítit do autorů mysterek a jejich duševních pochodů, když ve svých mysterkách uvažují podobně:-)
Publikováno 08 December 2014 - 22:59
Tak mně napadlo něco horšího: podezření na trestný čin sexuálního obtěžování a pokud by dotyčné nebylo ještě 15 let, tak pokus o pohlavní zneužití mladistvé. A pokud by to byl učitel nebo vedoucí skautů, tak by to bylo trestné i do 18 let. Navíc ji nutil k emigraci (proměnit se v křepeličku - nebo něci jiného? - a uletět agresorovi "na uherskú stranu"). Dále porušení přikázání o "nebrání si jména božího nadarmo do úst". Taky to mohlo mít za následek smrt dotyčné, protože by ji kvůli avízované proměně v jinou živou bytost mohli její spoluobčané považovat za čarodějnici a následně ji nechat upálit.
Je zajímavé, že se o trestné činnosti zmiňují i jiné písničky: třeba nepřiměřená obrana jistého Jana (Prídi, Jano, k nám), který si sebou vzal "šabličku ocelovů", aby sa vysekal ze sevření násilníků pravděpodobně ozbrojených jenom noži.
A teprve opery! V Prodané nevěstě se Jan Mícha vydával za Jeníka Horáka (a takto se i podepsal na smlouvu o prodeji nevěsty - ejhle! Obchod s bílým masem - už tehdy!!!) a tímto podvodem připravil vesnického dohazovače Kecala o 300 zlatých. To snad bylo trestné i za Rakouska. Navíc to Jeníkovi všichni přáli (zpívají Dobrá věc se podařila...), místo aby mu od té doby nikdo nenabídl ani suchou kůrku. A vraždy taky byly v operách na denním pořádku. Dokonce i nemluvněte (Její pastorkyňa); u Maryši Vávrové by snad vzal soud jako polehčující okolnost domácí násilí
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 08 December 2014 - 23:03
Publikováno 09 December 2014 - 7:20
...třeba nepřiměřená obrana jistého Jana (Prídi, Jano, k nám), který si sebou vzal "šabličku ocelovů", aby sa vysekal ze sevření násilníků pravděpodobně ozbrojených jenom noži.
Zase ale měli přesilu = polehčující okolnost ... A jak dopadl je druhá věc...
Publikováno 09 December 2014 - 12:18
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů