Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#1041 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 11:01

Jaký je rozdíl mezi 6. a 9.?

Mezi geosmilstvem a geocizoložstvím? No, bod 6. to máš tak trochu jako když na event ořineseš svou keš k zalogování či naopak si bod za zalogování takové keše nenecháš ujít. No a 9. je technicky totéž, akorát, že doneseš, loguješ či loudíš keš ne vlastní/ownera, ale nějaké třetí osoby.   U 6 si svou keš spoiluje owner, u 9. se spoilují cizí keše.

Láďo, dobrá práce! Zrovna včera jsem na eventu měl možnost obecněji si na téma drobného aktivismu podebatovat a tohle je přesně ono, co je myslím pro zdar nějakého takového záměru potřeba, totiž pozitivní zpětná vazba stran výsledku. Řeknu ti, dost mě nejčerstvější kontrolní pohled na svůj nedávno zorganizovaný "powerless" trailík v tom směru potěšil - na úseku, který funguje už od podzima se tráva krásně sešlapala a s jarem se nechytá, na dalším úseku, kde ještě v březnu bylo 300 m neprostupné džungle, po našem zásahu je teď opět široká sjízdná cesta. Na začátek už místní obec osadila krásnou novou pruhovanou závoru, aby tam nějakého chytráka nenapadlo zajet si vyklopit odpad, když je přístup tak umetený, no prostě je to v tuhle chvíli přijemný pohled na dosavadní výsledek. Záměr věnovat geodálnici do služeb lidstvu tedy zdá se vycházet. Ale je to přesně o tom, co ukazuješ, o motivaci a hmatatelných výsledcích - lidi musejí mít pocit, musejí mít možnost vidět, že právě jejich sebedrobnější příspěvek, ať už skutkem, korunou či svačinou, je tím, na čem zdar celého díla stojí především. Takže já taky využívám příležitosti, abych vyjádřil vděčnost a obdiv všem (mezi nimi v neposlední řadě právě výšecitované kolegyni :)), co do trailu své nasazení, (někteří i neoficiálně bez bodu), vložli, všem, co nezalekli deště a v boji druhy neopustili: Díky, byli jste ú-žas-ní!

• 0

#1042 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 11:21

Jaký je rozdíl mezi 6. a 9.?

Když jsi ženatý a svedeš svobodnou (rozvedenou, vdovu), tak je to 6., když vdanou, tak 9. (tam je jedno, zda jsi svobodný nebo ženatý). Jsou ale různé verze desatera. Problém je taky v tom, že odborníci na svádění nejsou odborníky na teologii a odborníci na teologii zas nejsou odborníky na svádění (a pokud náhodou ano, tak se tím rozhodně nebudou chlubit... B)) .

• 2
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#1043 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 12:58

Když jsi ženatý a svedeš svobodnou (rozvedenou, vdovu), tak je to 6., když vdanou, tak 9. (tam je jedno, zda jsi svobodný nebo ženatý). Jsou ale různé verze desatera. Problém je taky v tom, že odborníci na svádění nejsou odborníky na teologii a odborníci na teologii zas nejsou odborníky na svádění (a pokud náhodou ano, tak se tím rozhodně nebudou chlubit... B)) .

Nene, Láďo, ještě trochu jinak :D

Pokud svedeš kohokoliv s výjimkou vlastní manželky, tak je to vždycky hřích proti 6. přikázání, tedy takzv. smilstvo. I kdybyste byli oba svobodní. Pokud jsi ještě navíc ženatý s jinou a nebo dotyčná soudružka vdaná za jiného, tak je to ještě k tomu 6. navíc 9. přikázání. (cizoložství, t.j. manželská nevěra) To znamená, že de facto nelze spáchat cizoložství, aniž bys zároveň spáchal i smilstvo. 9. přikázání ale navíc vypovídá nejen o spáchaným činu (žes tu babu dostal do postele), ale i o hříchu žádostivosti - t.j. říká, že nemáš v sobě živit žádost (t.j. hříšnou touhu) po partnerovi/partnerce, který/á nemůže bejt tvoje, protože minimálně jeden z vás je už zadanej.

• -1

#1044 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 13:07

Díky za osvětlení, nicméně výklad Ladislava mi přijde použitelnější pro dnešní dobu :), nebo jak to nazvat.

Toniczechu, díky :)

• 0

#1045 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 13:09

Díky za osvětlení, nicméně výklad Ladislava mi přijde použitelnější pro dnešní dobu :), nebo jak to nazvat.

Toniczechu, díky :)

Výklad pro dnešní dobu: V dnešní době smilní skoro všichni, ale cizoloží jen asi tak polovina :D.

Pardon, omlouvám se a končím s planým moralizováním.

• 3

#1046 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 13:31

:-) Nejsem si moc jistá, že v "dřívějších" dobách to bylo o moc lepší...

• 0

#1047 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 14:33

Pokud jsi ještě navíc ženatý s jinou a nebo dotyčná soudružka vdaná za jiného, tak je to ještě k tomu 6. navíc 9. přikázání. (cizoložství, t.j. manželská nevěra) To znamená, že de facto nelze spáchat cizoložství, aniž bys zároveň spáchal i smilstvo.

Máš pravdu, Jacko. Pan farář k tomu jistě přihlédne při udělení trestu, takže dotyčný za porušení 9. přikázání (tj. i 6.) vyfasuje dvojnásobek základní sazby (a recidivista troj- i vícenásobek).

Ale až si trest odpyká, tak se bude sám pro sebe pokládat za "čistého" - a bude vesele smilnit (a k tomu žádat manželku bližního svého) dál... :P .

Z hlediska morálky to jistě dobré není, ale zas trpět výčitkami svědomí může u člověka vést k psychickým potížím, somatickým onemocněním apod. problémům.

Ale ruku na srdce: oč by bylo méně krásné literatury, divadelních her, filmů, obrazů a soch (Léda s labutí...), kdyby lidé nesmilnili a necizoložili :(. Kina by hrála jednou týdně, divadla jednou měsíčně, knihy by se prodávaly v regálu mezi vložkami a Whiskas, stačila by jen jedna TV stanice, kde by politici jenom diskutovali do zblbnutí... a docent Plzák by se byl věnoval jen svému oblíbenému zbývajícímu tématu - jak poznat ženu línou, závislou, žárlivou nebo hysterku a zdaleka se jí vyhnout. :D .

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 14 duben 2014 - 15:40

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#1048 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 18:32

Hezky jste to tu probrali :) , pobavila jsem se. A ještě víc se bavím u zpráv nad zvěstí, že Češi ve středním věku ( prý 36 - 65 let, docela zajímavé rozmezí ) jsou prý z poloviny se svým s.životem víc než spokojení. :)

Dost často se bavím i nad různými průzkumy, kde se k nevěře přiznává cca 2x více mužů než žen a příslušní "odborníci" mají problém si vysvětlit, jak je to možné. :D Tak jednoduché, to by nebylo ani na mysterku a oni nad tím bádají a bádají....No jestli není lepší zmizet někam do lesa na pár krabek? :wub:   Nebo že by radši na další "gurmánský= žrací" event? :wub:  Přiznávám se, že jsem byla teď v sobotu na kolenech a tuhle sobotu jedu zase mlsat - už to má docela efekt, po více než čtvrt století snahy přibrat jsem 3kg nad váhou, která by se mi líbila a budu muset změnit své stravovací (zlo)zvyky, protože jinak bych se ke keším za chvíli koulela. :P

• 0

#1049 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 19:04

ZVEDAVKA: Jakýpak zlozvyky? Jen at lidi vidí, kdo není línej se dobře najíst... :-D
  • 2

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1050 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 19:11

po více než čtvrt století snahy přibrat jsem 3kg nad váhou, která by se mi líbila a budu muset změnit své stravovací (zlo)zvyky, protože jinak bych se ke keším za chvíli koulela. :P

Pche, 3 kg... já jsem 30 kg přes váhu, která by se mi líbila... na mně je opravdu vidět, že nejsem líná se najíst... :lol:

Geocaching měl být pro mně odrazový můstek na zhubnutí - přirozený pohyb - chůze... k tomu občas přidám nějaké to vyfunění do kopce... dolů by to mělo jít krásně - myslím ta váha.  :D  Jenže po tom pobytu v přírodě tak krááásně vytráví... :rolleyes:

• 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1051 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 19:28

Tak to jsi na tom ještě dobře, mě celá desetiletí chutná vlastně celou dobu, co nespím. B) A někteří geokolegové se smějí mým zásobám na výpravy - na den mívám v košíku to, co by stačilo na pěkných pár dnů. :D  Ale už jsem se začala rovnat, v sobotu nebyl žádný košík, jen....no, radši to vypisovat nebudu. Plus skoro celé koleno. :D

• 0

#1052 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 20:51

No vida, diskuse se nám přesunula od desatera k sedmi smrtelným hříchům, zde "obžerství" :lol: . No, kdo rád nejí, že...

• 1

#1053 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 22:30

Což nám názorně předvede GCKP2H. Akorát není ta keš LENOST-kompatibilní, vzhledem k tomu, jaký kus Brna při ní člověk křížem krážem zběhá. :) No a Zvědavce můžeme doporučit u nás na Kladýnku jednu pěknou krátkou nočku, inspirovanou filmem - GC1WAWF.

Tento příspěvek byl upraven od Toniczech: 14 duben 2014 - 22:33

• 0

#1054 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 22:40

No vida, diskuse se nám přesunula od desatera k sedmi smrtelným hříchům, zde "obžerství" :lol: . No, kdo rád nejí, že...

No a když se k tomu přidá ještě to, že člověk rád i vaří, je na pupek zaděláno :D

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1055 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2014 - 6:29

... no a Zvědavce můžeme doporučit u nás na Kladýnku jednu pěknou krátkou nočku, inspirovanou filmem - GC1WAWF.

Tu ještě nemám. Musím přemluvit muže (svého), ať znovu shlédne film :)

• 0

#1056 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2014 - 7:31

Nebo že by radši na další "gurmánský= žrací" event? :wub:  Přiznávám se, že jsem byla teď v sobotu na kolenech a tuhle sobotu jedu zase mlsat - už to má docela efekt, po více než čtvrt století snahy přibrat jsem 3kg nad váhou, která by se mi líbila a budu muset změnit své stravovací (zlo)zvyky, protože jinak bych se ke keším za chvíli koulela. :P

Pche, 3 kg... já jsem 30 kg přes váhu, která by se mi líbila... na mně je opravdu vidět, že nejsem líná se najíst... :lol:

Geocaching měl být pro mně odrazový můstek na zhubnutí - přirozený pohyb - chůze... k tomu občas přidám nějaké to vyfunění do kopce... dolů by to mělo jít krásně - myslím ta váha.  :D  Jenže po tom pobytu v přírodě tak krááásně vytráví... :rolleyes:

Pozor - nabere se snadno, ale dolů to jít nechce, ten proces je skoro nevratný. Taky běhám po krabičkách s vidinou zhubnutí a jediný efekt je, že si teď tu aktuální (nad)váhu držím.

Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 15 duben 2014 - 7:31

• 0

#1057 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2014 - 7:59

Pozor - nabere se snadno, ale dolů to jít nechce, ten proces je skoro nevratný. Taky běhám po krabičkách s vidinou zhubnutí a jediný efekt je, že si teď tu aktuální (nad)váhu držím.

No, já to brala podle toho, co se všeobecně říká, že bez pohybu to nejde vůbec. Tak jsem si říkala, že když gaučing vyměním za geocaching, tak snad něco... teď už vím, že to byl hluboký omyl, naopak mám teď víc, než když jsem s geocachingem začínala... zrovna minulý víkend - krásný event - Jarní procházka... našlapala jsem asi 10 km, vyfuněla pořádný krpál a radovala, jak se ten tuk musí nutně rozpouštět.... jenže zakončení v geopizzerii - co budu povídat, že??  :lol: Vyhládlo slušně a díky chybějící pevné vůli opět obžerství zvítězilo... :P

• 1
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1058 Tranicka

Tranicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2014 - 8:14

Navrhuji uspořádat na růžovém eventu dvě soutěže. První o nejvyšší nadváhu přítomných kačerů a druhá o nejlepší buchtu, koláč či bábovku :rolleyes:

• 1

#1059 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2014 - 8:28

První soutěž neprojde (přese mně ;D!), druhou bych schválila, ale vzhledem k tomu, že event se koná v restauraci, tak to neprojde přes majitele jako nekalá konkurence... S tím už jsme s Oli kdysi měly problémy na našem prvním eventu, takže to známe...

• 0

#1060 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2014 - 8:36

Leda ty buchty, bábovky apod. nechat na tu noční keš a vyhodnotit tam... ;) Akorát já nic ukuchtit nestihnu, přijedeme do penzionu už ve čtvrtek...

Ale v té první soutěži bych mohla mít konečně šanci na nějaké vítězství, škoda, no... :lol:

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama