Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#3841 zirafka183

zirafka183

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2016 - 13:27

A proč to několikrát nosí na stejný event, v datech, kdy se ten event vůbec nekoná (před i po)?

Kostka žije ? Super, to byl první cestovatel, kterého jsem v keši našel, tuším v Domažlicích.

Podle logů to vypadá, že opravdu žije, ale když se nad tím zamyslím a pročtu ty logy, tak to logování naprosto nechápu a připadá mi to jako nějaký "logovací automat". Jakoby při napsání jakéhokoliv logu měl (myšleno onen kačer) automaticky zaškrtnuto  - "Navštívit" , jde-li to, nevím.

Je to pro mě záhada a doufám, že se onen kačer ozve a vysvětlí mi jak to opravdu je.

......................

Ještě připisuji pro phrkt - jasně, máš pravdu :-) - https://coord.info/TL7KYAPJ

Tento příspěvek byl upraven od zirafka183: 12 prosinec 2016 - 14:01

• 0

#3842 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2016 - 14:06

Jde to - možná používá GC Little Helper. V nastavení se zaškrtne "Enable auto-visit feature for TBs/Coins":

ylkWazj.png

A pak se v logovacím formuláři pro konkrétní TB zaškrtne "AutoVisit" - toto nastavení se zapamatuje a daný TB se při dalším logování automaticky loguje jako Visited, přestože žádná akce není explicitně vybrána.

zmUawer.png

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3843 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 12 prosinec 2016 - 15:30

Podle logů to vypadá, že opravdu žije, ale když se nad tím zamyslím a pročtu ty logy, tak to logování naprosto nechápu a připadá mi to jako nějaký "logovací automat". Jakoby při napsání jakéhokoliv logu měl (myšleno onen kačer) automaticky zaškrtnuto  - "Navštívit" , jde-li to, nevím.

Takéto "logovanie" Ide nastaviť aj v aplikácii c:geo.

• 0

#3844 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2016 - 18:18

To je právě to, co jsem v GCLh hned deaktivoval, nebo nezapnul, nevím, jak to bylo implicitně. Nechci, aby něco co mám virtuálně u sebe, se automaticky protahovalo vším, kolem čeho jdu. Ale chyba to není. Jen pokud něco ztratím a zůstane mi to v inventrory, loguje se to samo do všeho, dokud si toho nevšimnu.

Stejně toho u sebe ani virtuálně moc nemívám, jak lovím nárazově, většinou jen discovernu, nebo se toho hned zbavím. Nejčastěji odložením do své keše a už předem vím, kdo si to druhý den vyzvedne.

• 0

#3845 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2016 - 18:41

Netušila jsem, že je nějaká možnost automatického protahování jak píše Pontiac_CZ, ale žirafce díky tomu asi zbývá jen možnost obrátit se na dotyčnou mailem nebo přes profil a zeptat se.
Sama bych nepoužila uvedenou možnost ani pro svá TB, protože třeba auto u všech keší nemám - někde zaparkuji a jdu pěšky a lovím nebo jedu s kolegou a tak své auto neprotahuji. Podobně je to s pohárem, který si mezi sebou předáváme jako owneři eventů - máme ho u sebe od eventu do eventu, ale nikam nevozíme, k vidění je jen při některém eventu z řady PP.
  • -1

#3846 zirafka183

zirafka183

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2016 - 19:17

Netušila jsem, že je nějaká možnost automatického protahování jak píše Pontiac_CZ, ale žirafce díky tomu asi zbývá jen možnost obrátit se na dotyčnou mailem nebo přes profil a zeptat se.

Jo, jo, to jsem udělala, zatím se nikdo neozval, ale přišla jsem na to včera, takže musím vydržet.

Předpokládám, že je TB kdoví kde a kačerka si té "automatiky" nevšimla a ani netuší, jaký "chaos" z toho je, no uvidíme :-). Nezdá se mi, že by měla jedno TB u sebe 7. měsíců, ale možné to být může.

Budu čekat na odpověď

• 0

#3847 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 21:43

Tak máme dnes svátek Lucie.

Ale proč noci upije? (případně dne nepřidá)?

Něco o tom je v listingu keše https://coord.info/GC2A5W9

(keš ASTRONOMICKÁ – aneb Nebeský kolotoč).

Ode dneška už bude večer dřív odpoledne déle světlo. Ráno ale ne, na to si počkáme ještě asi 17 dní...

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 14 prosinec 2016 - 16:44

• 1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3848 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 22:09

Včera jsme měli v Praze na toto téma event :)
  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3849 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 23:12

Ode dneška už bude večer dřív světlo. Ráno ale ne, to si počkáme ještě asi 17 dní...

Láďo, dneska jsem si celej den říkala, schválně, jestli sem na to téma napíšeš :D :D :D. Nezklamal jsi! Ještě bys měl přidat malou poznámku o dnešním úplňku.

• 0

#3850 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 23:15

Mno, Lucie mi v hlavě visí už skoro týden. Tedy, Svatá Lucie a její obrazy. Ale abych to trochu osvětlil. Minulý týden jsem dočetl Inferno od Dana Browna a zaujala mne v něm zmínka o Svaté Lucii, přesněji o tom, že si vyloupla oči a poslala je svému nápadníkovi, o kterého nestála, protože se dozvěděla, že právě její oči se mu nejvíce líbí (proto je také na obrazech zobrazována s podnosem, na kterém je nese). A jelikož jsem se o tohle nikdy nezajímal a docela mě tahle informace zaujala, musel jsem se přesvědčit na vlastní oči. A nějak na to pořád nemůžu přestat myslet.

• 0

#3851 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 23:26

Kulíšku, svatá Lucie byla umučená za Diokleciánova pronásledování na začátku 4. století. od tý doby uplynulo spoooooooustu času, takže se stačilo vytvořit spooooooooustu legend. Ale ne každá lidová tvořivost je nutně historickou pravdou, zvláště v tak "folklórním" prostředí, jako je jižní Itálie (Sicílie). Ve skutečnosti víme akorát tolik, že v katakombách v Syrakusách je hrob, kterej jí velmi pravděpodobně patří. Tak si ty voči na talíři tak moc neber :D !

• 0

#3852 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 23:29

Tyhle informace jsem si samozřejmě také dohledal. Já jen, že mě to prostě zaujalo, protože jsem o tom nikdy neslyšel. :)

A neboj, noční můry z toho vážně nemám! :D

• 0

#3853 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 23:36

Ode dneška už bude večer dřív světlo.

Večer je světlo už od rána. :D

• 1

#3854 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 23:37

Ode dneška už bude večer dřív světlo. Ráno ale ne, to si počkáme ještě asi 17 dní...

Jj, už jsem poslal SMS gratulaci geoneteřince :) .

• 0

#3855 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 23:39

Tyhle informace jsem si samozřejmě také dohledal. Já jen, že mě to prostě zaujalo, protože jsem o tom nikdy neslyšel. :)

A neboj, noční můry z toho vážně nemám! :D

Tyhle lidový legendy o svatejch jsou často docela maso, televizní horrory josu proti tomu slabá polívčička :D. Před spaním to radši nečti :D.

• 0

#3856 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2016 - 23:42

Tak ona stačí Bible. Jednou jsem ji na hotelu (v Německu nevím proč jsou na nočním stolku Bible) četl z nudy před spaním a do rána jsem nezamhouřil oko.
  • 1

#3857 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2016 - 16:25

Láďo, dneska jsem si celej den říkala, schválně, jestli sem na to téma napíšeš :D :D :D. Nezklamal jsi! Ještě bys měl přidat malou poznámku o dnešním úplňku.

Ahoj,

nesplnit Jacce takové přání, to by byl těžký hřích!

O úplňku částečně pojednává listing mé keše https://coord.info/GC38MD3 Zatmění Měsíce 10. prosince 2011. Shromáždili jsme se tenkrát na kopci nad Teplicemi, odlovili moji právě publikovanou keš a čekali, až Měsíc vykoukne zpoza mraků. Kdo si počkal, ten se (nakonec) dočkal, ale pěkně vymrzl.

Úplněk nastane, když jsou Měsíc a Slunce v opozici, čili proti sobě. Měsíc obíhá kolem Země po eliptické dráze, takže někdy je Měsíc v  úplňku blízko (až 356 400 km - v listopadu byl jen o 106 km dále), jindy dál (až 370 400 km). Proto jeho zdánlivá velikost kolísá - až asi o 14 %, čili o 1/7 - a to je patrné na první pohled. Navíc je rovina oběhu Měsíce proti rovině "oběhu" Slunce kolem Země (ekliptice) skloněná o cca 5°, takže někdy je Měsíc v nejvyšším bodě své dráhy dost nízko, zatímco jindy si div nevyvrátíme hlavu (zvl. s dalekohledem).

O tom se píše všude možně. Ale mělo by nás zajímat, co úplněk znamená astrologicky.

Podíváme-li se na aktuální horoskop, tak vidíme, že Slunce je ve znamení Střelce a 21. 12. vstoupí do znamení Kozoroha. Měsíc, ještě nedávno ve znamení Blíženců, je již ve znamení Raka. Co to znamená?

Z hlediska duše a mezilidských vztahů představuje úplněk protiklad (a přímo tenzi) mezi vnitřním světem jednotlivce a vnějším světem. V partnerském vztahu to může znamenat, že muž, dosud ovlivňovaný Střelcem - nutí ho stále někam cestovat, snovat plány do budoucnosti, ale odkládat, co se dá, bude v Kozorohu zralý k tomu, aby ho partnerka přiměla se usadit a nenápadně ho donutila starat se též o hmotné zabezpečení budoucí rodiny (o které ale asi zatím neví). A ona podněcována Blíženci (vzdušné znamení - tlachání s přítelkyněmi, upovídanost...) bude ovlivněna Rakem znamenajícím touhou po vytvoření domova, rodiny a její city budou hrát konečně důležitější úlohu než dosud.

Takže dámy, teď - nebo nikdy! Kout "železo", dokud je žhavé. Venuše a Mars ve Vodnáři = domluvíte se (resp. ho ukecáte), Neptun v Rybách = hrajte na city, Saturn ve Střelci - už mu netrpte žádné eskapády. Uran v Beranu ho sice může ponoukat k razantnímu odporu a zmatenému úniku, ale Jupiter ve Vahách = vemte rozum do hrsti a myslete hlavou - a ať se děje vůle Boží. Křesťané hezky říkají: Člověče přičiň se - a Pán Bůh se ti odvděčí.

Amen

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 14 prosinec 2016 - 16:27

• 1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3858 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2016 - 17:07

Láďo, ty jsi se přičinil a tak budeš mít letos o jedno vánoční překvapení víc.  :) 
Nezkoušej nic luštit, až se objeví, bezpečně ho poznáš. ;)

Nebo že bych ti třeba o víkendu přece jen napsala malou nápovědu? Nedávno jste tu s Modrákem řešili, jestli k mysterkám dávat nápovědu na luštění nebo ne - já jsem zastánce varianty nedávat a kdo chce, napíše si ownerovi prosbu o nakopnutí s luštěním. Proto nechám na tobě, jestli si počkáš na překvapení nebo přece jen budeš chtít luštit. B)

• -1

#3859 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2016 - 17:41

Tak jsem dnes vlezl do výsloveně klučičího obchodu (DAMA) jelikož jsem potřeboval pár šroubku a hned za dveřmi mne do očí praštila tato věc: EXTOOL LADY :wub: . No dodnes jsem si myslel, že tu na babu nenarazím a ejhle oni tu nabízejí vybavení do kabelek pro dámy, safra nějak se mi hroutí poslední životní jistoty.

Asi by mně nikdy nenapadlo jít do holčičího obchodu s bavlnkami a hledat tam pletací jehlice pro pány, no taky bych nevěděl co s nimi. No jednou jsem tam vlezl, do toho obchodu s bavlnkami, jelikož jsem potřeboval špendlíky se skleněnou hlavičkou a postavil se do fronty mezi baby a než na mne došla řada, tak jsem zapoměl jak se tomu, co jsem chtěl, nadává. Orosilo se mi čelo a. mne napadaly jen takové názvy jako hřebiky, napínáčky, špejle, drátky... . Už jsem málem vzal roha, když mne v poslední sekundě napadl ten špendlík, UFFF. Tedy dodnes si to pamatuju a dodnes je mám v šupliku a už nikdy jsem tan nevstoupil.

Ach jo ten svět se nějak mění.

Tak co dámy, která z vás už tu sadu má, pánové Vám na ni určitě nešáhnou :P .

• 4

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#3860 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2016 - 17:49

To mi připomíná, jak jsem kdysi na nějakém eventu v hospodě půjčoval nějaké slečně svůj notebook s komentářem pozor je to linux a se starostí, zda si ten soubor dokáže otevřít... a skončilo to tím, že mi zkompilovala nový kernel a rozchodila nefunkční ovladač na wifinu, se kterým jsem předtím tři dny neúspěšně zápasil...

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 14 prosinec 2016 - 17:59

• 5

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama