Ten samý den?
Třeba na dovolené, kdy těch 300 keší nalovíš za několik dní? To prologuješ dovolenou včetně nocí? :-) A nebo noc po návratu z víkendových akcí... My klasicky dorážíme domů po půlnoci, žádné chvilky si už vybavovat nejsme schopní, jen padnem do postele - a ráno v šest jdem do práce. Nejsem schopná logovat ještě ani v pondělí večer (ani úplně vybalovat, tak max vystěhuju auto a potraviny), natož po příjezdu. :-D
Řikal jsem si, jestli má smysl na tenhle příspěvek reagovat, ale asi má. Dovolená, 300 keší za několik dní ? Co z takové dovolené může člověk vůbec něco mít. 300 keší mi naposledy trvalo celý rok. Život není jen geokešing, jsou tady různé povinnosti, ale i další zájmy, další zábavy. Když jedu někam dál, přemýšlím, co dalšího negeokešingového tam můžu vidět nebo zažít, co bych neměl vynechat.Vůbec mě netrápí, že v dané lokalitě vynechám nějaké díkyzabodovky. Nelze se ani vykašlat na známé a na příbuzné, i těm je třeba se věnovat, až bude potřeba, budu rád, že je mám.
Geokešing je dobrá platforma na nalézání míst, kam má smysl vyrazit, kam ho turistické příručky a servery nezavedou, umí i ukázat fantazii ownerů, některé vymazlené keše dokáží opravdu pobavit nebo přivodit úžas na tváři, na co všechno dobrý owner dokáže přijít a čemu dokáže věnovat čas a vlastní prostředky, aby pobavil lidi, které vůbec nezná. Ale abych celé dny věnoval nějakým bezduchým powertrailům se stokrát zkopírovaným listingem ? K čemu, proč ? Kvůli spoustě bodů, za které si stejně nic nekoupím ?
Další věc jsou logy. Když narazím na keš, která mne něčím zaujala, klidně se rozepíšu, je to takový deníček, když se náhodou k nějakému takovému logu vrátím, připomene mi nějaký příjemný zážitek. Jako kačer, ale především jako owner jenom kroutím hlavou nad logy se spoustou zbytečné nicneříkající výplně sloužící jen k zisku drahokamu na project-gc.
Závěrem mne napadá přirovnání geokešingu k ohni: je to dobrý sluha, ale zlý pán a podlehnout zlému pánu mi nepřijde k ničemu dobré...