A aby to bylo pestřejší, tak jsem se dozvěděla, že soustředění dítka bude končit už v sobotu a ne v neděli, jak původně plánováno ... Ale já to nějak zkoordinuju!
50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)
Publikováno 15 červenec 2015 - 21:43
A já oznamuji, že se mi nezapalují lýtka, jak měla Jacka obavy, ale koleno - včera jsem neplánovaně válčila o keš s rojem vos . Owner je rozumný, hned po varování ji disabloval.
Žihadla jsem díky rychlému útěku sice dostala jen dvě, ale jako tvor alergický zrovna na vosí jed........mno, užívám si to hezky.
Horší bylo, že jsem se ke keši potřebovala vrátit pro rozhozené věci, zalogovat, vrátit všechno do původního stavu. Sice jsem to po nějaké chvíli zvládla, ale nic moc příjemného to nebylo, nechtěly se potvory uklidnit dost dlouho.
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 15 červenec 2015 - 21:44
Publikováno 15 červenec 2015 - 22:30
Hele, to máš ještě dobrý, mi se usadili sršáni o pato vejš na půdě a každou chvíli ke mně choděj oknem na návštěvu. Včera jsem tu měla dva najdenou, vylítla jsem na chodbu jak namydlenej blesk.
Publikováno 16 červenec 2015 - 10:35
Tohle nějak nechápu. Pokud najdu granát a chci to řešit, tak zavolám 158 nebo 112 a ono se to řešit bude.
Kdybych to případně z nějakého důvodu řešit nechtěl, tak jsem ho prostě "neviděl" a budu o tom mlčet.
Ale nad tímhle přístupem mi zůstává rozum stát
Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing
Publikováno 16 červenec 2015 - 10:57
Taky jsme jednou volali pyrotechnika a přišel až druhý den. A strašně se divil, že mu o tom řekli před chvílí. Naštěstí o nic nebezpečného nešlo, byla to jen střepina.
Publikováno 16 červenec 2015 - 11:34
Já mám s pyrotechniky pozitivní zkušenost. Kdysi při bourání činžáku přijel během chvíle a ani se nevztekal, že to, co kouká ze zdi komína je stará zrezlá sifonová láhev.
Publikováno 16 červenec 2015 - 11:45
Ani já si nedovedu představit, že bych se na PČR nedovolala, 158 snad funguje stále? Nedávno jsme byli na eventu u hasičů, středisko přijímání hovorů je jištěno na několikrát, PČR má určitě něco podobného + je k dispozici zmíněný integrovaný systém, kde si složky info navzájem rovnou předají.
V takhle závažném případu bych rozhodně na nic nečekala, návštěvníci hospody mají zvláštní postoj. Kdyby se něco stalo komukoliv z nich nebo jejich rodin, asi by mluvili jinak?
Smrku, že zrovna ty, který jsi jindy dost razantní, by sis neporadil a nechal nález být mě hodně překvapilo.
Publikováno 16 červenec 2015 - 12:10
Hm, tohle vidím jinak. Nechtěla bych si vyčítat, že třeba zrovna po pár dnech si nějaké dítě do země nebo jezírka "hrábne". Dost často mám názory a jednání jiné než většina, zavolat 158 a popsat situaci, předat souřadnice nebo na výjezdovku na místě počkat bych brala jako základ. Domorodci ať si myslí a říkají cokoliv, řídím se svou hlavou.
Publikováno 16 červenec 2015 - 12:18
edit: smazáno
Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 16 červenec 2015 - 12:25
Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing
Publikováno 16 červenec 2015 - 12:19
Smrkovi bych nic nevyčítal, on se snažil, vykašlal se na to někdo jiný, kdo měl konat.
Publikováno 16 červenec 2015 - 12:36
Jsme v růžovém vlákně, tady se smí probrat cokoliv.
Rozhodně nejde o vyčítání, jen překvapení. Navíc byl Smrk ovlivněný místní flegmatickou komunitou, na jednu stranu ho chápu.
Na odlehčení - sama bych měla problém v první fázi, rozhodně bych nepoznala, že jde o nevybuchlý dělostřelecký granát, takže bych v telefonu asi dost barvitě popisovala, co jsem našla. Nejspíš bych poznala jen to, že jde o něco, co by měla PČR zkontrolovat. Jako ženská poznám tak nejvýš maketu ručního granátu, kterým jsme kdysi házeli v hodinách branné výchovy. U všeho ostatního jsem vedle, blikne mi jen NEBEZPEČNÉ a podle toho se zařídím. Vždycky mě v TV pobaví experti, co nález přinesou přímo na PČR nebo starostovi......
Publikováno 16 červenec 2015 - 13:05
Bééééééééééééééééééé, Smrk to vymazal, než jsem si stihla přečíst, o co šlo, a já jsem přišla o dobrodružstvííííííííí !
Jinak, Zvědavko, já jednou volala na 112 a hlásila jakejsi nález a souřadnice, a ta operátorka netušila, co jí to říkam za čísla. Ale jako vůbec nevěděla, která bije. Fakt, nekecam .
Publikováno 16 červenec 2015 - 13:20
Bééééééééééééééééééé, Smrk to vymazal, než jsem si stihla přečíst, o co šlo, a já jsem přišla o dobrodružstvííííííííí !
Jinak, Zvědavko, já jednou volala na 112 a hlásila jakejsi nález a souřadnice, a ta operátorka netušila, co jí to říkam za čísla. Ale jako vůbec nevěděla, která bije. Fakt, nekecam .
Já letos v březnu volal na chalupu v noci hasiče a ta paní po nás chtěla číslo orientační chalupy... To jsem nevěděl, ale taky jsem věděl souřadnice. Ale ona trvala na tom čísle. Přitom chaty tam jsou jen na jediném místě, všichni vědí, kde jsou a v březnu tam nikdo jiný kromě nás nebyl, auto tam jiné nebylo, nikde ani živáček. Ale stejně pořád trvala na tom čísle, aby to zadala do systému. No tak jsem jí nějaké číslo řekl a za pár minut tam hasiči byli.
Publikováno 16 červenec 2015 - 13:41
Ještě k té munici, jsem na tom stejně jako Zvědavka, nicméně vzpomněla jsem si na jeden vtípek - blondýnky prominou
--- Co udělá muž, když po něm blondýna hodí granát? ---- ----- Odjistí ho a hodí zpět ----
Publikováno 16 červenec 2015 - 14:27
Ještě k té munici, jsem na tom stejně jako Zvědavka, nicméně vzpomněla jsem si na jeden vtípek - blondýnky prominou
--- Co udělá muž, když po něm blondýna hodí granát? ---- ----- Odjistí ho a hodí zpět ----
Takze jestli tomu rozumim spravne, tak blondyna nemusi volat policii, ale muze ten granat donest primo na sluzebnu .
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 16 červenec 2015 - 14:42
No kdyz te operatorce reknes: "na nort padesat dvacetdva celych pestsetsedumdesatosum a ist ctrnact deset celych dvestejedenact v systemu ve ge es osumdesatctyri je granat", tak tutove nebude vedet o cem je rec . Na to neni pripravena a pritom to v te mape ma http://gis.izscr.cz/map/, jen se ji asi k tomu musi rict: "NAJDI XY".
Mne uplne stacilo kdyz mi telefonni operator rikal cislo k nim a rikal: "800 outu outu outu" a ja na nej chvili nechapave civel co mi to rika, nez mne doslo ze to je 02 02 02 .
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 16 červenec 2015 - 14:54
To mi připomíná vtip, jak si chce cizinec v hotelovém pokoji 222 objednat dva rumy. A do telefonu říká tů rum tů rům tů tů tů. A ozve se Tramtadadá ty debile. :-)
Publikováno 17 červenec 2015 - 6:04
A aby to bylo pestřejší, tak jsem se dozvěděla, že soustředění dítka bude končit už v sobotu a ne v neděli, jak původně plánováno ... Ale já to nějak zkoordinuju!
Tak už vím podrobněji, dítko musím vyzvednout v cca 15:30, takže Jacko, budu muset vyjíždět tak, abych na jihu kolem 3. byla.
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů