Jen si tímto dovoluju Láďu upozornit, že použitímdaného formátu zbytečně omezuje okruh lidí, kteří jeho mysterku můžou luštit.
Tak to mě mrzí. Mám 8 mysterek, jejichž řešení se bez tabulkového procesoru (Excel, Calc z OpenOffice nebo LibreOffice, Lotus, Symphony, nějaký T602 atd.) většinou neobejde (nebo podstatně ulehčí výpočet) a zatím mi za ty roky nikdo nenapsal, že by s tím měl problém. A některé mé tabulkové aplikace jsou hodnoceny opravdu dobře (můžete si zahrát golf GC5CZQK, zahrát si hru LOGIK GC2YBKM, zastřílet si z minometu GC483QZ, zahrát si na hrázného přehrady v průběhu povodně GC4PCQE nebo na vedoucího dopravy firmy pro odvoz a zpracování odpadků GC36BHD, ale i vypočítat množství zbývajícího vína v sudu GC42X5W).
U úlohy pro keš Moře klidu má Jacka pravdu, opravdu není třeba soubor More.xls a tím ani Excel, Calc apod. Chtěl jsem jí vyhovět a převést ho do .PDF, ale nevejde se na šířku jednoho listu, takže místo na 3 listy v souboru XLS mi to vyšlo na 12 stránek, navíc strašně zpřeházených...
Open Office i Libre Office jsou dostupné zcela zdarma a první z nich chodí dobře i na mém starém PC s Windows XP , 60 GB harddisku a s 1280 MB oper. paměti. Aplikace dělám v Calcu, ale nechávám si je ověřovat někým, kdo má taky Excel.
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 01 březen 2015 - 21:33
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).