Publikováno 13 duben 2014 - 15:49
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 13 duben 2014 - 15:59
Šel jsem do popisu kešky, kde jsem se divil, jak to, že v GPSce mám exportovaných více WP u kešky, než se mi zobrazuje v mobilu.
Pak jsem si uvědomil, že mám vypnuté nějaké waypointy při filtrování kvůil zobrazení v mapě (parkoviště, reference point atp.) a zjistil jsem, že se tyto typy WP nezobrazí ani u přehledu WP u výpisu kešky.
Přijde mi toto chování trochu nelogické, neměly by se u detailů kešky zobrazovat všechny WP bez ohledu na zapnuté filtrování v mapě?
Už dávno je zaškrtávátko ve filtru u typu wpt.
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Publikováno 13 duben 2014 - 16:19
Taky tu aplikaci waypointového filtru na detail keše nechápu, ale Ludek v tom smysl vidí a má bezpochyby právo to ve svém programu mít.
Nicméně zaškrtávátko "Valid in cache detail" by mělo být defaultně nezaškrtnuté (mám pocit, že výchozí nastavení je zaškrtnuto - teď ho zaškrnuté mám a dobrovolně bych to neudělal) - pokud si někdo chce zmatky v detailu keše vyrobit, měl by si to explicitně povolit.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 13 duben 2014 - 17:10
Na waypointy mají různí lidé různé názory, proto je v nastavení filtrů zaškrtávátko, které jejich zobrazení v detailu keše řídí.
Jé, díky moc, já si ho prostě nikdy nevšiml, nějak jsem ho tam nečekal...
Moc se omlouvám za svou blbost...
Publikováno 27 duben 2014 - 18:04
Jen dva postřehy po dnešním lovu...
V terénu jsem si uložil 11 found it logů a 1 write note. Ale vsechny found it logy jsou cislovany 1/12, 2/12,..., 11/12 Ten write note by se přece neměl započítávat.
Za druhé... Nebylo by možný udělat nastavení, aby při psaní logu se implicitně nabízel Found it?
Publikováno 27 duben 2014 - 18:12
Tak si to nastav, pokud to tam nemas, stahni si aktualni verzi.
(settings/logs/default log type)
Tento příspěvek byl upraven od spelda: 27 duben 2014 - 18:20
Publikováno 27 duben 2014 - 19:52
Tak si to nastav, pokud to tam nemas, stahni si aktualni verzi.
(settings/logs/default log type)
Díky, o tom jsem nevěděl...
Publikováno 07 květen 2014 - 20:42
Proč mi u každé keše neustále problikávají dvě hodnoty vzdálenosti? ( př. 2,96km - hodnota správná a 50,6km ???)
Mám Huawei g700 a aktuální verzi a:D.
Publikováno 08 květen 2014 - 0:13
Proč mi u každé keše neustále problikávají dvě hodnoty vzdálenosti? ( př. 2,96km - hodnota správná a 50,6km ???)
Mám Huawei g700 a aktuální verzi a:D.
To same se deje i me na Lenovo P780. Navic kdyz dam kese vyhledat podle vzdalenosti tak se zobrazuji ve spatnem poradi a vzdalenost taky nesedi(treba i o 80 000km )
Publikováno 12 květen 2014 - 7:45
Měl bych dva dotazy na věci které mě o víkendu celkem potrápily.
1) občas se stane, že se v mapě nenačtou waypointy, kolečko se zatočí, ale načteno 0 waypointů. Obvykle stačí trošku přezoomvat nebo posunout mapou a při dalším načítání se waypointy objeví, čím to?
2) asi se (někdy) neukládají proměnné, které zadám přímo na obrazovce výpočtu vzorce. Nevypozoroval jsem za jakých okolností to je a když jsem se to snažil reprodukovat tak se vždy uložily Ale občas jsem tam zkrátka něco upravil a při dalším návratu do editace waypointu to tam nebylo. (mimochodem totéž se mi stávalo i u PocketDrake). Při editaci proměnných přes vytahovací okýnko v listingu se vždy vše uložilo správně. Dělám neco blbě, nebo je tam někde chyba?
Tento příspěvek byl upraven od Parkis: 12 květen 2014 - 8:09
Publikováno 12 květen 2014 - 8:03
ad 2) Tohle jsem taky pozoroval, ale trochu jinak. Obcas, kdyz mam hodnoty poznamenane v databazi na PC a pak je chci v telefonu upravit, nejsou tam (ale mam pocit ze az pri editaci).
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 12 květen 2014 - 8:37
Navrh na vylepseni: docela by se mi libila moznost si nastaveni filtru ulozit, abych nemusel pokazde vsechno prochazet a hledat kde co mam zmenit, aby mi to delalo neco jineho. Jen bych si zobrazil seznam ulozenych filtru a vybral ten pozadovany.
GeoGet:
Publikováno 12 květen 2014 - 8:39
Navrh na vylepseni: docela by se mi libila moznost si nastaveni filtru ulozit, abych nemusel pokazde vsechno prochazet a hledat kde co mam zmenit, aby mi to delalo neco jineho. Jen bych si zobrazil seznam ulozenych filtru a vybral ten pozadovany.
Myslíš toto?
http://www.adrake.cz...h#sprava_filtru
To je tam od začátku.
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Publikováno 12 květen 2014 - 8:42
Presne. Tak to mi tedy nejak unikalo. Diky, zkusim se s tim popasovat.
GeoGet:
Publikováno 12 květen 2014 - 13:39
Už nějakou dobu zkouším a:Drake a vypadá to, že si zakoupím a:Drake plus, protože je k Androidu přívětivější a vyžaduje 2.1 a vyšší.
C:geo mě totiž zklamalo, protože už mi nějakou dobu hlásí, že používám Android starší než 2.3 (mám 2.2.2)
a že budoucí verze c:geo nemusí být k dispozici pro moje zařízení (což je v mém případě HTC Desire). Tohle mě docela nakrklo, protože mobil stále dobře slouží a nechystám se v nejbližší době na jeho výměnu.
Takže dotaz - neplánuje něco podobného v dohledné době i a:Drake? Abych si to nekoupila a za chvíli mi to nezačalo hlásit totéž, co c:geo...
Publikováno 12 květen 2014 - 13:59
Můžeš používat neplacenou verzi...
Co vím, tak se liší pouze v maličkostech (logování TB - víc se dočteš ZDE).
Luďkovi jsem posílal příspěvek ještě když nebyl placený. Pak přišel s a:Drake plus a já dobu používal neplacenou verzi...
Vzhledem k logování přes FN logování TB on-line stejně nepoužívám, takže i když jsem nakonec si jako podporu Luďkovi koupil i A:Drake plus, i když dodnes jsem ještě placené funkce asi vůbec nepoužil... (určitě je tu daleko větší poměr cena za práci / odvedená práce než třeba u GS).
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 12 květen 2014 - 14:01
Publikováno 12 květen 2014 - 14:03
Tak mě ani tak nejde o to placení a že bych pak o to přišla, ráda autorovi přispěju, v tom taky nevidím problém.
Spíš mi jde o to, abych si nezvykla na nový prográmek (c:geo jsem používala tuším něco přes tři roky) a ono to pak za chvíli "nekrachlo" podobně, jako teď u toho c:geo, že nebude podporovat starší verze Androidu.
Publikováno 12 květen 2014 - 20:48
Už nějakou dobu zkouším a:Drake a vypadá to, že si zakoupím a:Drake plus, protože je k Androidu přívětivější a vyžaduje 2.1 a vyšší.
C:geo mě totiž zklamalo, protože už mi nějakou dobu hlásí, že používám Android starší než 2.3 (mám 2.2.2)
a že budoucí verze c:geo nemusí být k dispozici pro moje zařízení (což je v mém případě HTC Desire). Tohle mě docela nakrklo, protože mobil stále dobře slouží a nechystám se v nejbližší době na jeho výměnu.
Takže dotaz - neplánuje něco podobného v dohledné době i a:Drake? Abych si to nekoupila a za chvíli mi to nezačalo hlásit totéž, co c:geo...
Zatím počítám s tím, že budu i nadále podporovat Android 2.1 a vyšší, nicméně nemohu zaručit, že to tak bude vždy. Přece jen se to týká 0,69% uživatelů, takže pokud by se stalo, že při nějakých vylepšováních narazím na závažná omezení, může být minimální požadovaná verze zvýšená.
Každý snad pochopí, že je hloupé kvůli zlomku procenta omezovat velkou většinu.
Publikováno 12 květen 2014 - 20:51
Jasně, rozumím a díky za odpověď.
Začnu pomalu (nebo spíš raději rychleji) šetřit na nový mobil.
Publikováno 13 květen 2014 - 18:08
Prosím o pomoc.
Mám Huawei g700 a aktuální verzi a:D. Vůbec nevím kde dělám chybu nebo co mám špatně nastavené.
To samé se děje i Dauthi na Lenovo P 780 (Publikováno 08 květen 2014 - 0:13)
Předem děkuji za jakoukoliv radu nebo odpověď.
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android
Geocaching →
Wherigo →
WhereYouGo na Android 12Založeno od hlavsic , 30 pro 2021 android, wherigo |
|
|
||
Hardware a software →
Aplikace pro mobilní přístroje →
Aplikace OSMAND - zkušenosti s zobrazením PSČZaloženo od kvasnicovy , 23 pro 2021 android |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
Oregon 700 x AndroidZaloženo od tor47h , 27 lis 2021 android, garmin |
|
|
||
Hardware a software →
Aplikace pro mobilní přístroje →
Locus Map - doplňky od Y&MDZaloženo od Y&MD , 15 led 2021 android |
|
|
||
|
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Pořadí logování při použití GC.com a appkyZaloženo od Dan-Sam , 06 říj 2020 android, groundspeak, log |
|
|
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů