Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6869 odpovědí na toto téma

#1421 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2014 - 8:05

Jdu si takhle na stage multi, koukám blízko cesty, tak mrknu na hint, at se tam moc nezdržuju. Visí nad hlavou, aha, přede mnou na větvi jen na kusu drátu pověšená, lety polorozpadlá budka, sundavací střecha už tam sotva drží, nedbale posazená, no to známe, kampak s tím na nás, kouknu dovnitř a tam čtyři holátka, sotva vylíhlý. Těžko říct, kdo se lekl víc, byl jsem tak překvapenej, že už jsem dál ani nehledal. Tak snad jsem rodiče moc nezaplašil. Stalo se to i Vám?

Právě proto nemám moc ráda keše v budkách, lidi se díky tomu naučí že tam může být keš a tak lezou do kdejaké budky a ruší při hnízdění... jeden člověk co se splete asi nevadí, ale pokud by jich tam lezlo opakovaně více...

• 0

#1422 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2014 - 8:12

zato jsme ale na zahradě trochu váhali, zda zachraňovat či nezachraňovat vypadlé mládě z hnízda - už opeřené... Nikdo z nás nevěděl, jak je to vlastně "správně".

Pravděpodobně se jednalo o mládě, které již hnízdo opustilo. Některá mláďata hnízdo opouštějí ještě než zvládnou plně létat, poflakují se pak na zami či ve křoví a rodiče je tam chodí krmit. Takže taková opeřená mláďata nechat být. Max pokud dřepí třeba uprostřed silnice zvednout a šoupnout někam stranou, třeba na větev...

• 0

#1423 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2014 - 8:19

Měli jsme u baráku ptačí hnízdo a když ptáčata zkoušela sletět na zem, jedno spadlo do bazénku. Zatnulo drápky do stěny a jak mávalo křídly, celý bazének roztrhlo kolem dokola. Máma ptáková létala kolem jako pominutá a hulákala. Tak jsem ptáče vyndal a posadil na plot. Chvilku tam usychalo a pak slétlo do křoví. Teprve pak přestala ptáková alarmovat celou vesnici.

• 0

#1424 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2014 - 11:13

Pravděpodobně se jednalo o mládě, které již hnízdo opustilo. Některá mláďata hnízdo opouštějí ještě než zvládnou plně létat, poflakují se pak na zami či ve křoví a rodiče je tam chodí krmit. Takže taková opeřená mláďata nechat být. Max pokud dřepí třeba uprostřed silnice zvednout a šoupnout někam stranou, třeba na větev...

Něco takového jsme následně doma vygooglili (holt ten první případ má "smůlu", pak už se člověk poučí).

A ráda tě vidím :)

Tento příspěvek byl upraven od Zverinec: 16 červen 2014 - 11:14

• 0

#1425 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2014 - 13:05

A ráda tě vidím :)

:) Každopádně doufám že se uvidíme nejpozději na loučení se školním rokem, když nedělní kombajn nevyšel. :)

• 0

#1426 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2014 - 14:15

:) Každopádně doufám že se uvidíme nejpozději na loučení se školním rokem, když nedělní kombajn nevyšel. :)

Pálení vysvědčení mám v plánu, tak to by mohlo vyjít.

Jsem si v neděli dala dopolední výjezd, ve 12:00 byla doma a stejně na mne ošklivě koukali (muž koukal a děti se na mne vrhly, že mají hlad :))

• 0

#1427 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2014 - 10:04

Chi, dneska jsem si zaprskala monitor a zabrečela brýle smíchy při čtení tohoto logu: http://www.geocachin...e-e5a8cdf2bfe2
  • 5

#1428 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2014 - 10:11

Tak to je nádhera, přesně toto jsem potřebovala, zvednout náladu. Díky. :D

• 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#1429 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2014 - 14:06

Ahoj, člověk se díky keškování dostane až na titulní stranu Deníku:) I když šlo o neúspěšný BF na jednu mysterku.

http://nymbursky.den...n-20140617.html

Prej: "Urbanec spolu s Richardem Hanusem se vydali na průzkum lesů kolem Nymburka, jak mají ve zvyku." No fajn, že paní redaktorka neprovařila geokešing:) 

• 1

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.

#1430 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2014 - 14:16

Pěkný příběh, nikdy jsem o takovém zvyku vysílání balónků neslyšel. :) Ne, že bych zrovna hodlal vstoupit do svazku manželského, ale bylo by zajímavé vtzkoušet něco podobného ,,jen tak" pro zábavu.

• 2

#1431 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2014 - 20:02

no to ja taky neslysel, OniaX to pak vyzvedel od sefovy v praci a na ty nalezeny skartce stalo, ze jde o novomanzelskej par, tak jsme si dali dve a dve dohromady:)

Udelat to "jen tak pro zabavu" není vůbec blbej napad. Napada me a) uspořádat event., kde by se vypustily balonky a dala na web vyzva, ze kdo najde, muze třeba nejak něco logovat (v tehle vecech se nevyznam, na zadnym, eventu jsem ještě nebyl) - trekovaci cisla na balonky??

B) kdo najde nejakej vyznamnej milnik třeba "kotatko" muze vypustit balon, kterym se tim pochlubi a kdo to najde, ma u nej pivo nebo caj nebo co kdo pije...

Nebo je to vse hloupost a napad zapadne:)

• 2

#1432 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2014 - 20:20

Udělat jako event „vypusť poselství" či „vzkaz bez lahve"? A víš, že by to nemusel být nápad k zahození? :) Balónky se dají sehnat kdekoliv a helium by šlo také zajistit (kamarád má doma jednu plnou lahev, nebo alespoň míval / anebo se koupí)...

• 2

#1433 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2014 - 8:19

Tak zorganizujeme něco? Odkud jsi?

• 0

#1434 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2014 - 8:20

Koukam vlastne, ze ze Zatce. To by slo zorganizovat napr. na Melniku nebo v Litaku...

• 0

#1435 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2014 - 19:01

Jak už sis přečetl, jsem ze Žatce. Mělník i Litoměřice jsou možná místa, jsem sice omezen na veřejnou dopravu, ale na obě místa jsou vcelku přijatelná spojení (a já vláčky rád). Otázkou by bylo datum (kromě dvou týdnů zatím nemám jisté žádné datum v následujících měsících, tak nevím) a nutné věci (hlavně helium, nevím, co by mi na to průvodčí řekl, že s sebou tahám takovou lahev).

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 19 červen 2014 - 19:02

• 0

#1436 MarHan

MarHan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2014 - 19:18

Helium se prodává v několika velikostech lahví. Nicméně nejde o levnou záležitostí...
  • 1
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#1437 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2014 - 19:51

Pravda, pravda, jeden litr helia stojí kolem osmi stovek a výše.

• 0

#1438 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2014 - 6:40

Ja jsem z Nymburka a tak by to mohlo byt "na pul cesty". Co se tyce letnich terminu, ja se budu ke konci srpna zenit, tak bych event. smeroval třeba na prelom cervence a srpna.

Asi by to chtelo si sednout / zkontaktovat se přes profil a nezaplácávat to tady /taky at moc neprozradíme / a domluvit se, zda do toho pujdeme a co pro to kdo udela:) Ja Ti během vikendu, nejpozději zkraje pristiho tejdne napisu mejla přes profil. Vikend bude dost zaplacany mj. lovem a tak nemohu slíbit, ze se k tomu dostanu.

• 1

#1439 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2014 - 13:08

Takže na eventu vyzkoušíš balonky a na konci srpna to bude na ostro . To je pěkná generálka. Škoda, že vdávat už se asi nebudu, taky bych to prubla :D

• 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#1440 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2014 - 14:25

Vždyť by to šlo vztáhnout ke geocachingu a balonky by mohly vypustit společně party, rodiny, dvojice, co spolu obvykle loví. ;) Nebo skupinky geopřátel podle profilů, stačil by jeden zástupce na eventu - možností se nabízí plno. Docela jsem zvědavá, co pánové vymyslí. :)

• 2

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama