Také jsem tento PWT absolvoval a důvod byl prostý a asi pro spoustu dalších bláznů stejný ...
1.) challenge 300 v měsíci a 1500 za rok
2.) osobní statistika nálezů za jeden den.
Kdybych neměl šanci splnit to první tak bych o tom ani neuvažoval a když nemusím kvůli takovému nesmyslu do zahraničí, tak proč to nezkusit. Alespoň již vím, že tento druh GC mne neoslovil, což jsem tušil i před startem a raději zase běhám do lesa. Na druhou stranu, kdo to nezkusí a jenom diskutuje, tak neví o čem je řeč, ono to ve své podstatě také není jednoduché.
Za sebe ale říkám, hodně hodně dlouho už nic podobného nechci zažít.
A pokud jde o ta omezování ... sám to vidím doma, zejména starší generace má stále zafixované, že vše je všech, ale to už dávno neplatí a v první řadě se musíme naučit respektovat práva druhých. Ta hrací plocha GC totiž nepatří nám, ale všem těm majitelům pozemků a budov. Absolutní většina skrýší je založena potají bez jakéhokoliv souhlasu majitele.
Hrozně se mi líbí ty výkřiky jak někdo někomu něco zakazuje, ale zajímalo by mne kolik takových křiklounů má písemný souhlas k umístění svojí krabičky, pokud vůbec nějakou založili.
A konkrétně u tohoto PWT, ty stromy na kterých jsou objímky také někomu patří a na silnici existují také pravidla která se mají dodržovat.
Zkrátka chci říct, že těch přestupků by se našla celá spousta, tak, prosím, držme "hubu" a buďme rádi, že máme co hrát. Opravdu si to kazíme jen a jen sami.
Ty jsi mu to sebral přímo z kačeřího zobáku. Před cca 2-3 týdny jsem tu psal srovnání s jinými PWT (Vlečka, PJH, Řopíky u Prachaticka, Otava river trail....). Tohle byla pro mne zkušenost:
- upravit statistiky (maximum za den, měsíc, rok)
- neustále vyskakovat za auta - bolel mne celý člověk, jeli jsme to na etapy - žena řídila, ja vyskakoval
- když jsem viděl obímky navrtané do stromů - pokud bych s rozumem zatlačil na revírníky, tak vidím reálnou šanci na archiv
- geodálnice - brodění bahnem v tomhle ročním období
- parkování? tragédie, nikde v okruhu několika desítek, spíše stovek metrů na vyustění z polní nebo lesní cesty atd.....
Dovolil bych si srovnání. Všichni tu znají sérii 101 dalmatinů. Nějaký rok od vzniku jsem je ignoroval. Pak mne do nich zavrtala žena a zjistil jsem, že koncept je fakt výborný (luštění, zajímavé informace). K tomu hlavní plus - u každé kešky (mám odloveno cca 3/4) je v blízkosti parking. Na těhle dvou PWT je vidět velký rozdíl v přístupu owneru a propracovanosti (nechci hanit ani jednoho).
Na zbytek JTJPT už asi moc morálu nebudu mít. Raděj teď o víkendu beru cajky a směr Rybničná, kde se v lese rozrostl jeden PWT a s dalšíma kačerama si jdeme pro T5, které tam jsou,....