Mi to smysl dává, a jednoznačnej. Při příležitosti megaeventů se dělají speciální coiny, objevují se stánky geoshopů (nic proti nim!), které prodávají i věci, z nichž má svoje procenta Zeměplk (například za čísla na tričkách a nálepkách...), možná přijde i kouzelník Jeremy... - copak si, soudruzi, můžeme dovolit, aby nám tu zástup platících zákazníků rozptyloval někdo, kdo v sousedním okrese chce s dalšíma 20 lidma opékat buřty nebo lézt do podzemí? Kampa bysme tak přišli?
Hm, já už mám organizaci (spoluorganizaci) jednoho megáče za sebou (a možná ne posledního ). Příprava zabrala opravdu hodně času, dalo to celé dost práce (kdo nezažil, neuvěří) a rozhodně jsme nebyli nadšení, když se lidi bez domluvy s námi snažili uspořádat své eventy a narušovat tak harmonogram celé akce. Takže jako organizátor jednoznačně vítám nějaký ochranný okruh kolem místa konání ME.
A pokud si chceš zrovna v den konání megáče s 20 lidma za kopcem opékat buřty, nikdo ti v tom nebude bránit, jen to opékání nebudeš mít za bod (když tam nebude zrovna nějaká keška).
Navíc, pokud se nejedná o spontánní akci, tak uspořádání takového megáče stojí docela dost peněz. A ty je potřeba někde získat. No a třeba celý výtěžek z prodeje ME geocoinů, triček a dalších upomínkových předmětů jde do financování megáče. GS od roku 2013 poskytuje kódy na tyto předměty organizátorům v rámci sponzoringu, takže z těchto kódů nemá ani cent. Ale z kódů, které prodávají geoshopy samozřejmě už ano.