Jaký je rozdíl mezi 6. a 9.?
Mezi geosmilstvem a geocizoložstvím? No, bod 6. to máš tak trochu jako když na event ořineseš svou keš k zalogování či naopak si bod za zalogování takové keše nenecháš ujít. No a 9. je technicky totéž, akorát, že doneseš, loguješ či loudíš keš ne vlastní/ownera, ale nějaké třetí osoby. U 6 si svou keš spoiluje owner, u 9. se spoilují cizí keše.
Láďo, dobrá práce! Zrovna včera jsem na eventu měl možnost obecněji si na téma drobného aktivismu podebatovat a tohle je přesně ono, co je myslím pro zdar nějakého takového záměru potřeba, totiž pozitivní zpětná vazba stran výsledku. Řeknu ti, dost mě nejčerstvější kontrolní pohled na svůj nedávno zorganizovaný "powerless" trailík v tom směru potěšil - na úseku, který funguje už od podzima se tráva krásně sešlapala a s jarem se nechytá, na dalším úseku, kde ještě v březnu bylo 300 m neprostupné džungle, po našem zásahu je teď opět široká sjízdná cesta. Na začátek už místní obec osadila krásnou novou pruhovanou závoru, aby tam nějakého chytráka nenapadlo zajet si vyklopit odpad, když je přístup tak umetený, no prostě je to v tuhle chvíli přijemný pohled na dosavadní výsledek. Záměr věnovat geodálnici do služeb lidstvu tedy zdá se vycházet. Ale je to přesně o tom, co ukazuješ, o motivaci a hmatatelných výsledcích - lidi musejí mít pocit, musejí mít možnost vidět, že právě jejich sebedrobnější příspěvek, ať už skutkem, korunou či svačinou, je tím, na čem zdar celého díla stojí především. Takže já taky využívám příležitosti, abych vyjádřil vděčnost a obdiv všem (mezi nimi v neposlední řadě právě výšecitované kolegyni ), co do trailu své nasazení, (někteří i neoficiálně bez bodu), vložli, všem, co nezalekli deště a v boji druhy neopustili: Díky, byli jste ú-žas-ní!