Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#3461 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 11:44

Přece aby ses nerozpyloval od nákupu vstupného, upomínkových předmětů, trackables a jiných nezbytností na e-shopu... ;-)

Jako řešení bych viděl tyhle komerční akce typu geocoinfest bojkovat, co jiného?

• 2

#3462 Rico Reviewer

Rico Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 11:47

...
Co se stane s eventem A, který náhle přestane splňovat pravidla? Bude muset owner řešit situaci, kterou nezavinil?

A zde právě přijde prostor na "zlovůli" reviewera, který má díky internim pravidlům, tak odsuzovaným, prostor se rozhodnout a nechat původní event "žít".
  • 0

#3463 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 11:48

Myslel jsem si, ze komunikace u nepublikované keše mezi ownerem a reviewerem je soukromá. Sice nemám co bych tajil, ale i tak bych toto uvítal minimalne z pohledu slušného vychování.

Upraveno a omouvám se, nepřišlo mi, že by tvé vyjádření mělo důvěrný charakter a při jeho zveřejnění jsem konal v dobré víře s tím, že by informace v něm obsažené mohli pomoci ostatním.

Jinak teda k tomu upozorňování na jiné eventy/keše. To je věc která mi hodně vadí. Při schvalování se precedenty v potaz neberou, takže opravdu nechápu co tím chtějí dotyční dokázat. Řeším to poměrně často a vždy to vede jen k tomu, že se zaměřím na citované keše, abych zjistil kde jsem udělal chybu a případně ji napravil. Rozhodně tim nikdo výjimku nezíská.

Podle Altarie máte souhlas ownera mega, takže napiste na GS žádost a třeba půjdou eventy zase ven.

Pokud máš na mysli mé upozornění na dva dříve publikované eventy v ten den, tak rozhodně zmínka o nich nebyla myšlena nijak špatně. Vážně mě jen zajímalo, oč jde.

A psát do Seattlu? Nevím, do toho se mi moc nechce...

• 0

#3464 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 11:49

Když se podíváte na Help center, je tam docela dobře vysvětleno, proč GS nechce, aby se kolem ME konala spousta dalších eventů. I GS vnímá parazitování některých cizích ownerů na mega eventech, jejichž program tím býval mnohdy narušen. 

Bohužel, upřesnění tohoto pravidla (vlastně něco jako prováděcí vyhláška pro reviewery) o vzdálenosti a dnech kolem ME jsou docela nová záležitost. Řešíme to s kolegy celé dopoledne a jakmile to vyřešíme, určitě se to objeví na naší wiki a nejspíš i v regionálních pravidlech pro ČR.

Nikdo z nás nebude řešit eventy publikované v kolizním radiusu 30 km  při popublikačním získání statusu Mega u některého jiného blízkého eventu. V tomto případě je lehce dohledatelné, že event byl publikován v době, kdy v okolí žádný ME nebyl a není důvod jakkoliv zasahovat.

Jinak si myslím, že ME u nás nebývá zase tolik a když už jsou, z 99,9% se o nich ví víc jak 6 měsíců předem, takže by nikomu nemělo činit problém přizpůsobit se obsazenosti termínu a vyhnout se problémům.

• 8

Tobias Reviewer
ExReviewer pro ČR – kraje Moravskoslezský a Olomoucký

#3465 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 11:54

No, nevím, když jsem viděla, co se dělo vloni na Mega v Terezíně....Sice to byly eventy vlastně od organizátorů, takže oficiální, ale na spoustu přišli lidi jen vrazit do logbooku razítko, možná 5 minut koukat a valili na další. Prostě jen další bod do sbírky. Myšleno asi dobře, ale jak je to u většiny - se dobrý úmysl časem zvrtne...

• 1

#3466 Etigo

Etigo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 12:24

Hlavně, že existují skrytá pravidla a ještě skrytější výklady těch pravidel. Z GS se stávají největší mysterkáři. :-(

Tak ony ty i oficiální pravidla začínají být čím dál větší oser. Přijde mi, že největší hrozbou pro Geocaching je sám Groundspeak. Čím dál debilnější pravidla, za chvilku bude event předepsaný, jak jeho obsah, tak i přesný postup. :(

• 4

#3467 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 12:25

No, nevím, když jsem viděla, co se dělo vloni na Mega v Terezíně....Sice to byly eventy vlastně od organizátorů, takže oficiální, ale na spoustu přišli lidi jen vrazit do logbooku razítko, možná 5 minut koukat a valili na další. Prostě jen další bod do sbírky. Myšleno asi dobře, ale jak je to u většiny - se dobrý úmysl časem zvrtne...

Ano, jen bych napsal, že se to samo nezvrhlo, zvrhli to lidi. Úplně se pak vytratil smysl eventů. I to je jeden z důvodů, proč v den konání ME nesmí být poblíž žádný další event ani od organizátorů ME. Organizátoři ME mohou mít jen event na uvítanou (den před ME) a event na rozloučenou (den po ME).

• 0

Tobias Reviewer

#3468 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 12:41

Ano, jen bych napsal, že se to samo nezvrhlo, zvrhli to lidi. Úplně se pak vytratil smysl eventů....

Mně se zdá, že to spíš zvrhl sám Groundspeak svým pravidlem o nepovinném programu a vynuceném D1 eventu. Pokud by event logovali jen ti, kdo se zúčastnili závodu, svezli na lanovce, navštívili koncert apod., pokud by nebylo třeba do listingu zajímavých akcí psát "díkyzabod" před divadlem 18:00-18:30 atd..., tak by tahle praxe sbírání eventových bodů zdaleka tak dobře nefungovala.

• 16

#3469 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 13:00

Mně se zdá, že to spíš zvrhl sám Groundspeak svým pravidlem o nepovinném programu a vynuceném D1 eventu. Pokud by event logovali jen ti, kdo se zúčastnili závodu, svezli na lanovce, navštívili koncert apod., pokud by nebylo třeba do listingu zajímavých akcí psát "díkyzabod" před divadlem 18:00-18:30 atd..., tak by tahle praxe sbírání eventových bodů zdaleka tak dobře nefungovala.

Vloni si nějaká skupina Němců zalogovala soutěžní event Terezínské hry (cože je soutěž na způsob Pevnosti Boyard). Soutěžit a účastnit se může jen X týmů-zbytek se jen kouká. Tady mi přijde, že trochu selhali organizátoři, že jim ten log nesmazali.

• 0

#3470 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 13:21

A zde právě přijde prostor na "zlovůli" reviewera, který má díky internim pravidlům, tak odsuzovaným, prostor se rozhodnout a nechat původní event "žít".

To je ale spatne rozhodnuti. Spravne kdyz nastane takto dodatecne konflikt, tak by mel mit prednost ten event, ktery byl publikovan prvni. Takze bys mel retractnout ten megac a normalni event bys mel necht zit.. B)

• 7

#3471 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 13:47

On to napsal jinými slovy Tobias (ale ne o tom rectractu.). Jen mi tam chybí, že tohle je pravidlo. (Ze kterého mohou být, jako ze všech existujících pravidel, výjimky.)

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#3472 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 14:14

Ani bych neřekl. I za tohle zpřísnění mohou hlavně stížnosti hráčů právě na tebou zmiňované eventy, přesněji na jejich ownery, kteří si neustále vymýšleli různé podmínky pro zalogování nebo účast.

V podstatě na každém zpřísnění pravidel mají nějaký (a většinou ne malý) podíl stížnosti hráčů. Spoustu věcí by GS sám o sobě vůbec neřešil, nevěděl by o nich ;-)

• 0

Tobias Reviewer

#3473 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 14:23

Tak to už jsme ovšem v hodně hluboké... depresi.

• 2

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#3474 Rico Reviewer

Rico Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 14:45

To je ale spatne rozhodnuti. Spravne kdyz nastane takto dodatecne konflikt, tak by mel mit prednost ten event, ktery byl publikovan prvni. Takze bys mel retractnout ten megac a normalni event bys mel necht zit.. B)

Side-Megaeventy zakázané nejsou. Tak směle do toho. :D
  • 0

#3475 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 14:50

Side-Megaeventy zakázané nejsou. Tak směle do toho. :D

To by se ale oba kolizní eventy musely do megáče přehoupnout v jeden okamžik. Jinak vždy ten první vytěsní druhý.
  • 0

#3476 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 15:20

To by se ale oba kolizní eventy musely do megáče přehoupnout v jeden okamžik. Jinak vždy ten první vytěsní druhý.

Presne tak. Kdyz si predstavim ze udelam nic zleho netuse event, ten se publikuje, pak nekdo vedle publikuje dalsi event a casem z nej udela megac a jeste me nekdo bude popotahovat ze jsem v kolizi (soubehu), tak to by me ponekud namichnul. Taky je mozny ze bych o "vstricne poruseni pravidel" ktere by umoznilo soubeh tolerovat nestal, protoze by mi megac v sousedstvi vadil. Dovedu si predstavit ze bych trval na dodrzeni pravidel ze event a megac nesmeji byt v soubehu a podal bych zadost o archivaci megace. Jako owner prvni publikovane akce bych mel mit prioritu a ocekaval bych ze akci ktera vznikla pozdeji, porusuje pravidla a nema muj souhlas k existenci reviewer archivuje, resp. retractuje.

Jinak receno, proveruje se pri publikaci megace nebo pri preklopeni normalniho eventu do megace jestli v okoli 30 mil uz neni publikovany drive normalni event? Melo by se. U Megace planovaneho predem se to asi nestane protoze ty se publikuji s vetsim predstihem nez normalni eventy a ten konflikt by snad ani nastat nemel. Ale pri dodatecnem preklapeni eventu na megac konflikt realne muze nastat. Resp. s pravidlem o +-2 dnech a 30 milich (nebo i +-1 den a 30km) je konflikt temer jisty.

• 1

#3477 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 15:25

Tak tohle mě dost pobavilo. Zaměřte pozornost na nick lovce :)

• Logged by: sexualni.kacer
  • Log Type: Found it
  • Date: 5/19/2016
  • Type: Traditional Cache

Log:
První keška, díky za ní.

Ale okolo moc lidí na můj vkus.

A což teprve text na jeho profilu ! :D Ale zase možná vysvětluje text logu, že na jím propagovaný nahý odlov keše bylo v okolí prostě moc lidí a asi není až takový exhibicionista, jak by se z textu zdálo. :D

V každém případě jsem ráda, že jeho domácí souřadnice jsou poměrně daleko a tak pravděpodobnost, že se někde u keše potkáme, je téměř mizivá. :) Nevím, co bych dělala, kdybych u keše potkala naháče s razítkem v ruce, ale velmi pravděpodobně by nastala některá z variant komentáře :

- chudák malý, pokud by jeho výbava byla nedostatečná 

- pouhý úsměv při zlaté střední cestě

- pochvalné "ó", pokud by jeho výbava byla nadprůměrná 

Otázka je, jestli by se přicházející kachny lekl a utekl ve všech případech. :D

K depresivnímu tématu změny pravidel k eventům a ME jsem se vyjádřila ve vedlejším vláknu, tady jsem si proto dovolila růžové odlehčení k dámami nadhozenému logu. ;)

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 20 květen 2016 - 15:28

• -1

#3478 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 16:14

Presne tak. Kdyz si predstavim ze udelam nic zleho netuse event, ten se publikuje, pak nekdo vedle publikuje dalsi event a casem z nej udela megac a jeste me nekdo bude popotahovat ze jsem v kolizi (soubehu), tak to by me ponekud namichnul. Taky je mozny ze bych o "vstricne poruseni pravidel" ktere by umoznilo soubeh tolerovat nestal, protoze by mi megac v sousedstvi vadil. Dovedu si predstavit ze bych trval na dodrzeni pravidel ze event a megac nesmeji byt v soubehu a podal bych zadost o archivaci megace. Jako owner prvni publikovane akce bych mel mit prioritu a ocekaval bych ze akci ktera vznikla pozdeji, porusuje pravidla a nema muj souhlas k existenci reviewer archivuje, resp. retractuje.

Jinak receno, proveruje se pri publikaci megace nebo pri preklopeni normalniho eventu do megace jestli v okoli 30 mil uz neni publikovany drive normalni event? Melo by se. U Megace planovaneho predem se to asi nestane protoze ty se publikuji s vetsim predstihem nez normalni eventy a ten konflikt by snad ani nastat nemel. Ale pri dodatecnem preklapeni eventu na megac konflikt realne muze nastat. Resp. s pravidlem o +-2 dnech a 30 milich (nebo i +-1 den a 30km) je konflikt temer jisty.

V případě dvou (i více) již publikovaných eventů se ani po změně některého z nich na mega na jejich stavu nic nemění, pokud sami owneři své eventy nezruší nebo neposunou. Pouze po změně některého z nich na mega už v tomto termínu nebude v jeho blízkosti publikován další event, kromě výjimek popsaných na help centru.

Pokud bude v oblasti s několika již publikovanými eventy později publikovaný megaevent a trefí se do termínu (případně místa) některého z eventů, nebude to mít vliv na konání ani "trefeného" eventu, ani ostatních již publikovaných eventů, pokud sami owneři své eventy nezruší nebo neposunou. Navíc vzhledem k pravidlům eventů a mega eventů je pravděpodobné, že většina z těch publikovaných eventů proběhne daleko dřív, než samotný mega event.

Bohužel se může stát, že si některý z rw neuvědomí, že event je moc blízko megaeventu a publikuje ho. V tom případě ho zase odpublikuje :-)

• 0

Tobias Reviewer

#3479 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 16:15

Zvědavko, tou nedostatečnou výbavou myslíš příliš malé razítko nebo chybějící tužku, že ;D!?
  • 9

#3480 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 17:05

Na jednu stranu mi to smysl dává, že GS nechce aby se lidi na MEGA jen zapsali a tedy asi i chce aby navštívili jeho program. Na druhou stranu pak ale nechápu proč zas vadily eventy s určitým programem. Přijde mi to jako "hráči jsou pro nás důležití, ale owneři se zajímavými nápady už ne, protože povinný byť zajímavý program by mohl někomu vadit". Takže ve výsledku na to doplatí owner kterej se v návaznosti na to vykasle na nějaký vymýšlení a tím zase pak kaceri, protože nebudou mít tolik eventu. To zas asi nedomysleli, na to že vlastně zijou z práce ownerů.
  • 4

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

24 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 24 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama