... u nás na škole vedou dva "vtipy" od jednoho profesora: To máte umět ze základní školy! a To máte znát z první třídy!
U nas zas probihalo "to mate umet z matematiky" a profesor matematiky na otazku zas odpovidal "to nepotrebujete umet"
Publikováno 10 únor 2017 - 6:15
... u nás na škole vedou dva "vtipy" od jednoho profesora: To máte umět ze základní školy! a To máte znát z první třídy!
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 10 únor 2017 - 6:33
To s tou derivací... to je už asi jediné, co z vyšší matematiky znám, a to jsme toho počítali spoustu.
Publikováno 10 únor 2017 - 8:09
A: Vymyslel jsem chemický vtip, ale nikomu jsem ho neřekl.
B: Proč?
A: Bál jsem se reakce.
Ten vtip s Wanded mám na jednom tričku. Moc lidí však zatím nepobavil. A k těm derivacím ex jsem si vzpomněl na tohle.
Jinak, u nás na škole vedou dva "vtipy" od jednoho profesora: To máte umět ze základní školy! a To máte znát z první třídy!
Zrovna včera jsme s naší K. po tričkách s S. kočkou koukaly, taky by jedno chtěla ...
Publikováno 10 únor 2017 - 9:37
U nas zas probihalo "to mate umet z matematiky" a profesor matematiky na otazku zas odpovidal "to nepotrebujete umet"
Nemysli si, tohle slýcháme také.
Zrovna včera jsme s naší K. po tričkách s S. kočkou koukaly, taky by jedno chtěla ...
Tričko s Wanted mám odstud. Docela se vyplatí čekat na nějakou akci (třeba 2+1, 3+2, atp.), když se mi jich libí více.
Publikováno 10 únor 2017 - 10:17
A já kde se vzalo to všeobecné povědomí o Schrödingerově kočce. Ono to bylo v seriálu Teorie velkého třesku. Na to koukám vždycky ve žlutém autobuse, když jedu někam dál a mají to v nabídce, tento díl jsem asi ještě neviděl.
Publikováno 10 únor 2017 - 13:02
Ač tady u nás je Schrödingerův experiment už všeobecně známý, tak v Indii ještě pořád netuší, že zavřít kočku jen tak do krabice prostě nestačí.
Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo
Publikováno 10 únor 2017 - 15:03
Já teda v IT prostředí slýchávám častěji o MLP nebo japonském anime než o fyzice nebo chemii. Jednou mi IT kolega dokonce řekl, že ho s tím vědeckým myšlením nebetyčně seru (když jsem mu vysvětloval, že ne, poník by sice na růžovo přebarvit šel, možná by se mohl po zvýšení inteligence naučit i mluvit, ale nelétal by, ani kdybychom mu ty křídla pomocí genetického inženýrství skutečně vyrobili, protože fyzika).
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 10 únor 2017 - 15:21
Ono to není moc dávno, když jsme na střední škole (asi v r. 1963) v hodině biologie dělali pokus se žábami. Napřed jsme je museli usmrtit (dekapitací, čili ustřižením hlavy), pak je trochu rozpitvali (vypreparovali jsme stehýnka s kouskem nervu) a pak drážděním nervu nějakým zdrojem elektr. napětí se stehýnka stahovala, čili cukala se...Ač tady u nás je Schrödingerův experiment už všeobecně známý, tak v Indii ještě pořád netuší, že zavřít kočku jen tak do krabice prostě nestačí.
Publikováno 10 únor 2017 - 15:35
My jsme zase stříhali švábům tykadla, napojili tykadlový nerv na elektrody a řídili je vysílačkou... Ovšem po nějaké době to šváb pochopil, že ty signály jsou od nějakého emzáka, a začal je ignorovat
Publikováno 10 únor 2017 - 15:55
Šneku, šneku, vystrč růžky,
už mám připravené nůžky...
A ano, šváby a myši jsme na gymplu taky pitvali, ještě teď se mi z toho zvedá žaludek...
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 10 únor 2017 - 15:56
Publikováno 10 únor 2017 - 16:04
Na pitvě žáby není nic hrozného, to se člověku spíš sbíhají sliny. Šváb je zevnitř docela hnus, to jo. Horší situace nastala, když jsme začali pitvat lidi. Čerstvé lidi, ne ty konzervované z anatomického ústavu. A občas něco vystříklo třeba až do obličeje. Nebo když člověk dostal na stůl někoho, s kým den předtím mluvil. A třeba dítě. Zlaté žáby.
Publikováno 10 únor 2017 - 20:26
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 10 únor 2017 - 20:28
Publikováno 10 únor 2017 - 21:06
P. S. platí to i dnes???
Nikoliv, dneska pánové pro jistotu na led nelezou ani s Vaškem, ani bez. Raději si léčí doma virózu.
Publikováno 11 únor 2017 - 9:57
Ona taková dekapitace není žádná legrace! O tom by mohl povídat každý (středověký) kat. Takový Vlado Müller ve filmu Majster kat své řemeslo jistě ovládal (na rozdíl od syna, který byl v tomto oboru absolutně neschopný... myslím jeho (katova) syna ve filmu, ne syna Vl. Müllera - zpěváka Richarda Müllera, aby si to někdo špatně nevyložil).
A takový Mydlář! Ten měl pro to tu správnou kvalifikaci, studoval medicínu. A věděl, kdy odejít: v r. 1632 popravoval jistého důstojníka, vojenského zběha, který měl obzvlášť silný krk. Sťal ho až na druhý pokus - pak odložil meč a zdrcený opustil své pracoviště; rozumně odešel do penze, aby se už další roky neztrapňoval.
A když začínající kat popravoval skotskou královnu Marii Stuartovnu, tak měl hroznou trému a omlouval se jí, že je to jeho první poprava. A ona mu prý odpověděla: "Moje taky...". Taky to tak dopadlo: až na třetí pokus byl úspěšný.
Chudák královna Marie. Ale královna Alžběta z toho vybruslila bez poskvrny: svedla na písaře, že zamíchal rozkaz k popravě mezi ostatní lejstra, které toho dne měla podepsat.
Písaře nechala popravit, jak jinak...
Poučení:
Nechoď, Vašku, s pány na led,
mnohý příklad známe,
že pán sklouzne a sedlák si
za něj nohu zláme.
K. H. Borovský
P. S. platí to i dnes???
Řekla bych, že některé věci platí stále
Publikováno 11 únor 2017 - 13:43
Publikováno 14 únor 2017 - 10:00
Kulíšku, včera jsem při pravidelném pondělním mudlosezení v MalibuBeerBaru
https://www.facebook...bubarklatovy.cz
měl tu čest ochutnat dvě žatecká 11° piva. Můžu si zalogovat tvou "pivovarskou" multinku ?
Publikováno 14 únor 2017 - 10:59
Viděli jste to?
https://www.novinky....-zebricich.html
Já bych tam nešel, ani kdyby tam bylo deset tradiček D1.
Tradičky ? Já bych tam nelezla ani pro letterbox...
Publikováno 14 únor 2017 - 11:33
To phrkt: Žádné logování nebude!
Já to jenom navrhoval, já věděl že to neprojde .
Publikováno 14 únor 2017 - 12:12
Tradičky ? Já bych tam nelezla ani pro letterbox...
Tak já klidně i bez krabičky.
0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů